zwolle city

Vakantiepark in de omgeving van Zwolle

Gemoedelijk Zwolle

Van verre zie je hem al opdoemen: de Peperbus, het middelpunt van hanzestad Zwolle. De historische binnenstad met de Sassenpoort, de Melkmarkt en het Rodetorenplein zijn een bezoek meer dan waard. Net als Museum de Fundatie met wisselende tentoonstellingen.

Gezellige binnenstad

Wandel door de gezellige straatjes van de binnenstad van Zwolle waar de Sassenpoort nog herinnert aan de glorietijd van Zwolle in de vijftiende eeuw. Alles hier ademt de sfeer van weleer: de Oude vismarkt, de Melkmarkt en de Luttekestraat. Net als delen van de oude stadsmuren, wallen en grachten die in oude staat zijn hersteld. De 75 meter hoge Peperbus kijkt uit over de fraaie binnenstad.

Musea en boeken

Aanrader is een kijkje in Museum de Fundatie. In het museum voor beeldende kunst wisselen verschillende tentoonstellingen elkaar af. Behalve in het centrum van Zwolle is ook een deel van de collectie van het museum ondergebracht in Kasteel Het Nijenhuis in Heino. Alleen al het kasteel zelf is een bezoek waard! Vergeet vooral niet rond te snuffelen in Waanders in de Broeren. Deze boekhandel is gevestigd in de monumentale Broerenkerk.

museum de fundatie zwolle

Smakelijk eten en uitgaan

Natuurlijk kun je in het gezellige Zwolle ook terecht om te winkelen of neer te ploffen op een van de terrasjes of leuke restaurants. Eet een hapje in Lunchroom Blocks in de Diezerstraat, café In Den Hoofdwacht aan de Grote Markt, feestcafé De Stoof aan de Oude Vismarkt of bij La Cucaracha in de Sassenstraat. Hier in Zwolle vind je ook het beste restaurant van Nederland. De Librije aan het Spinhuisplein is bekroond met Michelinsterren en behoort tot de vijftig beste restaurants ter wereld. Een andere uitgaanstip is theater De Spiegel, het jaarlijkse Straatfestival en een bezoek aan voetbalclub PEC Zwolle.

zwolle-old-street-unsplash

Vakantieparken in de omgeving van Zwolle

1 nacht vanaf

217,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
 • Veel vakantiewoningen direct aan het water

 • Zandstrand aan het Reevemeer

 • Eigen jachthaven op het park

Familie
Familie

1 nacht vanaf

159,50
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Veluwemeer

Nunspeet (NL)
 • Met eigen zandstrand en watersportcentrum
 • Gezellige kidsclub in de vakanties
Familie
Familie

1 nacht vanaf

41,10
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Zuiderzee

Biddinghuizen (NL)
 • Binnenzwembad, indoor speelhal en meer! 
 • Restaurant, bar, beachclub en snackbar
 • Vakantiewoningen, glampingtenten en kamperen

1 nacht vanaf

172,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
 • Ontdek de omgeving van de hunebedden
 • Bezoek Staphorst, Zwolle en Giethoorn
 • Genieten van rust, ruimte en natuur