Terug
04 mei 2022

5 Redenen om vakantie te vieren op een vakantiepark

canoes-villas-water-europarcs-de-zanding

Vakantie vieren midden in de natuur, aan zee of in de bergen? Het liefst niet zo ver van huis én tegen een aantrekkelijke prijs? Elk jaar gaan vrienden, gezinnen en stellen op zoek naar de perfecte vakantie. We geven je 5 redenen om vakantie te vieren op een vakantiepark.

Waarom vakantie vieren op een vakantiepark?

1. Verscheidenheid aan parken

2. Alles-in-één

3. Vakantiewoningen voor elke gelegenheid

4. Gezins- en kindvriendelijk

5. Huisdieren zijn welkom!

1. Verscheidenheid aan vakantieparken

Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie aan de Nederlandse kust, een wandeltocht in de Oostenrijkse Alpen of een relaxte vakantie met wellness mogelijkheden, er is een enorme verscheidenheid aan vakantieparken. Meestal liggen de vakantieparken midden in de natuur, zodat je buiten actief bezig kunt zijn en tegelijkertijd andere dingen kunt ondernemen. Zo kun je een vakantie aan zee combineren met een stedentrip of een verblijf in de bergen met een wellness vakantie. EuroParcs heeft niet alleen vakantieparken in Nederland en vakantieparken in België, maar ook in vakantieparken in Duitsland, vakantieparken in Oostenrijk en zelfs op het Caribische eiland Bonaire. En van grote parken met veel faciliteiten tot kleinschalige vakantieparken.

intro-harbour-europarcs-poort-van-amsterdamsurroundings-mountains-europarcs-pressegger-see

2. Alles-in-één op een vakantiepark

Nog een reden om vakantie te vieren op een vakantiepark: je vindt er alles-in-één. Je loopt zo van je vakantiewoning naar het restaurant waar je aanschuift voor een heerlijk diner. Dat geldt ook voor andere faciliteiten op het park. Van een zwembad, wellness faciliteiten en fietsverhuur tot speeltuinen en sportvelden. Perfect voor gezinnen met kinderen bijvoorbeeld. Zo sta je met de kids in een mum van tijd bij het zwembad of in de speeltuin. En ook rond het park is van alles te beleven. Natuurgebieden zijn nooit ver weg, net als bruisende steden. Zo ontdek je vanaf ons vakantiepark bij Arnhem de stad én vanaf onze vakantieparken op de Veluwe De Hoge Veluwe, het grootste nationale park van Nederland, tijdens één vakantie.

facilities-outdoor-swimmingpool-europarcs-de-biesbosch-1restaurant - brasserie- kraaijenbergse plassen

3. Een vakantiehuis voor elke gelegenheid

Beleef een romantisch weekendje weg in een tiny house, vier een familieweekend in een familievilla voor 10 personen of geniet van de luxe in een moderne kubuswoning. Het fijne is dat op een vakantiepark diverse types vakantiewoningen vindt, van heel klein tot ruime groepsaccommodaties. En heb je er altijd al van gedroomd om te slapen in de toppen van de bomen? Wil je bijzonder overnachten, ontdek ons aanbod. Alle woningen van EuroParcs hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn allemaal met zorg ingericht.

groepsaccommodatie-villa-avantage-nouveau-14-buitenkant-europarcs-de-zandingsolo-retreat-bij-avond-europarcs-de-zanding

4. Gezins- en kindvriendelijk

Vakantieparken zijn perfect voor een ontspannen vakantie met de kinderen. De meeste vakantieparken beschikken over een speeltuin en sportveld waar kinderen kunt ravotten en klimmen. Vaak zijn er ook andere faciliteiten aanwezig voor kinderen. Wat denk je van een zwembad, minigolfbaan en kinderanimatie tijdens de schoolvakanties? Enne… opa en oma kunnen gerust mee, want er zijn volop vakantiewoningen voor grote én kleine gezinnen. Kleine avonturiers en adrenalinejunkies komen ook aan hun trekken, want er zijn ook vakantieparken met attractieparken als De Efteling of Walibi Holland om de hoek. Zo kun je én op expeditie in de vrije natuur én gillen in achtbanen.

europarcs-parc-du-soleil-restaurant-family-90Utrechtse Heuvelrug Family Cheers

5. Huisdieren zijn welkom op het vakantiepark

Ja, je leest het goed: op bijna al onze vakantieparken zijn huisdieren welkom! Dus heb je een hond? Dan kan je gerust op vakantie met hond. Veel accommodaties beschikken over een omheinde tuin, zodat je je viervoeter met een gerust hart los kunt laten lopen. Bovendien bieden sommige vakantieparken hondvriendelijke faciliteiten zoals een hondenren en een hondendouche om je hond schoon te spoelen na een modderige dag. En omdat de vakantieparken meestal in een natuurrijke omgeving liggen, is er ook genoeg ruimte voor je huisdier om te ravotten en voor lange wandelingen. Bij EuroParcs kun je je huisdier makkelijk als reisgenoot boeken. Je mag maximaal 2 huisdieren meenemen tijdens je vakantie.

pet - milomilo - dog

Op zoek naar meer inspiratie