Terug
19 juli 2022

Share

5x wat te doen in de omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren

Belterwijde omgeving EuroParcs De Wiedense Meren - Irene

Ontdek de 5 leukste activiteiten rond EuroParcs De Wiedense Meren

Water. Waar je hier ook kijkt, zie je water. Vakantiepark EuroParcs De Wiedense Meren is dan ook dé plek om in een bootje te stappen en Nationaal Park Weerribben-Wieden te verkennen, maar ook om de toerist uit te hangen in Giethoorn of geheime junglepaden te ontdekken in de Orchideeën Hoeve. In deze blog: 5x wat te doen in de omgeving van EuroParcs De Wiedense Meren.

5 tips in de omgeving

1. De omgeving per boot verkennen

2. Woon een voorstelling bij in het Shakespearetheater

3. Verken het Venetië van het Noorden: Giethoorn

4. Maak een uitstapje naar Meppel

5. Ontdek geheime junglepaden in de Orchideeënhoeve

1. Bootje varen of kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Tuffen in een fluisterbootje of je armen uit de mouwen steken in een kano: in Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je overal heerlijk varen. Over weidse plassen en door smalle kanalen. Het leukste is natuurlijk als je ergens voor anker gaat en een duik neemt. Tip: neem lekkere dingen mee en meer je boot onderweg ergens aan om te gaan picknicken (natuurlijk laat je geen afval achter). Je kunt je eigen boot meenemen en deze aanmeren in de jachthaven van EuroParcs De Wiedense Meren (op aanvraag) of een sloep, kano of kajak huren bij Nijenhuis in Wanneperveen.

Weerribben Wiedennationaal park weerribben-wieden

2. Een voorstelling bijwonen in het Shakespearetheater in Diever

Dit openluchttheater is zo gaaf! Het Shakespearetheater ligt midden in de bossen van Diever op een half uurtje rijden van EuroParcs De Wiedense Meren. In de zomer kun je er verschillende voorstellingen bekijken. Deze zomer komt hier het beroemde Shakespeareverhaal ‘De Koopman van Venetië’ tot leven. Wel even reserveren!

Foto credit: Koen Timmerman

Shakespearetheater Diever Foto credit: Koen Timmerman

3. De toerist uithangen in Giethoorn

Op zomerse dagen wemelt het er van de toeristen, maar o, wat is het er gezellig! Met de huizen met rieten daken, de bootjes en bruggetjes is het pittoreske Giethoorn één groot openluchtmuseum. Het kloppend hart is de Dorpsgracht. Vroeger werd hier turf gestoken dat via een bootje over de kanalen werd vervoerd. Natuurlijk kun je in een bootje onder bruggetjes door varen, maar wist je dat je hier ook goed kunt wandelen? In totaal is er zo’n 550 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes in de omgeving uitgezet. Verder vind je langs de Dorpsgracht een paar terrasjes en in Museumboerderij t Olde Maat Uus duik je in het verleden van Giethoorn.

giethoorn-europarcs-reestervalleiDe Reestervallei-surroundings-giethoorn

4. Dagje uit in Meppel

Meppel mag dan klein zijn, het is er wel reuze gezellig. In de karakteristieke binnenstad vind je historische panden, grachten en bruggetjes. Midden in het centrum staat ook het Drukkerijmuseum waar je alles te weten komt over de drukkunst. Super leuk ook voor kinderen, want die kunnen er een toffe speurtocht en spelcircuit doen. Kom je in de zomermaanden naar Meppel, dan val je midden in het feestgedruis. In augustus is het namelijk iedere donderdag Meppeldag, met wisselende thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘Las Vegas Wedding’ en ‘Open NK Armwrestling’ tijdens de Meppel Goes USA dag? Of Mokum in Meppel wanneer je in het centrum van Meppel mee kunt zingen tijdens optredens van Amsterdamse volkszangers?

Meppel Shopping areaMeppel Molen

5. Geheime junglepaden ontdekken bij de Orchideeën Hoeve

Tijd voor avontuur! Want wat is er nu gaver dan een gammele touwbrug over te steken, geheime junglepaden te ontdekken of riviermonsters te voeren? Bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest kunnen jonge (en oudere) avonturiers hun hart ophalen. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van EuroParcs De Wiedense Meren. Hier vind je veel meer dan alleen orchideeën. Er zijn aapjes, flamingo’s, schildpadden en stokstaartjes. Tijdens een ontmoeting met een ranger kom je alles over de dieren te weten. Tip: in juli en augustus is er elke dag een Junglefreakshow waar je leert om te overleven in de Jungle. Durf jij bijvoorbeeld een insect te eten?

Orchideeen Hoeve bridge Luttelgeest NetherlandsOrchideeen Hoeve flamingo Luttelgeest Netherlands

Bekijk EuroParcs De Wiedense Meren

Water
Water
Natuur
Natuur

1 nacht vanaf

178,10
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs De Wiedense Meren

Wanneperveen (NL)
  • Direct aan het water
  • Op korte afstand van Giethoorn
  • Gelegen in het hart van Nationaal Park Weerribben-De Wieden

Op zoek naar meer inspiratie