Terug
24 november 2022

Top 4 leukste kerstuitjes in Nederland

christmas-market-ambiance-city-europarcs

Beleef magische wintermomenten en geniet van gezellige kerstmarkten en winterse activiteiten rond onze vakantieparken. Ontdek onze top 4 leukste Kerstuitjes in Nederland.

De 4 leukste kerstuitjes in Nederland

1. Midwinterfeest Graft-De Rijp

2. Winterstation in het Spoorwegmuseum, Utrecht

3. Dickens Festijn in Deventer

4. Ice Amsterdam

1. Midwinterfeest Graft-de Rijp

Op het Midwinterfeest in Graft-De Rijp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Op 10 en 11 december veranderen de straatjes in het pittoreske centrum in een sprookjesachtig dorp. In het historische De Rijp leven de mensen weer even zoals vroeger, compleet met nostalgische kleding. Natuurlijk kun je tijdens het Midwinterfeest bij de kraampjes genieten van lekkere drankjes en proeverijen. Vanaf vakantiepark EuroParcs De Rijp sta je zo in het gezellige centrum van De Rijp!

De Kerstdagen boeken ✨

Midwinterfeest Graft-De Rijp gezin sneeuw nostalgisch

2. Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht

Ontelbare lampjes, een nostalgische draaimolen en een schaatsbaan. Tijdens Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht ga je voor even terug in de tijd. Hier kun je van 24 december 2022 tot 8 januari 2023 tussen de oude stoomlocomotieven en treinen smullen van poffertjes, oliebollen of een kop snert. Ook kun je er marshmallows roosteren boven het vuur en de schaatsen onder binden voor een rondje op de indoor schaatsbaan. Een kijkje nemen? Vanaf vakantiepark EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug rijd je er in een half uurtje naar toe!

Bekijk favoriete kerstmarkten

family-christmas-time-happy-europarcs

3. Dickens Festijn in Deventer

Op 10 en 11 december 2022 kun je weer volop genieten van het Dickens Festijn. In de historische binnenstad van Deventer komen dan 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven: van Scrooge en Mr. Pickwich tot Oliver Twist. Kom je langs? Vanaf vakantiepark EuroParcs De Achterhoek is het een half uur rijden naar Deventer. Zo geniet je van een heerlijke wintervakantie én een magisch dagje uit.

De Kerstdagen boeken ✨

charles-dickens-oliver-twist

4. Ice * Amsterdam

Kom naar dé wintermarkt van Nederland: Ice Amsterdam! Ieder jaar wordt het Museumplein hartje Amsterdam omgetoverd tot een schaatsbaan en kerstdorpje. Nu al kun je de schaatsen onderbinden voor een rondje op de schaatsbaan of los gaan tijdens de Silent Disco on Ice op donderdag- en zaterdagavonden. Van 14 t/m 26 december kun je daarnaast terecht bij de vele kraampjes voor een hapje en drankje of om kerstcadeautjes in te slaan. Heb je je kerstvakantie nog niet geboekt? Vakantiepark EuroParcs Poort van Amsterdam ligt op slechts een half uur rijden van Ice Amsterdam!

Bekijk favoriete kerstmarkten

trip-ice-village-amsterdam-europarcs-poort-van-amsterdam

Meer inspiratie voor de feestdagen

De leukste kerstuitjes en winterse activiteiten

Meisje in de magische sneeuw - 5 redenen om de winter Efteling te bezoeken
10 november 2022

5 redenen om de Winter Efteling te bezoeken

Lees verder