Terug
22 december 2022

Share

Top 5 golfbanen in Nederland

Blog golfbaan De Dorpswaard vlakbij vakantiepark EuroParcs Aan De Maas panorama

Veel van onze EuroParcs vakantieparken liggen dicht bij een golfbaan. Ga bijvoorbeeld golfen op Golfbaan Spaarnwoude, de grootste golfbaan van Europa. Of sla een balletje op de Edese Golf Club Papendal dat bekendstaat om de uitdagende hoogteverschillen en bunkers. Bekijk hier onze top 5 golfbanen in Nederland vlak bij een EuroParcs vakantiepark.

5 golfbanen vlak bij een EuroParcs vakantiepark

1. Golfbaan Spaarnwoude

2. Edese Golf Club Papendal

3. Golfbaan De Dorpswaard

4. Golf Club Havelte

5. Golf Club Brunssummerheide

1. Golfbaan Spaarnwoude

Golfbaan Spaarnwoude is de grootste golfbaan van Europa. In het uitgestrekte natuurgebied vind je Championship Course wedstrijdbanen, maar ook korte banen. Daarnaast beschikt Golfbaan Spaarnwoude over uitgebreide oefenfaciliteiten en kun je bijvoorbeeld in een apart deel samen met een professional aan je swing werken.

Vanaf vakantiepark EuroParcs Buitenhuizen kun je lopend (13 min.), op de fiets (4 min.) of met de auto (4 min.) naar Golfbaan Spaarnwoude. Vanaf vakantiepark EuroParcs Spaarnwoude rijd je er in ongeveer 13 minuten naar toe.

Golfbaan man

2. Edese Golf Club Papendal

Omringd door bossen, weiden en lanen ligt de golfbaan van de Edese Golf Club Papendal. Het landschap en de baan lopen in een natuurlijke manier in elkaar over. Vanaf de baan heb je een prachtig uitzicht over de bossen die elk seizoen van kleur veranderen. Waterhindernissen zijn er niet, het zijn vooral de hoogteverschillen en de bunkers die een uitdaging vormen. Geoefende golfers mogen een greenfee kopen en een balletje slaan.

Vakantiepark EuroParcs De Hooge Veluwe, vakantiepark EuroParcs De Zanding en vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt liggen op maximaal 15 minuten rijden van de golfbaan en vormen dus een perfecte uitvalsbasis voor je golfvakantie.

Aan de Maas Golf

3. Golfbaan de Dorpswaard

Tussen Den Bosch en Zaltbommel, midden in de Bommelerwaard, ligt de 9-holes Golfbaan de Dorpswaard. De golfbaan ligt in het vroegere stroomgebied van de Maas en is geschikt voor spelers van elk niveau. Ook greenfee spelers zijn er van harte welkom.

Groot pluspunt: Golfbaan de Dorpswaard ligt pal naast vakantiepark EuroParcs Aan de Maas. Vanaf het park wandel je er in slechts 2(!) minuten naar toe. Als dat geen ideale plek is voor je golfvakantie.

EuroParcs aan de Maas Golfbaan de Dorpswaard man

4. Golf Club Havelte

In het zuidwesten van Drenthe, tussen Havelte en Uffelte, ligt Golf Club Havelte. Deze mooie 18-holes golfbaan grenst aan natuurgebieden het Uffelter Zand en het Holtingerveld waar je schapen ziet grazen. Bovendien ligt het vlak bij Nationaal Park Dwingelderveld en kun je op loopafstand hunebedden bewonderen. Golf Club Havelte is recent gerenoveerd en bevat uitdagende bunkers en een pittige slothole 18.

Zowel vanaf vakantiepark EuroParcs Ruinen als vakantiepark EuroParcs De Wiltzangh rijd je in ongeveer 18 minuten naar Golf Club Havelte. Dat maakt deze EuroParcs vakantieparken in Nederland tot een heerlijke plek om een golfweekend door te brengen!

golfbaan man swing

5. Golf Club Brunssummerheide

Ingeklemd tussen natuurgebieden de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen ligt de openbare Golfbaan Brunssummerheide. De uitdagende baan telt 45 holes, waarvan 27 holes op Championship niveau.

Verblijf je op vakantiepark EuroParcs Brunssummerheide dan ligt Golf Club Brunssummerheide op slechts 11 minuten rijden. De ideale locatie voor je golfvakantie!

EuroParcs aan de Maas Golfbaan de Dorpswaard

Op zoek naar meer inspiratie?