Terug
02 juni 2024

Share

De mooiste campings voor de zomervakantie

Biggesee camping tent stel hond

Ontdek de mooiste bestemmingen voor je kampeervakantie in de zomer

Zwoele zomeravonden, zonsondergangen die de lucht oranje kleuren en gezellige barbecues - de zomer is bij uitstek de perfecte tijd van het jaar voor een kampeervakantie!

Wil je tijdens je zomervakantie heerlijk genieten van dat kampeergevoel met het hele gezin, maar heb je nog geen idee waar je heen gaat? In dit blog kom je meer te weten over de campings van EuroParcs, die op de mooiste plekken in Europa liggen. Welke camping boek jij deze zomervakantie?

  1. Camping aan het water

  2. Camping in de bergen

  3. Camping in het bos

  4. Ontdek glamping

Camping aan het water

Onze campings liggen verspreid in diverse regio's in Nederland, België, Luxemburg en zelfs Oostenrijk. Veel van deze campings liggen ook direct aan het water of heel dichtbij het water.

Beleef een kampeervakantie aan het Veluwemeer bij EuroParcs Bad Hoophuizen of bij EuroParcs Veluwemeer in Nederland. Op beide vakantieparken geniet je iedere zomerdag weer van uitzichten op het schitterende water.

Op onze campings aan het water zijn talloze activiteiten die je kunt proberen, zowel op als naast het water. Maak een fietstocht of wandeling om het meer, ontdek bruisende dorpjes en steden in de omgeving of verken de omgeving op het water per boot of op een SUP board.

De EuroParcs vakantieparken hebben ook genoeg faciliteiten om je kampeervakantie nog leuker en comfortabeler te maken. Denk hierbij aan sanitaire voorzieningen, campingwinkels, wasserettes, fietsverhuur, speeltuinen en nog veel meer!

Camping aan de rivier in Luxemburg

Je kunt je zomervakantie ook doorbrengen op een camping aan rivier de Our bij EuroParcs Kohnenhof in Luxemburg. Hier kun je vissen in de rivier, wandelen door de omringende natuur en de watervallen in het Mullerthal bekijken. Of huur een fiets op het park om de bosrijke omgeving te ontdekken.

Er zijn ook leuke excursiebestemmingen in de buurt, zoals het Stolzembourg Kopermijnmuseum. Op het vakantiepark zelf kun je gebruikmaken van faciliteiten zoals een minimarkt, een restaurant, een snackbar, een fitnessruimte en de speeltuin.

Na een inspannende dag op of in het water kun je genieten van een barbecue op de camping en de avond afsluiten met een heerlijk drankje, terwijl de zon langzaam ondergaat.

Ossiacher See tent camping meer uitzichtSuppen Bad Hoophuizen - Veluwemeer

Boek nu je kampeervakantie aan het water

Wil je tijdens je kampeervakantie op elk moment in het water kunnen springen om af te koelen? Boek dan nu je kampeerplaats voor de zomervakantie en ervaar kamperen aan het water.

Camping in de bergen

Breng je kampeervakantie met een Alpengevoel door op onze vakantieparken in Oostenrijk. Je hebt hier niet alleen een spectaculair uitzicht, maar er is ook genoeg te ontdekken in de omgeving. Stap op de mountainbike, ga wandelen en geniet van de natuur!

Ontdek de camping bij EuroParcs Wörthersee, die op slechts 5 minuten lopen van het gelijknamige meer ligt. Hier kun je na een inspannende dag in de bergen afkoelen met een duik in het heldere water en ontspannen in de zon op de zwemsteiger.

In de campingwinkel van het park vind je alles voor een heerlijk ontbijt of een lunch. Tijdens je verblijf kun je een wasje draaien in de wasserette en eindeloos spelen in de speelruimte wanneer het een dagje minder weer is.

Camping in de bergen met wellness

Als je na je wandeltochten toe bent aan complete ontspanning, dan ben je bij EuroParcs Hermagor - Nassfeld aan het juiste adres. Er is een wellnessruimte met verschillende sauna's, infraroodcabines, een stoombad, een zoutkamer en een binnen- en buitenzwembad. Je kunt hier ook een massage boeken. In de wellnessruimte kun je ontspannen en tot rust komen met uitzicht op de omliggende bergtoppen!

Ook voor de jongere gasten is er genoeg te ontdekken in dit vakantiepark. In het kinderparadijs kunnen ze spelen in het ballenbad, klimmen en klauteren op de toestellen en nieuwe vriendjes maken. Daarnaast zijn de geiten en schapen op de kinderboerderij altijd blij met een bezoekje en een aai over de bol!

Hermagor Koppel SaunaHermagor Camping Gezin Lopen Lachen

Boek nu je camping in de bergen

Geniet van het berglandschap en de natuur tijdens lange wandelingen, mountainbiketochten of ontspannende wandelingen. Boek nu je kampeervakantie in de bergen!

Camping in het bos

Breng je zomerse kampeervakantie door midden in de pure natuur! Op onze vakantieparken EuroParcs De Wije Werelt en EuroParcs Ruinen kun je kamperen in het bos, genieten van de frisse boslucht en 's ochtends wakker worden met het gezang van de vogels.

Maak uitstapjes in de omliggende natuur, maak gebruik van de broodjesservice op het vakantiepark en ontspan ver weg van het dagelijkse leven. Beide parken hebben een binnenspeeltuin en een zwembad, dus kinderen kunnen zich hier ook prima vermaken.

Er zijn klimparken, dierenparken, nationale parken en prachtige steden en dorpen in de omgeving die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bij EuroParcs Hoge Kempen in België kun je ook je tent midden tussen de bomen opzetten. Naast de nabijheid van het Nationaal Park Hoge Kempen biedt dit park haar gasten ook een waterspeeltuin voor kinderen, een minigolfbaan, fietsverhuur, een restaurant, speeltuinen en een nabijgelegen buitenzwembad.

Vakantie in een boomhut

Als je je vakantie in het bos nog specialer wilt maken, kun je in plaats van een kampeerplaats op de camping ook een boomhut huren.

Dit zijn vakantiehuizen op palen en bieden hun bewoners naast de gebruikelijke faciliteiten tijdens een boomhutvakantie ook een heel bijzonder uitzicht. Ontdek de Zwerfhut op hoogte 5 en de Boomhut XXL Hottub 6 en geef je vakantie een heel bijzondere flair!

Europarcs-De-Wije-Werelt-camping EuroParcs Ruinen boomhut XXL 6 van boven

Boek je camping in het bos

Zijn vogelgezang, het ruisen van de bladeren en wild spotten echt iets voor jou? Boek dan je kampeervakantie in het bos bij EuroParcs!

Ontdek glamping - luxe kamperen

Hou je van kamperen, maar wil je het ook wat comfortabeler? Dan is glamping iets voor jou. Tijdens een glampingvakantie verblijf je in een grote tent, maar kun je slapen in een bed. Ook heb je een eigen badkamer met een douche en een kleine, volledig uitgeruste keuken in de tent.

Je geniet van het comfort van een vakantiehuisje. Je camping krijgt een beetje meer “glamour”.

Je kunt een glamping tent boeken bij vakantieparken zoals EuroParcs Kaatsheuvel, EuroParcs Reestervallei en EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug.

Of het nu gaat om een vakantie met z'n tweeën, een gezinsvakantie of een vakantie met hond - onze glamping tenten zijn geschikt voor iedereen.

Boek nu je verblijf en probeer glamping zelf!

Hoge Kempen Glamping Overzichtglamping-forrest-nature-europarcs-de-hoge-kempen