Terug
05 maart 2024

Share

Wat te doen met Hemelvaart?

sunset-accommodations-water-europarcs-bad-hulckesteijn

6 tips voor Hemelvaart op een vakantiepark!

Ben je op zoek naar de perfecte manier om Hemelvaart door te brengen? Ga even lekker weg met Hemelvaart en boek een vakantie! Wij hebben een lijst met geweldige tips samengesteld om ervoor te zorgen dat je dagen gevuld zijn met plezier, ontspanning en onvergetelijke momenten. Ontdek hieronder hoe je het meeste uit je Hemelvaartvakantie kunt halen met een verblijf op een vakantiepark!

Wat te doen met Hemelvaartsdag

  1. Lokale Hemelvaart brunch in je vakantiehuis

  2. Fietsen tijdens Hemelvaart

  3. Kindvriendelijke activiteiten met Hemelvaart

  4. Sfeervolle Hemelvaart BBQ

  5. Dauwtrappen met Hemelvaart

  6. Lokale Hemelvaart events bezoeken

1. Hemelvaart brunch in je vakantiehuis

Wat gaat er boven een heerlijke en gezellige Hemelvaartbrunch in je vakantiehuis? Begin je Hemelvaartsdag uitgeslapen en ontspannen met een heerlijke brunch of ga in alle vroegte dauwtrappen en neem de brunch mee. Op verschillende vakantieparken is er een broodjesservice en op een aantal parken bieden wij picknick-pakketjes aan om mee te nemen voor onderweg. Vergeet de lokale boeren en ambachtelijke plaatselijke bakker of slager niet en geniet van lokale producten. Verzamel je gezelschap en geniet van een smakelijk samenzijn voordat de dag begint.

droomparken-ontbijtbox-3Breakfast

2. Fietsen tijdens Hemelvaart

Fietsen tijdens Hemelvaart is één van de meest populairste activiteiten op Hemelvaartsdag. Zoek je een ontspannen fietsavontuur met Hemelvaart? De perfecte fietsvakantie heb je bij EuroParcs zo gevonden. Ontdek onze populaire fietsvakantie bestemmingen, zoals de Veluwe, Limburg, Texel, De Biesbosch of ga voor een vakantie aan zee. Verken de prachtige omgeving van het vakantiepark op de fiets. Hemelvaart biedt vaak heerlijk lenteweer, perfect om te genieten van de natuurlijke schoonheid. Fietspaden langs bossen en meren zijn ideaal voor een ontspannen rit. Onze vakantieparken liggen vaak in een natuurrijke omgeving of vlakbij één van de 5 mooiste Nationale Parken in Nederland of buitenland. Laat je inspireren!

bike-rental-europarcs-kaatsheuvel-1surroundings-bike-rental-family-europarcs-de-utrechtse-heuvelrug

3. Kindvriendelijke activiteiten met Hemelvaart

Tijdens schoolvakanties en feestdagen worden er vaak veel kindvriendelijke activiteiten georganiseerd. Zo ook met Hemelvaart. Ontdek welke vakantieparken kinderanimatie hebben en bekijk het activiteiten programma op het vakantiepark van jouw keuze. Je kunt ook zelf leuke knutselactiviteiten voor de kinderen verzinnen voor in het vakantiehuis of een speurtocht uitzetten naar de dierenweide op het vakantiepark en in de omgeving zijn vaak veel leuke uitjes voor kinderen. Ontdek onze vakantie met baby cottages, vakantie met peuter kids cottages of kids adventure cottages voor vakantie met kinderen. Het zal zeker voor onvergetelijke herinneringen zorgen.

EuroParcs Veluwemeer Kinderen Springen TrampolineEuroParcs De Achterhoek Indoor Binnen Speeltuin Kinderen Glijden Glijbaan

4. Sfeervolle Hemelvaart BBQ

Sluit de dag af met een gezellige barbecue of ga heerlijk gourmetten in je vakantiehuis. Vakantieparken hebben vaak barbecue- en gourmetfaciliteiten. Bestel een foodbox en geniet van een smakelijk diner in je vakantiehuis of buiten op het terras met vrienden en familie. Je een barbecue foodbox of een gourmet foodbox (de barbecue of het gourmetstel wordt meegeleverd) tijdens het boeken van je vakantie bij bestellen of je kunt dit ook altijd later nog toevoegen eenvoudig via de EuroParcs-app. Ben je meer van het gemak? Ontdek dan onze vakantieparken met restaurant of de vakantieparken met een snackbar!

kerst-gourmet-deluxe-het-wapen-van-kaatsheuvel-europarcs-kaatsheuvelevan-wise-D99y38Na5Xo-unsplash

5. Dauwtrappen Hemelvaart

Wat is dauwtrappen? Ervaar de magie van Hemelvaart door vroeg uit de veren te gaan en deel te nemen aan het traditionele dauwtrappen bij zonsopgang op Hemelvaartsdag. Verken de natuurlijke schoonheid van de omgeving van het vakantiepark terwijl de wereld ontwaakt. Vakantieparken bieden vaak speciale dauwtrapwandelroutes aan, waarbij je samen de frisse ochtendlucht kunt inademen en de natuur in al haar pracht kunt bewonderen. Dauwtrappen 2024 is nog nooit zo populair geweest.

Dauwtrappen op Hemelvaartochtend voegt een vleugje sereniteit en verbondenheid met de natuur toe aan je vakantie, waardoor het een unieke en onvergetelijke ervaring wordt. Of maak een romantische avondwandeling met je partner of een ontspannen wandeling met het gezin. Bewonder de sterrenhemel en geniet van de rustige sfeer op het vakantiepark of in de omgeving.

Hemelvaart dauwtrappen vakantieparken EuroParcsurroundings-animals-nature-europarcs-het-amsterdamse-bos

6. Lokale Hemelvaart events bezoeken

Informeer naar lokale Hemelvaartevenementen en tradities in de omgeving van het vakantiepark van jouw keuze. Misschien is er een markt, een festival, events of een speciale ceremonie die je niet wilt missen en perfect kan combineren met een vakantie! Maak het feest compleet met een verblijf. Evenementen op Hemelvaartsdag kunnen variëren afhankelijk van de regio en lokale tradities tot aan populaire festivals. Hier zijn enkele van de leukste evenementen die je kunt overwegen op Hemelvaartsdag:

Hemelvaartmarkten: Veel steden en dorpen organiseren markten op Hemelvaartsdag, waar lokale ambachtslieden en verkopers hun producten aanbieden. Dit kan variëren van handgemaakte kunst en ambachten tot lokale lekkernijen.

Festivals en Concerten: Hemelvaartsdag is een geweldige gelegenheid voor festivals en openluchtconcerten. Muziekliefhebbers kunnen genieten van liveoptredens en een feestelijke sfeer.

Braderieën: Braderieën zijn populaire evenementen op Hemelvaartsdag waar winkeliers hun waar op straat verkopen. Het is een geweldige kans om koopjes te scoren en de lokale handel te ondersteunen.

Sportieve Evenementen: Veel plaatsen organiseren sportevenementen op Hemelvaartsdag, zoals wandel- of fietstochten. Dergelijke activiteiten zijn perfect voor degenen die van actief bezig zijn in de buitenlucht houden.

Dauwtrappen: Zoals eerder genoemd, is dauwtrappen een traditie waarbij mensen vroeg in de ochtend gaan wandelen, fietsen of joggen om de dauw van het gras te trappen. Dit wordt vaak georganiseerd als een gezamenlijke activiteit.

Religieuze Ceremonies: Hemelvaartsdag heeft een religieuze betekenis, en daarom vinden er in veel kerken speciale diensten en processies plaats om de hemelvaart van Jezus te herdenken.

Familiepicknicks en Barbecues: Hemelvaartsdag wordt vaak gezien als een gelegenheid om samen te komen met familie en vrienden. Veel mensen organiseren daarom picknicks of barbecues.

Het is altijd raadzaam om de receptie van het vakantiepark te raadplegen voor lokale evenementenkalenders of om informatie van toeristische diensten in de regio te verkrijgen om te ontdekken welke specifieke evenementen er plaatsvinden tijdens Hemelvaartsdag.

EuroParcs Excursiereizen Pakketreis Koppel Reis ValkenburgEuroParcs Kohnenhof Luxemburg Gezin Lopen Kleuren Gebouwen Dorp Stad Straat Planten

Weg met Hemelvaart

Maak van je Hemelvaartvakantie op het vakantiepark een onvergetelijke ervaring door deze tips te volgen. Ontdek de schoonheid van de omgeving, geniet van gezellige momenten en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Hemelvaart op een vakantiepark is de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van quality time met dierbaren.

Terug naar boven 🔝

Anderen bekeken ook...