Terug
09 augustus 2022

Share

De 5 mooiste nationale parken van Nederland

zand-uitzicht-nationaal-park-de-hoge-veluwe

Tips voor een vakantie bij een Nationaal Park

Frisse lucht, uitzicht op het Hollandse platteland en de Veluwe. Er is niets fijners dan vakantie vieren in de Nederlandse natuur. Veel van onze vakantieparken in Nederland liggen dan ook vlak bij de mooiste Nationale Parken van Nederland. Ideaal voor een actieve vakantie of om juist heerlijk te ontspannen. Dit zijn de 5 mooiste nationale parken van Nederland en onze tips voor vakantiehuizen in de omgeving.

Ontdek de Nationale Parken van Nederland

1. Nationaal Park Duinen van Texel

2. Nationaal Park De Biesbosch

3. Nationaal Park De Hoge Veluwe

4. Nationaal Park Weerribben-Wieden

5. Nationaal Park Dwingelderveld

Het ultieme eilandgevoel in Nationaal Park Duinen van Texel

Ieder jaar trekt Nationaal Park Duinen van Texel actieve vakantiegangers. Nergens vind je zoveel variatie in het landschap als hier. Dit unieke stukje Nederland bestaat uit kleurige heidevelden, duinen en kwelders.

Niet voor niets wordt Waddeneiland Texel ook wel Vogeleiland genoemd. Zo’n 80 vogelsoorten hebben hier hun voedsel- en rustplaats gevonden. Of je nu kiest voor een duinwandeling, fietstocht, vogels spotten, een excursie maakt met een gids of een bezoek brengt aan het Ecomare: natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Onze accommodatietip bij Nationaal Park Duinen van Texel is vakantiepark EuroParcs De Koog. Waarom? De moderne vakantiehuizen in dit vakantiepark liggen aan de rand van het nationale park. Ontdek meer over onze vakantieparken op Texel.

Duinen van Texel (2)-minDuinen van Texel

Nationaal Park De Biesbosch: dé plek voor actieve mensen

Een avontuurlijk labyrint vol kleine riviertjes en beekjes kenmerkt Nationaal Park De Biesbosch. De wilgenbossen, beekjes en eilanden maken het getijdenrivierdelta van De Biesbosch tot een geliefde vakantiebestemming.

Ben je op zoek naar avontuur? Dan zit je hier goed. Niet alleen kun je hier perfect wandelen, je kunt er ook op de fiets of in de boot of kano stappen. Daarnaast kun je hier een duik in het water nemen, te paard de omgeving verkennen of je hengel uitgooien: boek een visvakantie en ontdek visvijver De Biesbosch. Eén ding is zeker: in Nationaal Park De Biesbosch hoef je je niet te vervelen.

Ook dierenliefhebbers worden blij van de vele watervogels en de bevers die hier leven. Onze tip: neem deel aan een excursie die georganiseerd wordt door het Bezoekerscentrum De Biesbosch in Dordrecht. De perfecte accommodatie om te verblijven vind op vakantiepark EuroParcs De Biesbosch. Het perfecte uitgangspunt voor een actieve vakantie in een van de mooiste nationale parken van Nederland.

De Biesbosch (2)De Biesbosch (1)

Natuur ontmoet kunst in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je niet alleen natuur en een bijzonder landschap, je kunt er ook terecht voor geschiedenis, kunst en cultuur.

Met een beetje geluk spot je in het park een zeldzame parelmoervlinder of een indrukwekkend edelhert. Wat staat je als vakantieganger nog meer te wachten? Wat dacht je van bos, droge en natte heide en stuifzand. Bovendien is het een goede plek voor tal van activiteiten: toer op de gratis witte fietsen of verken het park via een van de vele wandelpaden. Ook voor kunstliefhebbers en geïnteresseerden in geschiedenis heeft Nationaal Park De Hoge Veluwe volop te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum met een grote Van Gogh-collectie of maak een tour door Jachthuis Sint-Hubertus.

Zoek je een geschikte accommodatie in de buurt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit vakantiepark EuroParcs De Hooge Veluwe, vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt of vakantiepark EuroParcs De Zanding. Ontdek meer over onze vakantieparken bij de Veluwe. Stuk voor stuk liggen ze aan de rand van een van de mooiste nationale parken van Nederland!

Hooge Veluwe-minnatuur-gebied-de-veluwe

Rust in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Natuur zo ver je kunt kijken: Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft een oppervlakte van ongeveer 10.000 hectare en is perfect voor een actieve vakantie. Sloten, moerasbossen, uitgestrekte rietvelden en hooilanden wisselen elkaar hier af.

Nationaal Park Weerribben-Wieden geldt als het grootste aaneengesloten laagveengebied van Noordwest-Europa. Er komen bijzondere planten en dieren voor, zoals de grote vuurvlinder, de otter en de zwarte stern. Dat alles maakt Nationaal Park Weerribben-Wieden tot een van de mooiste nationale parken van Nederland. Al die dieren en planten zie je het beste als je er te voet, op de fiets of in een boot er op uit trekt.

Ben je nieuwsgierig naar dit prachtige gebied? Huur dan een vakantiehuis op vakantiepark EuroParcs De Wiedense Meren. Geniet van comfort op het park met één van de mooiste nationale parken van Nederland om de hoek!

Weerribben-WiedenWeerribben-Wieden (4)-min

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe

In het rijtje mooiste nationale parken van Nederland mag Nationaal Park Dwingelderveld niet ontbreken. Dit grootste natte heidegebied van Europa ligt in het Zuidwesten van Drenthe.

Hier laat de natuur zich van haar mooiste kant zien. Het heidegebied is bezaaid met veenplassen en moerassige gebieden waar veel beschermde planten voorkomen. Bovendien leven er diverse soorten vlinders en vogels. Niet alleen leent dit gebied zich perfect voor een wandeling of fietstocht, je kunt er ook goed vogels spotten of een georganiseerde toer maken. Maak bijvoorbeeld een huifkartocht of speur met de boswachter naar herten.

Klinkt dit als een perfecte vakantie? Goed om te weten: vakantiepark EuroParcs Ruinen en EuroParcs De Wiltzangh liggen direct aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld.

Dwingelderveld (2)-minDwingelderveld (3)-min

Natuur in de mooiste nationale parken van Nederland

In de mooiste nationale parken van Nederland bevind je je midden in de prachtige natuur. Dat willen we natuurlijk graag zo houden. Daarom is het belangrijk dat je niets achterlaat in de natuur wat er niet hoort, zodat iedereen er ook in de toekomst nog volop van kan genieten.

Op zoek naar meer inspiratie