Terug
14 april 2024

De 5 mooiste fietsroutes

20220713-EuroParcs - De Koog-49

Ontdek de 5 mooiste fietsroutes in de buurt van de EuroParcs vakantieparken

Een fietsvakantie is een geweldige manier om de omgeving van je vakantiebestemming te ontdekken of om van plaats naar plaats te fietsen en verschillende bezienswaardigheden te bekijken. De lente- en zomerseizoenen zijn perfect geschikt voor dit type vakantie en maken de leukste uitstapjes in de bloeiende natuur mogelijk.

We hebben de 5 mooiste fietsroutes in de buurt van onze vakantieparken voor je op een rijtje gezet. Deze leiden langs tulpenvelden, windmolens, de kust of door de bergen - de juiste route voor jou zit hier vast tussen!

  1. Fietstocht door de tulpenvelden in Nederland

  2. Fiets langs de molens in De Zaanse Schans

  3. Fietstocht langs de Noordzeekust

  4. Fietsen door het heuvelachtige Limburg

  5. Fietstocht met panoramisch uitzicht op Oostenrijkse Alpen

1. Fietstocht door de tulpenvelden in Nederland

Wanneer is de natuur op haar mooist? Precies, wanneer zij in bloei is in de lente! In het bijzonder zijn de Nederlandse tulpenvelden in de lente prachtig om mee te nemen in je fietsroute tijdens je verblijf op vakantiepark EuroParcs Zuiderzee. Tijdens je fietstocht door de kleurrijke velden geniet je van de frisse lentelucht en de steeds meer oplopende temperaturen.

Vooral een fietstocht over de Tulpenroute Flevoland is een aanrader. Dit jaarlijkse evenement, dat plaatsvindt tijdens het tulpenbloesemseizoen, heeft bewegwijzerde auto- en fietsroutes door de tulpenvelden. De route loopt ook langs gezellige cafés en kleine winkeltjes, zodat je tussendoor even pauze kunt nemen.

Als je tulpen liever in creatieve arrangementen ziet, is een bezoek aan de Keukenhof tuinen zeker de moeite waard. Vakantiepark EuroParcs Noordwijkse Duinen ligt op ongeveer 30 minuten fietsen en is daarmee een ideaal startpunt voor een korte of spontane fietstocht naar de tulpen.

Vakantieparken Nederland Flevoland Tulpen Donkeryoksel-zok-2qirUiysnbg-unsplash

2. Fiets langs de molens in De Zaanse Schans

Wil je als echte toerist in eigen land het Oer-Hollandse landschap ontdekken? Dan is een fietstocht door De Zaanse Schans een hele leuke manier om de oude Nederlandse cultuur te ontdekken. Het doet sterk denken aan een openluchtmuseum, want hier vind je typisch Nederlandse windmolens en houten huizen. Dit is echter geen museum, maar een werkplaats voor klompenmakers en tinnegieters. Er is ook een kaasmakerij en ambachtelijke molens.

Omdat het stadje een echte toeristische trekpleister is, zijn er ook talloze restaurants, kleine winkeltjes en souvenirwinkels.

Plan een fietstocht naar deze bijzondere plek en ontdek onderweg het Nederlandse platteland. Fiets door de uitgestrekte weilanden, steek talloze bruggetjes over en geniet van het uitzicht op het water.

Je kunt deze fietsroute uitstekend combineren met je verblijf op vakantiepark EuroParcs Het Amsterdamse Bos. Als je onderweg bent naar de Zaanse Schans kun je Amsterdam natuurlijk ook nog meenemen in je route.

Ook de vakantieparken EuroParcs Spaarnwoude en EuroParcs Buitenhuizen liggen in de buurt en zijn ideale startpunten voor fietstochten naar de Zaanse Schans.

bike - nature Zaanse Schans

Boek nu je vakantiehuis in Noord-Holland of Flevoland

Ontdek onze vakantieparken in de buurt van Amsterdam en in de rest van Noord-Holland en vind jouw ideale accommodatie voor een fietstocht naar de Zaanse Schans.

Zie je liever de tulpenvelden in bloei staan? Boek dan nu je vakantiehuis in Flevoland.

3. Fietstocht langs de Noordzeekust

Een zilte bries, glooiende duinlandschappen en talloze meeuwen die de lucht vullen - de kust brengt je altijd in vakantiestemming. En de beste manier om de zee te ervaren is natuurlijk tijdens een fietstocht!

Dus pak de fiets en maak een tocht langs de kust, kijk naar de kitesurfers die de golven trotseren en trakteer jezelf op een heerlijk broodje vis tijdens een welverdiende pauze. Of vul een picknickmand met je favoriete snacks en strijk neer op in het zand.

Op een vakantie aan zee is de meestal wat krachtiger, dus je kunt tijdens je fietstocht meer tegenwind hebben dan op een tocht door het binnenland. Als je in een EuroParcs vakantiepark verblijft, kun je daar fietsen of zelfs e-bikes huren, zodat de tegenwind geen probleem meer is.

Er zijn bijzonder mooie fietsroutes dicht bij zee op het Waddeneiland Texel. Hier kun je door natuurgebied De Slufter fietsen, dat een broedplaats is voor veel verschillende vogelsoorten en ook fantastische uitzichten biedt. Deze route is ook te combineren met een bezoek aan de vuurtoren van Texel.

Vakantiepark EuroParcs De Koog ligt vlakbij De Slufter. Hier kun je een heerlijke eilandvakantie doorbrengen met familie of vrienden en fietstochten maken langs de zee.

Ook vakantiepark EuroParcs Cadzand en vakantiepark EuroParcs Noordwijkse Duinen liggen dicht bij de kust. Vanuit deze parken kun je fietstochten maken naar Leiden of Breskens. Onderweg kun je pittoreske vissersdorpjes bewonderen en verkoeling zoeken in zee.

EuroParcs De Koog vakantiepark texel vuurtoren huisjes strand zee dronebike rental - noordwijkse duinen

4. Fietsen door het heuvelachtige Limburg

Als je een fanatieke fietser bent en niet bang bent voor wat hoogtemeters tijdens je fietstocht, dan is Limburg de plek voor jou. Je fietst hier door natuurgebied het IJzerenbos, waar loofbossen, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Onderweg kun je stoppen in kleine dorpjes om historische gebouwen te bewonderen of gewoon te genieten van een ijsje.

Vakantiepark EuroParcs Limburg ligt vlakbij het IJzerenbos. Dit vakantiepark is ook een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes naar de grotten van Valkenburg, Kasteel Hoensbroek of het gezellige Maastricht, die perfect te combineren zijn met een fietstocht door Limburg.

De vakantieparken EuroParcs Gulperberg en EuroParcs Poort van Maastricht liggen ook in de provincie Limburg en zijn omgeven door prachtige natuur die de moeite waard is om per fiets te verkennen. Uitstapjes naar Duitsland of België kun je ook gemakkelijk doen vanuit deze vakantieparken, aangezien beide parken vlakbij deze landsgrenzen liggen.

facilities-bikes-europarcs-hooge-veluweLimburg cows

5. Fietstocht met panoramisch uitzicht op Oostenrijkse Alpen

Ben je een sportieve mountainbiker? Dan staat mountainbiken in Oostenrijk vast hoog op je wensenlijstje! Maar je kunt in Oostenrijk ook zeker ontspannen fietstochten maken, terwijl je geniet van prachtige uitzichten op indrukwekkende gebergtes.

EuroParcs heeft verschillende vakantieparken in Oostenrijk die allemaal direct aan of nabij een mooi meer liggen. Dus na een lange en spannende fietstocht kun je je bijvoorbeeld opfrissen met een duik in het verfrissende water vanaf de steiger bij vakantiepark EuroParcs Wörthersee, peddelen op een waterfiets of SUP board van EuroParcs Pressegger See of gebruik maken van het buitenzwembad bij EuroParcs Hermagor Nassfeld.

Daarna kun je met je geliefden genieten van een barbecue op de camping of op het terras van je vakantiehuis, terwijl je de fietstocht van de volgende dag plant.

Een fietsvakantie aan het meer is natuurlijk heerlijk, maar reis je liever naar een vakantiepark in Duitsland? Ontdek dan vakantiepark EuroParcs Biggesee, dat in Sauerland ligt en ook veel mooie fietsroutes in de omgeving heeft.

Rosental Bike Cycling Family SurroundingsEuroParcs-Pressegger-See komprimiert05

Ontdek de EuroParcs vakantieparken in Limburg en Oostenrijk

Ben je meer een sportieve fietser en wil je de fietsroutes in Limburg of de mountainbikeroutes in Oostenrijk uitproberen? Boek dan nu je verblijf op het vakantiepark van jouw keuze en geniet van een heerlijke fietsvakantie!