Terug
01 juli 2021

Share

Vakantie voorbij, hoe weer in het ritme te komen?

Watch Time Sand

Vakantie voorbij, hoe weer in het ritme te komen?

Het is weer voorbij, die mooie zomer… Ofja, de zomervakantie dan. Waarschijnlijk heb je genoten van een heerlijke, welverdiende vakantie in het binnen- of buitenland. Of je hebt je vrije dagen gebruikt om te klussen in en rondom het huis. Hoe dan ook, het blijft altijd weer lastig om die knop om te zetten naar het ‘normale leven’. Wij helpen je graag om weer terug in het ritme te komen met een aantal tips.

Biologische klok

Eén van de eerste merkbare gevolgen van de zomervakantie is toch wel dat jouw biologische klok ontregeld is. Waarschijnlijk ben je door de lange, warme zomerdagen gewend geraakt aan minder slaap. Zeker wanneer je tot laat in de avond in de tuin of op een terrasje gezeten hebt. Nu je weer aan het werk moet en je biologische klok ontregelt is, heb je een grotere kans dat je, je eerder hongerig, vermoeid en futloos voelt.

Om de biologische klok te resetten, is het aan te raden om het slaapritme weer op te pakken. Ga op vaste tijden naar bed en probeer elke dag op hetzelfde moment op te staan. Heb je moeite met opstaan? Begin dan je dag met muziek waar je graag wakker mee wordt!

Een opgeruimd huis creëert rust in je hoofd

Ondanks dat je genoeg tijd hebt gehad om het huishouden goed bij te houden, snappen wij allemaal dat je daar in de vakantie wat nalatig in bent. Een rommeltje in huis zorgt er vaak voor dat het druk in je hoofd wordt, wat weer in vermoeidheid resulteert. Tijd voor een grote schoonmaak dus! Je zult je al snel productief voelen en zodra het huis opgeruimd is, krijg je een gevoel van voldoening.

Pak die routine weer op

Dé manier om weer terug in het ritme te komen is toch wel om je oude routines op te pakken. Ga op tijd naar bed, eet op regelmatige tijden en ga een paar keer per week sporten of wandelen. Het lijkt heel erg voor de hand liggend, maar het werkt echt. Probeer dit twee weken vol te houden en je zult merken dat je weer lekker in het ritme zit. Je zult je al snel energieker gaan voelen.

Op zoek naar meer inspiratie