Terug
12 februari 2024

Share

6 tips voor een vakantie in mei in Nederland

tulpen-nederland-martin-sanchez-PVjJ0TvqZ50-unsplash

6 tips voor een vakantie in mei in Nederland

Met de lange weekenden en de meivakantie is mei de perfecte tijd voor een vakantie in Nederland. Niet alleen nodigt het zonnige weer uit tot een wandeling of fietstocht, ook de steden komen tot leven én je hebt nog een laatste kans om de bloeiende tulpenvelden te bezoeken. We hebben de 6 beste tips voor een vakantie in mei in Nederland voor je op een rijtje gezet!

Onze 6 tips voor in de meivakantie

1. Rollende keukens in Amsterdam

2. Terug in de tijd in de Hanzesteden

3. Kaasmarkt in Alkmaar

4. Op safari in Nationaal Park de Hoge Veluwe

5. Bezoek Maastricht

6. Dwalen over de Brabantse Sahara

1. Rollende Keukens - Food Festival in Amsterdam

Foodies en fans van foodtrucks kunnen hun vingers aflikken. Van 8 tot en met 12 mei is het Westerpark in Amsterdam het toneel van Rollende Keukens, een food festival waarbij je de lekkerste dingen voorgeschoteld krijgt. Van verse oesters met champagne en Napolitaanse pizza tot vegetarische en veganistische lekkernijen. Tijdens het lange weekend verzamelen zich honderden ‘rollende keukens’ in de vorm van foodtrucks, omgebouwde bussen en brommers op het terrein van de voormalige Westergasfabriek om het om te toveren tot één groot openluchtrestaurant. Behalve genieten van culinaire hoogstandjes kun je ook luisteren naar de muziek van verschillende artiesten of een film kijken. De Westergasfabriek bevindt zich op zo’n 25 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station.

Food Festival Amsterdam

2. Stap terug in de tijd in de Hanzesteden

Reis terug in de tijd en bezoek een van de Nederlandse Hanzesteden. In Nederland vind je 9 prachtige Hanzesteden, zoals Zwolle, Zutphen en Doesburg. De steden hebben elk hun eigen karakter, maar toch hebben ze stuk voor stuk hun Middeleeuwse charme weten te behouden. Slenter door de smalle steegjes, shop in de boetiekjes en winkels en geniet van een hapje en drankje met uitzicht op de historische gebouwen. Bovendien vind je er ook mooie musea. Zo is Museum De Fundatie in Zwolle een aanrader, terwijl het Bakkerijmuseum in Hattem een leuk uitje is voor gezinnen met kinderen.

zutphen skylinezutphen hanzestad

3. Kaas, kaas en nog eens kaas op de kaasmarkt in Alkmaar

De beroemde kaasmarkt in Alkmaar bestaat al meer dan 650 jaar en is nog steeds een bijzondere ervaring. Iedere vrijdagochtend tussen maart en september kun je op het Waagplein kijken naar het oer-Hollandse schouwspel van de kaasdragers. Natuurlijk kun je er ook volop kaas proeven en een lekker stuk kaas mee naar huis nemen. Heb je daarna nog steeds niet genoeg van al dat kaas dan kun je daarna ook een bezoek brengen aan het Kaasmuseum. Het historische centrum van Alkmaar is sowieso een aanrader, met de mooie grachten en gezellige pleintjes.

alkmaar-canalAlkmaar kaasmarkt

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

4. Op safari in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ontdek 5400 hectare natuur in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Hier vind je uitgestrekte bossen, stuifzand en heidevelden. Ga op safari, want dit is namelijk het leefgebied van de ‘Big Five van de Veluwe’: edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen, Schotse Hooglanders. Met een beetje geluk zie je, vooral in de ochtend en ’s avonds rond de schemering, een moeflon, boommarter of een das in het wild. Ga op pad met een boswachter om wild te spotten of stap op de pedalen en verken het Nationale Park de Hoge Veluwe op de gratis witte fietsen of huur een fiets tijdens je verblijf op EuroParcs De Hooge Veluwe, EuroParcs De Wije Werelt of EuroParcs De Zanding. Hier kun je vaak ook kinderfietsen, e-bikes en kinderzitjes bij huren.

hooge veluweveluwe-europarcs-hooge-veluwe

5. Cultuur snuiven en fijnproeven in Maastricht

Op de grens van Duitsland en België ligt de prachtige stad Maastricht. De hoofdstad van Limburg is een van de oudste steden van Nederland en is een bonte mix van heden en verleden, culturen en (bourgondische) smaken. Dat maakt Maastricht tot een geliefde plek om een dagje te shoppen of om cultuur te snuiven. Maak een wandeling door het historische centrum of schuif aan in één van de cafés of chique restaurants met mooie terrassen. Een heerlijke plek om te genieten van het mooie weer in mei. Daarnaast telt Maastricht leuke musea zoals het Bonnefanten. Een ander hoogtepunt is een rondleiding door de mergelgrotten. De grotten van de St. Pieter, de ENCI Groeve of de Kazematten bijvoorbeeld. Ze werden meer dan 1000 jaar geleden uitgehouwen door mijnwerkers. In het kilometers lange tunnelstelsel vind je zelfs een kleine kapel.

Church Maastrichtsurroundings-city-maastricht-europarcs-poort-van-maastricht

6. Dwalen over de Brabantse Sahara

Bij ‘Sahara’ denk je ongetwijfeld meteen aan de Afrikaanse woestijn. Maar wist je dat Nederland ook een miniatuur Sahara heeft? Verdwaal in een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen dat niet voor niets als bijnaam de ‘Brabantse Sahara’ draagt. Zandduinen, heidevelden en bossen wisselen elkaar hier af. Er zijn verschillende wandel-, fiets- en mountainbikeroutes uitgezet, variërend in lengte van 3,5 tot 5 kilometer.

Loonse en Drunense Duinen Noord-BrabantLoonse en Druinse Duinen

Op zoek naar meer inspiratie?