Terug
29 juli 2021

Share

De positieve effecten van werken in de natuur

Tiny Office Laptop De Zanding

Positieve effecten van het werken in de natuur

Diverse onderzoeken tonen aan dat een groene natuuromgeving positieve effecten heeft op onze productiviteit, stress, en creativiteit. Het is dan ook niet gek om te zien dat steeds meer bedrijven groen naar binnen halen door het aanschaffen van kantoorplanten en aanleggen van kantoortuinen. Maar waarom groen naar binnen halen als je ook zelf kunt werken in de natuur? EuroParcs komt met Tiny Offices: compacte werkomgevingen met een prachtig uitzicht op een inspirerende locatie.

Minder stress en verhoogde aandachtsspanne

Een groene (natuur)omgeving nodigt natuurlijk uit tot beweging zoals; wandelen, fietsen, voetballen, noem het maar op. Deze activiteiten hebben direct een positief effect op je fysieke, maar ook mentale gezondheid. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat natuur positieve effecten heeft op onze mentale gezondheid en het verminderen van stress. Tijdens de pauze een rondje lopen door de natuur of zelfs al door te kijken naar afbeeldingen van natuur zou de aandachtsspanne verbeteren, waardoor men zich beter kan concentreren op taken tijdens het werk.

Wanneer je gestresst bent, zorgt een groene natuuromgeving voor een vermindering van het stresshormoon; cortisol. Hierdoor zal je minder stress ervaren en kun jij je weer beter concentreren op je werk. Door te werken in de natuur zul je dan ook sneller herstellen van een stressvolle situatie dan wanneer je in een kantooromgeving bevindt.

Beter geheugen

Hetzelfde onderzoek toont ook aan dat ons geheugen beter functioneert wanneer wij ons in de natuur begeven. Uit een experiment blijkt dat het geheugen van deelnemers die in een groene omgeving gewandeld hebben tot wel 20% beter functioneerde bij het opnoemen van getallenreeksen dan mensen die in een stedelijk gebied gewandeld hebben. Zo zou groen een positief effect hebben op ons korte termijn geheugen. Iets wat we erg veel gebruiken tijdens een normale werkdag.

Creativiteit en inspiratie

Als je de natuur in te trekt en je afsluit van alledaagse afleidingen (telefoon, tv, radio, omgevingsgeluiden) creëer je meer rust in je hoofd. In deze situatie is het makkelijker om tot creatieve ideeën en nieuwe inspiratie te komen. Door meer tijd in de natuur te besteden en minder tijd met elektronische apparaten, zouden we inventiever worden waardoor we makkelijker problemen op kunnen lossen. Daarnaast zal dit ook onze creatieve vaardigheden aanwakkeren. Dus waar wacht je nog op?

Werken in de natuur

Wil jij zelf de positieve effecten ervaren van het werken in een natuuromgeving? Op dit moment zijn er Tiny Offices beschikbaar op EuroParcs De Zanding (op de Veluwe) en EuroParcs Spaarnwoude (in de buurt van Amsterdam) waar je in een groene omgeving kunt werken.

Ben je tijdens het werken toe aan een sanitaire stop of het bijvullen van je drinken? Daarvoor verwijzen we je door naar de receptie. Maak dan meteen een rondje over het park want daarna kun je weer met een frisse blik aan het werk!

De Tiny Offices van EuroParcs zijn gratis te gebruiken voor gasten en woningeigenaren van EuroParcs. Voor geïnteresseerden zijn de Tiny Offices ook per dagdeel te boeken tegen een vergoeding.

Ontdek onze vakantieparken met Tiny Offices

Natuur
Natuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

119,56
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs De Zanding

Otterlo (NL)
  • Hartje Veluwe en aan de rand van het Veluwse dorpje Otterlo
  • Solo retreat, tiny houses, chalets en luxe villa’s t/m 20 pers.
  • Strand- en natuurmeer & overdekt zwembad
Natuur
Natuur
Stad
Stad

2 nachten vanaf

330,94
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Spaarnwoude

Halfweg (NL)
  • Midden in het groen en vlak bij Amsterdam
  • Diverse vakantiewoningen en chalets t/m 8 pers.
  • Binnenzwembad, wellness en natuur- en strandbad

Op zoek naar meer inspiratie