Terug
31 juli 2023

6 tips voor binnen activiteiten - Regenachtige dagen op het vakantiepark

Enkhuizer Strand Family Interior Accommodation Games

6 ideeën voor binnen activiteiten in onze vakantieparken

Als het weer niet meewerkt, hoeft dat je vakantie niet te verpesten! In onze vakantieparken zijn er genoeg dingen te doen en te ontdekken, zelfs bij slecht of minder fijn weer. Bijvoorbeeld tijdens je vakantie in het najaar of een vakantie in de winter, maar eigenlijk het hele jaar door. We hebben 6 leuke ideeën op een rijtje gezet wat je in onze vakantieparken kunt doen.

En wie weet schijnt de zon de volgende dag weer en kun je iets buiten doen. Laat je niet tegenhouden door een paar regendruppels en geniet van je vakantie. Veel plezier!

1. Naar het zwembad of de wellness

2. Ravotten met je kinderen in de indoor speeltuin

3. Amusement: Bowlen, biljart, tafeltennis en arcadespellen

4. Culinaire hoogtepunten in het restaurant van het vakantiepark

5. Spelletjes en filmavonden in het vakantiehuis

6. Binnen activiteiten in de omgeving

1. Naar het zwembad of de wellness

Wat dacht je van een spetterend bezoekje aan het overdekte zwembad? Ontdek onze vakantieparken met een overdekt zwembad. Op 21 vakantieparken vind je minstens één overdekt zwembad en kun je je zelfs bij regenachtig weer met je kinderen vermaken met spetteren, glijden en nog veel meer!

Of trakteer jezelf op een heerlijk dagje spa in de wellness op het vakantiepark om echt te ontspannen. Bij EuroParcs vind je op 15 vakantieparken een wellnesscentrum. Hier kun je heerlijk ontspannen in de sauna of gebruik maken van een stoombad. Dompel jezelf onder in een wereld van rust en laat je verwennen met rustgevende massages en wellnessbehandelingen. Of boek een vakantiehuis met wellness, geheel privé!

Ruinen Binnenzwembad Glijbaan Lachen Gillen Kinderen Vader DonkerZuiderzee Pool Ship

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

2. Ravotten met je kinderen in de binnenspeeltuin

Voor de kleine avonturiers onder ons bieden we natuurlijk ook veel mogelijkheden om zich echt uit te leven - binnen! In 12 van onze vakantieparken zijn indoor speeltuinen die alles bieden wat kinderen nodig hebben voor een dag vol avontuur en plezier, zelfs bij regenachtig weer. Klimmen, klauteren en glijden - kinderen beleven veel plezier in onze indoor speeltuinen. Regen of zonneschijn, hier kun je altijd spelen. Kortom, een perfecte binnen activiteit voor een vakantie met kinderen.

Trouwens: de kinderanimatie tijdens de schoolvakanties vindt natuurlijk ook plaats bij slecht weer! Onze animatieteams organiseren sportactiviteiten, maar ook leuke kindershows en creatieve knutsel- en schilderactiviteiten. Er zijn ook onafhankelijke evenementen op het vakantiepark waar je aan mee kunt doen. Wil je weten wat er vandaag te doen is op het gebied van entertainment? Je vindt het programma per vakantiepark eenvoudig in de EuroParcs App!

Zuiderzee Indoor Speeltuin Klimmen Muur KindZuiderzee animation 1

3. Amusement: Bowlen, biljart, tafeltennis en arcadespellen

Vakantiepark Poort van Zeeland en vakantiepark Zuiderzee zijn twee enorme entertainmentcentra. Hier wacht je een waar paradijs voor kinderen en gameliefhebbers. Beide vakantieparken bieden een breed scala aan recreatieve activiteiten en is daarom ideaal voor gezinnen.

Direct bij de ingang van Vakantiepark EuroParcs Poort van Zeeland ligt het Adventuredome, een recreatiecentrum van 2000 m². Hier is niet alleen een binnen- en buitenspeeltuin, maar ook een glow-in-the-dark midgetgolfbaan. Binnen kun je ook lasergamen. Terwijl de kinderen met hun vriendjes spelen, kunnen papa en mama een kopje koffie drinken in de brasserie.

Ook als het minder mooi weer is, is er genoeg te doen bij vakantiepark EuroParcs Zuiderzee: Ga bowlen, leef je uit in het grote binnenzwembad met sauna of ravot samen in de binnenspeeltuin met veel speeltoestellen.

Indoor playgroudAdventuredome glow in the dark

4. Culinaire hoogtepunten in het restaurant van het vakantiepark

Onze vakantiepark met restaurants hebben ook de perfecte oplossing voor slecht weer. Met gezellige interieurs en een uitnodigende sfeer bieden ze de ideale plek om te ontsnappen aan de regen, terwijl je geniet van heerlijk eten. Het beste van alles is dat je je culinair kunt laten verwennen in de gezellige restaurants en bars op onze vakantieparken. Of het nu gaat om regionale lekkernijen of internationale specialiteiten - er is voor elk wat wils!

En voor wie na het eten nog wat wil drinken, zijn er bars met gezellige lounges waar je kunt kletsen of aan het eind van de dag kunt ontspannen.

Dus zelfs als het slecht weer is, staan op onze vakantieparken alle deuren voor je open om van je verblijf een culinair genot te maken. Ook voor de kinderen! Er zijn genoeg familierestaurants, van pizzaria's, snackbars tot aan pannenkoekenrestaurants. Ideaal voor een familievakantie! Of je je nu wilt onderdompelen in de culinaire wereld van de regio of internationale lekkernijen wilt ontdekken - onze restaurants en bars hebben alles wat je nodig hebt om je helemaal thuis te voelen, wat voor weer het ook is!

20220719-EuroParcs - Poort van Amsterdam-11120220511-EuroParcs - Poort van Maastricht-98

5. Spelletjes en filmavonden in het vakantiehuis

Regenachtige dag? Geen probleem! Kom gewoon tot rust en geniet van de tijd in het vakantiehuis als een onderbreking van het dagelijks leven. Iedereen kan zijn eigen leeslijst meenemen en zich terugtrekken om door zijn favoriete boeken te bladeren.

Of neem je favoriete spelletjes mee en breng een gezellige dag door met je kinderen door met een potje Mens erger je niet, Beverbende of een spannend potje Uno - met gezelschapsspelletjes kun je een geweldige dag doorbrengen met je familie in het vakantiehuis. Een ander idee is om samen te koken in het vakantiehuis. Pak je favoriete recept en kook een heerlijke lunch of diner met je kinderen.

En natuurlijk gaat er niets boven een gezellige filmavond in het vakantiehuis! Pak een deken, iets te knabbelen en kies je favoriete film - perfect voor een supergezellige familieavond op een regenachtige dag. Kun je niet wachten? Huur nu jou ideale vakantiehuis bij EuroParcs!

Family-playing-games-in-a-holiday-home-at-europarcs-bad-hulckesteijn

6. Binnen activiteiten in de omgeving

Veel van onze vakantieparken liggen op een steenworp afstand van een pittoresk dorpje of een bruisende stad, met een breed scala aan leuke vrijetijdsactiviteiten. Wat dacht je van een uitstapje naar de wereldstad Amsterdam met haar grachten, gevelhuisjes, culturele en culinaire hoogstandjes?

Er is genoeg te doen in de grootste stad van Nederland voor zowel volwassenen als kinderen. Bezoek het Rijksmuseum en ontdek de kunstgeschiedenis van Nederland of bezoek het kindermuseum NEMO.

Het NEMO Science Museum ligt vlakbij het Centraal Station en biedt op 4 verdiepingen tentoonstellingen uit alle takken van de wetenschap. Hier zullen jonge en oude ontdekkingsreizigers versteld staan, want een groot deel van de tentoonstelling bestaat uit experimenten en nodigt uit om dingen uit te proberen: Bouw de beste slee en probeer hem uit op de testbaan, laat een gloeilamp gloeien of maak een gigantische zeepbel die zo groot is dat je erin kunt staan!

Dit zijn maar een paar van de attracties en activiteiten die je kunt ontdekken in de omgeving van onze vakantieparken. Kijk op de pagina van je favoriete vakantiepark en ontdek de leukste indoor activiteiten in de omgeving!

Nemo Amsterdam Water BoatsAmsterdam Rijksmuseum