Terug
11 augustus 2023

5 buitenactiviteiten op vakantie in september

Fietsverhuur

5 buitenactiviteiten die je nog niet wist in september.

Is de zomervakantie jouw te druk? Maar ben je nog opzoek naar leuke buitenactiviteiten die je kan doen in september om te genieten van een heerlijke nazomer vakantie rond jouw favoriete regio of net erbuiten? We hebben 5 leuke buitenactiviteiten op een rijtje gezet.

1. Dinner train

2. STRAAT Graffit Museum Amsterdam

3. Fietsen op de hoogste stukjes van Nederland

4. Nederlands Venetië - Giethoorn

5. Verken het verleden in de open natuur

1. Dinner Train Arnhem / Apeldoorn

Een unieke romantische date of etentje met vrienden en op een bijzondere manier Arnhem of Apeldoorn verkennen? Laat je verrassen, vanaf één van onze vakantieparken in Gelderland, met lekker eten en ontdek de binnenstad en de Gelderse natuurlijke landschappen tijdens een 2-urige treinrit.

In het weekend van 1 t/m 3 september zal Dinner Train stoppen op station Arnhem Centraal om gasten mee te nemen voor een smaakvolle beleving. In het weekend van 15 t/m 17 september is het de buurt aan Apeldoorn.

Ontdek onze vakantieparken op de Veluwe, die een goed startpunt zijn voor deze uitstapjes: Vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt, vakantiepark EuroParcs De Zanding en vakantiepark EuroParcs Beekbergen liggen bijvoorbeeld in de buurt van Arnhem en Apeldoorn.

Dinner Train

2. STRAAT Graffiti Museum Amsterdam

Wist je dat de grootste Graffiti Museum ter wereld zich in hartje Amsterdam bevindt? Ja, inderdaad in deze loods van 8.000m² vind je maar liefst 130 graffiti kunstwerken! Het grootste tot nu toe is het werk van Telmo Miel, wat vijf bij twaalf meter telt.

Weet je welk vakantiepark ook nabij hartje Amsterdam bevindt en het bos midden in de natuur? Vakantiepark EuroParcs het Amsterdamse bos!

STRAAT graffiti museum Image

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

3. Fietsen op de hoogste stukjes van Nederland

Fietsen door het Limburgse Heuvelland: Ontdek een paradijs voor fietsers

Het Limburgse Heuvelland, gelegen in de provincie Limburg in Nederland, is een waar fietsparadijs. Met zijn schilderachtige landschappen, glooiende heuvels en goed ontwikkelde fietsinfrastructuur biedt deze regio eindeloze mogelijkheden voor fietsers van alle niveaus om de schoonheid van de natuur op twee wielen te verkennen en ervan te genieten. Van uitdagende beklimmingen tot ontspannende ritten door charmante dorpjes, het Limburgse Heuvelland heeft voor elk type fietser iets te bieden.

Ontketen je innerlijke avonturier

Het Limburgse Heuvelland staat bekend om zijn gevarieerde terrein met heuvelachtige landschappen, wijngaarden en prachtige bossen. Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick heeft de regio iconische beklimmingen zoals de Cauberg en de Keutenberg - beruchte uitdagingen die te zien zijn geweest in prestigieuze wielerevenementen zoals de Amstel Gold Race. Hou je van een echte uitdaging? Op 16 & 17 september vindt de Mergeleheuvelland 2-daagse plaats, waar jezelf aan kan deelnemen.

Erop uit fietsen in de buurt van jouw vakantiepark?

Dat gaat natuurlijk ook, als je liever gezellige langs de zeekust fietst of graag in pittoreske steden zoals Amsterdam, Maastricht geniet van een heerlijke fietsvakantie ontdek hieronder jouw vakantieparken in de mooiste thema's.

Limburg Family Cycling Bike Rental

4. Nederlands Venetië - Giethoorn

Giethoorn heeft internationale faam verworven als toeristische bestemming en trekt bezoekers uit alle hoeken van de wereld. De rustige omgeving, het unieke transportsysteem en de schilderachtige landschappen hebben Giethoorn tot een populaire keuze gemaakt voor natuurliefhebbers, geschiedenisfanaten en mensen die even willen ontsnappen aan het drukke stadsleven.

Of je nu een wandeling maakt langs de grachten, geniet van een traditionele Nederlandse maaltijd in één van de charmante restaurants in het dorp, of dat je je gewoon laat onderdompelen in de vredige ambiance, Giethoorn belooft een onvergetelijke en betoverende vakantie ervaring voor iedereen. Giethoorn grenst ook aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden, dat het grootste moerasgebied van West-Europa omvat en ook een bezoek waard is.

Dichtbij Giethoorn overnachten? Dan is vakantiepark EuroParcs De Wiedense Meren iets voor jou. Giethoorn ligt vanaf dit vakantiepark op slechts 10 minuten rijden!

surroundings-giethoorn-europarcs-reestervallei

5. Verken het verleden in de open natuur

In de snelle wereld waarin we leven, raken we gemakkelijk verstrikt in de drukte van alledag. We vergeten vaak om een stapje terug te doen en na te denken over de rijke geschiedenis die ons heden heeft gevormd. Een van de leukste manieren om met een vakantie in de natuur weer in contact te komen met het verleden is een bezoek aan openluchtmusea die een kijkje bieden in vervlogen tijden. Deze levende opslagplaatsen van geschiedenis bieden een unieke en meeslepende ervaring, waardoor we de verhalen die onze wereld hebben gevormd kunnen leren kennen en waarderen.

Een stap terug in de tijd

Stel je eens voor dat je door geplaveide straten slentert met authentieke, gereconstrueerde gebouwen uit het verleden, of getuige bent van ambachtslieden die oude ambachten beoefenen zoals ze eeuwen geleden deden. Dit is de betoverende ervaring die openluchtmusea bieden. Deze openluchttijdcapsules nemen bezoekers mee naar verschillende periodes en brengen de geschiedenis tot leven door middel van interactieve tentoonstellingen en boeiende displays. Van pioniersdorpen tot oude archeologische vindplaatsen, openluchtmusea bieden de mogelijkheid om de geschiedenis uit de eerste hand aan te raken, te voelen en te ervaren.

Ontdek het verleden in de mooie natuur dichtbij jouw vakantiepark.

Zaanse Schans