Kraaijenbergse plassen - About EuroParcs

Over EuroParcs

EuroParcs vakantieparken

Bij EuroParcs vind je verrassende vakantieparken met de grootste diversiteit aan locaties, verblijven, voorzieningen en faciliteiten.

EuroParcs Group is een oer-Nederlands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Amersfoort. De core business is de ontwikkeling van vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen aan particulieren en zakelijke beleggers en de verhuur ervan aan particuliere en zakelijke gasten. EuroParcs ziet het als haar taak om de aankoop van de vakantiewoningen door particulieren en beleggers en de verhuur aan particuliere en zakelijke gasten zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

EuroParcs biedt een scala aan vakantieparken op de allermooiste locaties, midden in de natuur, in het bos, in de bergen, aan het water en dicht bij bruisende steden. Bij EuroParcs vind je verrassende vakantieparken met de grootste diversiteit aan locaties, verblijven, voorzieningen en faciliteiten.

EuroParcs Group

EuroParcs Group wil unieke vernieuwende vakantieparken en concepten aanbieden die voor alle mensen in de samenleving waardevol zijn. Ons productaanbod, van glampingtenten tot luxe villa’s, is daarom afgestemd op de wensen van verschillende doelgroepen. Van gezinnen met kinderen, oudere en jonge stellen tot mensen die graag alleen op vakantie gaan. Het hele jaar door zijn we iedere dag bezig om onze gasten verrassende service te verlenen die een gemiddeld hotel overstijgt.

Door participatie van Waterland Private Equity Private Investments kan EuroParcs Group continu werken aan het realiseren van haar internationale ambitie: de grootste en beste aanbieder van vakantieparken in Europa worden. Inmiddels maken al zo’n 60 parken deel uit van de EuroParcs Group in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

accommodation1-europarcs-bad-hulckesteijncanoes-villas-water-europarcs-de-zanding

Hoe het begon

EuroParcs is opgericht door Wim Vos senior die al vanaf begin jaren tachtig actief was in de recreatiebranche en met twee medevennoten een aantal vakantieparken exploiteerde onder de naam Continental Recreatie. Vanaf 2000 gaat hij zelfstandig verder onder de naam EuroParcs. Het eerste vakantiepark onder de EuroParcs-vlag is landgoed Ruighenrode in Lochem.

Tussen 2001 en 2013 stappen zijn beide zonen, Wim Vos jr. en Wouter Vos, in het bedrijf en investeren ze fors in de inmiddels 12 vakantieparken. Vanaf 2016 profileert EuroParcs zich meer en meer. In 2018 zetten ze de eerste stappen in België door de aankoop van het vakantiepark Zilverstrand. Sinds de samenwerking tussen de familie Vos en Waterland Private Equity werd beklonken in 2019 is EuroParcs verviervoudigd in omvang.

Onze visie en missie

Wij willen ervoor zorgen dat de aankoop, het huren of het opnieuw huren van een verblijf voor onze gasten een unieke, verrassende en plezierige ervaring is in alle facetten, van de zoektocht, de boeking tot het beleven ervan. Het is onze missie om verrassende en betekenisvolle vakantiebelevingen te creëren.

Cijfers EuroParcs Group

  • >50 parken in Europa

  • 14.000 accommodaties

  • 250.000 jaarlijkse boekingen

  • 800.000 gasten per jaar

  • 1300 medewerkers

accommodation-europarcs-maasduinenparkview-accommodations-europarcs-veluwemeer