Texel lighouse dunes

Vakantieparken op Texel

Tastbare cultuur op Texel

Een zilte zeewind door je haren, weidse landschappen met grazende schapen en zeven karakteristieke dorpen… Dat is Texel. Voor wie op zoek is naar dat heerlijke vakantiegevoel in Nederland, zit op Texel helemaal goed. Het grootste Nederlandse Waddeneiland grenst aan de Noordzee en de Waddenzee en is voor iedere leeftijd en vakantieganger perfect geschikt als vakantiebestemming met zijn 30 kilometer lange zandstrand. Met een verblijf in een comfortabel vakantiehuis op EuroParcs De Koog heb je een fijne uitvalsbasis om dit diverse eiland uitgebreid te verkennen!

Polders, duinen en bossen

Op Texel kom je al wandelend en fietsend door de prachtige natuur volledig tot rust. De grote afwisseling aan landschappen op het eiland zal je verrassen: binnen korte afstanden ben je vanaf Nationaal Park Duinen van Texel aan de lange kust zo in de groene bossen of middenin de polders. Texel heeft vele mooie routes voor zowel jong als oud en voor beginnende en ervaren fietsers en wandelaars. Niet alleen de Texelse flora inspireert je, want in Ecomare leer je alles over de bijzondere diersoorten die op het eiland en in zee leven. Ga je liever zelf op zoek naar de dieren? Ontdek en spot dan de vele vogelsoorten in Natuurgebied De Schorren.

de slufter texel

Karakteristieke dorpen

Wanneer je de cultuur van Texel ontdekt, zul je merken dat deze wel heel bijzonder is. Zeker omdat de zeven dorpen van Texel allemaal hun eigen karakter en gezicht hebben. De grootste hiervan is Den Burg en wordt daarom ook wel gezien als ‘hoofdstad’ van het Waddeneiland. Leuke winkels, historische panden, goede restaurants… je vindt er alles voor een leuk dagje uit. Ontdek de rijke geschiedenis en het maritieme verleden van Texel met het hele gezin in Juttersmuseum Flora. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Texel is toch wel een bezoekje aan de Texelse vuurtoren, waar vanuit je tijdens helder weer uitzicht hebt over de Waddenzee en zelfs Vlieland en Den Helder. Maar wat je echt niet mag missen, is de smaak van Texels trots: het bekroonde Texels bier! Ontdek het verhaal achter dit ambachtelijk gebrouwen bier in Texelse bierbrouwerij, die gevestigd is in de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild.

Texel church

Vakantieparken op Texel

Water
Water

3 nachten vanaf

437,80383,35
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs De Koog

De Cocksdorp (NL)
  • Centraal op Waddeneiland Texel
  • Chalets t/m 4 pers.
  • Rust en ruimte