Terug
19 juli 2022

5 redenen om naar EuroParcs Ruinen te gaan

EuroParcs Ruinen Boomhut XXL gezin familie springen 2

Wil jij Drenthe ontdekken? EuroParcs heeft het perfecte park voor je: EuroParcs Ruinen! Wanneer kom jij kijken op dit vakantiepark?

Op EuroParcs Ruinen komen gezellig vakantievieren, maximale natuurbeleving en het comfort wat je van ons kent allemaal samen in 1 vakantiepark. We zijn reuze trots op dit park vanwege de fijne sfeer en prachtige ligging vlak bij 3 Drentse Nationale Parken, waaronder Nationaal Park Dwingelderveld. In deze blog: 5 redenen om dit park te bezoeken.

5 redenen om EuroParcs Ruinen te bezoeken

1. Een leuk park voor iedereen

2. Je kunt er (winter)kamperen

3. Nationaal Park Dwingelderveld

4. Diverse accommodaties

5. Geweldige uitjes in de omgeving

Reden 1: Het park is leuk voor ieder

Of je nu met je partner, de kids, je opa of oma of zelfs alleen op vakantie in de natuur gaat. EuroParcs Ruinen heeft voor iedereen wel fijne faciliteiten die je vakantie compleet maken. Zo vind je over het gehele park speeltuinen, is er een gezellige animatieclub met een kleine kinderboerderij en kun je een plons nemen in het binnenzwembad. Maar wat dit park wel écht uniek maakt, is de grote natuurspeeltuin. Hier vermaken de kleintjes zich eindeloos, terwijl ouders kunnen genieten van een hapje en drankje op het terras van het restaurant ertegenover. En wat dacht je een balletje slaan op de compleet vernieuwde en uitdagende Adventure Minigolfbaan?

Ruinen Indoor Pool

Reden 2: Je kunt er kamperen, ook in de winter

Het eerste wat je zal opvallen als je het vakantiepark betreedt, is de rust en stilte van de natuur die je over je heen voelt komen. De flora, fauna en locatie van het vakantiepark geven dat echte vakantiegevoel! Op EuroParcs Ruinen zijn een aantal grote, prachtig onderhouden kampeervelden waar je je tentje opzet en vervolgens neerploft met je voeten in het gras. Ook het sanitair gebouw is centraal gelegen en dus altijd in de buurt van je kampeerplaats. Je kunt ook in de winter kamperen dankzij de ingerichte 'all season' glampingtenten. Deze tenten zijn voorzien van een pelletkachel, zodat je er ook tijdens de winter altijd warmpjes bijzit.

EuroParcs Ruinen Accommodation Safari Tent

Reden 3: Nationaal Park Dwingelderveld ligt om de hoek

Als je naar EuroParcs Ruinen gaat, neem dan je fiets mee of huur er één op het park. Binnen vijf minuten fietsen bevind je je namelijk in het hart van Nationaal Park Dwingelderveld, ook wel bekend als het grootste natte heidegebied van Europa. Wie weet kom je de terrein onderhouders van dit natuurgebied nog tegen, namelijk 2 schapenkuddes met een herder. Bezoekerscentrum Dwingelderveld is overigens een perfect startpunt voor je wandel- of fietstocht door het park. Laat je verrassen door de biodiversiteit, stilte en rust van de Drentse natuur.

Dwingelderveld National Park Molen

Reden 4: Ruime keuze in accommodaties

De diversiteit in accommodatiesoorten loopt best uiteen bij EuroParcs Ruinen. Dat maakt dat het vakantiepark voor iedereen wel een passend verblijf heeft! Dus ook voor de ‘back to basics’ kampeerders, luxepaardjes, vogelspotters, tortelduifjes of gezinnen met kinderen onder ons is er wel een passende accommodatie op het park. Maar misschien wil je wel een keer iets totaal anders proberen. Heb je de Boomhut XXL, Drentse Kap of Solo Retreat al eens gezien? Of misschien wil je met je vriendengroep dit jaar eens verblijven in een 10-persoons Glamping family lodge in de ongerepte natuur in plaats van in een luxe villa aan het strand.

Ruinen Accommodations Drentse Kap

Reden 5: In de omgeving zijn leuke uitjes voor jong en oud

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe ligt op ongeveer 10 minuten rijden van EuroParcs. Dit boerenbedrijf is volledig omgetoverd tot een grote speelboerderij! Je kunt er de hele dag klimmen, springen, klauteren, boerderijdieren aaien en een 'Drents Koe IJsje' eten, gemaakt van dagverse koemelk. Ook is Frederiksoord met zijn museum De Proefkolonie een aanrader om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de Nederlandse geschiedenis. Hier ontdek je het verhaal van Johannes van den Bosch en zijn Maatschappij van Weldadigheid.

Dus wanneer ga jij naar EuroParcs Ruinen? Bekijk gauw dit leuke vakantiepark!

Ruinen De Drentse Koe Binnenspeeltuin Indoor Speeltuin Kinderen Gezin Familie Glijbaan Klimmen

Bekijk EuroParcs Ruinen

Natuur
Natuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

37,42
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Ruinen

Ruinen (NL)
  • Bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Boomhut met hottub, Velthorst en Hackfort
  • Overdekt zwembad en natuurspeeltuin

Op zoek naar meer inspiratie?