alkmaar-canal

Vakantieparken vlakbij Alkmaar

Kaasstad Alkmaar

Wie Alkmaar zegt, zegt de beroemde kaasmarkt. Iedere vrijdagochtend van april t/m de eerste vrijdag in september kun jij er getuige van zijn hoe hier het er hier vroeger aan toe ging. Maar natuurlijk kun je in Alkmaar ook heerlijk winkelen, varen door de grachten of neerstrijken op een terrasje.

Kaasmarkt

Al sinds 1365 wordt er kaas verhandeld op het Waagplein. Iedere vrijdagochtend van april t/m de eerste vrijdag in september kun je hier kijken naar het oerhollandse schouwspel van de kaasdragers. Wil je meer weten over de geschiedenis van Alkmaar en de kaasmarkt? Plan dan een stadswandeling of maak een Alkmaar Cheese Cruise: deze rondvaart over de grachten vertrekt vanaf het Waagplein.

kaasmarkt alkmaar

Musea en bier proeven

Alkmaar is een stad van historie en cultuur en er is voor ieder wat wils. Neem een kijkje bij de Grote Sint-Laurenskerk of bezoek een van de musea die de stad telt. In het Stedelijk Museum Alkmaar kom je alles te weten over de geschiedenis, het Hollands Kaasmuseum vertelt over het proces van kaasmaken en er is zelfs een heus Beatles Museum. Dit museum is zelfs groter dan die in Liverpool. Bierliefhebbers kunnen terecht in biermuseum De Boom waar je natuurlijk niet kunt vertrekken zonder zelf te hebben geproefd van het gerstenat. In het gezellige centrum van Alkmaar kun je ook heerlijk winkelen of genieten op een terrasje.

Alkmaar kaasmarkt