Terug
15 augustus 2023

Share

Vakantie met hond in de nazomer en herfst

Dog on beach in autumn

Tips voor een vakantie met je hond in de nazomer en herfst

De nazomer en herfst zijn de beste seizoenen voor een vakantie met je hond. Het is niet meer zo warm als het is tijdens hartje zomer, wat veel meer comfort betekent voor jouw viervoeter. Toch zijn de laatste zonnestralen van het jaar nog steeds te vangen en zijn er nog steeds veel activiteiten waar je samen buiten van kunt genieten.

Welk vakantiehuis met hond is het meest geschikt? Wat zijn de bijzonderheden in de verschillende vakantielanden? Welk vakantiepark met hond is het leukst en wat kun je samen doen?

In dit blogartikel lees je de beste tips & tricks voor je nazomer- en herfstvakantie met je hond bij EuroParcs.

1. vakantie met hond in Nederland

2. vakantie met hond in Oostenrijk

3. vakantie met hond in België

Herfst vakantie met hond in Nederland

Vooral op de vakantieparken in Nederland zijn de nazomer en vooral de herfst de beste tijd van het jaar om met je hond op vakantie te gaan. In het laagseizoen mogen honden namelijk op veel stranden loslopen en is er geen aanlijnplicht meer.

Op het strand van Breskens in Zeeland bijvoorbeeld, mogen honden van 1 oktober tot 30 april de hele dag loslopen en spelen. Het strand ligt op slechts een paar minuten lopen van vakantiepark EuroParcs Schoneveld, waar honden in bijna elk vakantiehuis zijn toegestaan.

Als je liever naar een vakantiepark in Zuid-Holland gaat, kunt je jouw hond van 1 september tot en met 31 mei los laten lopen op het hele strand van Noordwijk (behalve het strand van Noordvoort). Hier liggen vakantiepark EuroParcs Noordwijkse Duinen en vakantiepark EuroParcs Parc du Soleil op slechts enkele autominuten afstand. Beide vakantieparken zijn ook ideaal voor een vakantie met de hond.

De nazomer en herfst zijn ook ideaal voor een fietsvakantie met een hond. Omdat het niet meer zo warm is, raken onze fietspartners niet zo snel oververhit en is het voor hen veel aangenamer. De hond en het baasje moeten wel al ervaring hebben met fietstochten en de viervoeter moet over de juiste conditie beschikken.

In het Nationale Park De Hoge Veluwe in Gelderland zijn honden bijvoorbeeld aangelijnd toegestaan. Hier kun je ook gratis fietsen huren en samen een tocht maken. Hondvriendelijk vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt en vakantiepark EuroParcs De Zanding liggen direct naast het natuurpark.

vakantie-met-hond-aan-zee-bij-europarcs

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

Herfst vakantie met hond in Oostenrijk

Als je je viervoeter liever meeneemt voor een vakantie in de bergen, dan zijn onze vakantieparken in Oostenrijk de perfecte plek voor een vakantie in de nazomer en herfst. Vooral onze vakantieparken in Karinthië staan bekend om hun warme gastvrijheid, die ook voor honden geldt. Er is geen officiële regelgeving, maar de overgrote meerderheid van de restaurants, cafés en bars laat honden toe en zorgt soms zelfs voor een bak vers water.

Wie zijn hond verkoeling wil bieden, kan dat bijvoorbeeld doen bij de privétoegang tot het meer met zwemsteiger bij vakantiepark EuroParcs Wörthersee. Hier zijn honden welkom in het water en op de steiger. Op de openbare zwemstranden aan de Wörthersee zijn honden niet toegestaan.

Wie het koelere seizoen wil gebruiken om de training met zijn hond te intensiveren, kan terecht in het interne behendigheidspark van vakantiepark EuroParcs Hermagor - Nassfeld. Of je kunt samen actief worden en op wandelvakantie gaan. In Karinthië zijn honden welkome wandelpartners en zijn ze welkom op de wandelpaden.

De Alpe Adria Trail met zijn 43 verschillende etappes is bijzonder geschikt. De route loopt door 3 landen (Oostenrijk, Slovenië en Italië) en bij elke etappe zijn er hondvriendelijke herbergen. Het biosfeerpark Nockberge biedt met zijn 6 verschillende wandelroutes en talrijke rustplaatsen ook zeer goede mogelijkheden om te wandelen met je favoriete viervoeter.

Vakantiehuis met hond op vakantiepark EuroParcs Wörthersee camping Barrel

Herfst vakantie met hond in België

Onze vakantieparken in België bieden net als in Nederland een prachtige omgeving waar honden lekker kunnen rondrennen, maar staat ook vooral bekend om zijn prachtige middeleeuwse steden. Heet asfalt in hoogzomer is een groot gevaar voor de hittegevoelige poten van honden en daarom niet geschikt voor een stedentrip met je trouwe viervoeter. Als je echter graag steden verkent met je hond, kun je dit het beste doen bij koelere temperaturen in de nazomer of herfst.

De pittoreske stad Luik ligt op slechts 40 minuten rijden van vakantiepark EuroParcs Hoge Kempen. Luik is een bezoek waard voor elke wafelliefhebber, want de "Luikse wafel" of "Belgische wafel" is hier ontstaan. Restaurants en cafés in België zijn over het algemeen zeer hondvriendelijk, maar vraag het voor de zekerheid wel even voordat je met je hond gaat zitten.

Zowel vakantiepark Hoge Kempen als vakantiepark EuroParcs Zilverstrand zijn vakantieparken met veel vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan. Honden zijn ook welkome gasten bij de meren in beide parken. Ook in het Nationaal Park Hoge Kempen, dat in de directe omgeving van het gelijknamige EuroParcs vakantiepark ligt, zijn honden aangelijnd toegestaan. Hier kun je samen lange wandelingen en trektochten maken.

dog lake EuroParcs Zilverstrand

Meer inspiratie