Terug
14 oktober 2024

Share

Top 4 leukste kerstuitjes in Nederland

Christmas Market

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat Nederland zich langzaam voorbereidt op de kerst! Van sfeervolle kerstmarkten tot gezellige schaatsbanen en winterse wandelingen door prachtig verlichte steden – het wordt een magische tijd voor iedereen.

Ben je van plan om aankomende maanden een winters tripje in te plannen? De EuroParcs vakantieparken zijn de perfecte uitvalsbasis voor de leukste kerstuitjes in Nederland. Ontdek in deze blog onze top 4 leukste kerstuitjes in Nederland in de buurt van onze vakantieparken.

De 4 leukste kerstuitjes in Nederland

1. Midwinterfeest Graft-De Rijp

2. Winterstation in het Spoorwegmuseum, Utrecht

3. Dickens Festijn in Deventer

4. Ice Amsterdam

1. Midwinterfeest Graft-de Rijp

In het weekend van 14 en 15 december 2024 vindt het Midwinterfeest in het Noord-Hollandse Graft-De Rijp plaats. Ieder jaar weer verandert het centrum in een soort levend schilderij uit de 19e eeuw. Overal waar je kijkt, zie je prachtig versierde straten met lampjes en kaarsen.

Het allerleukste aan dit winterevenement is dat ook de inwoners zich wanen in een ander tijdperk. Iedereen is gekleed in authentieke kledij, straatartiesten spelen traditionele liedjes en oude ambachten worden beoefend.

Op de markt vind je talloze kraampjes met allerlei handgemaakte producten en lokale lekkernijen. Zo vind je hier prachtige sieraden, kun je gerookte vis proeven of vers brood van de bakker kopen. Natuurlijk is geen enkele kerstmarkt compleet zonder een glaasje glühwein!

Na zo’n sfeervol evenement is het heerlijk om in de buurt te kunnen overnachten. Gelukkig ligt EuroParcs De Rijp op nog geen 5 kilometer afstand. Huur een fiets op het park en je bent binnen een kwartiertje bij het Midwinterfeest!

Bekijk park

Midwinterfeest Graft-De Rijp

2. Winter Station in het Spoorwegmuseum

Als de dagen korter worden en de feestdagen dichterbij komen, transformeert het Spoorwegmuseum in Utrecht naar het sfeervolle Winter Station. Het museum is in deze periode mooi versierd met allerlei lichtjes, decoraties en sneeuwvlokken. Dat je de treincollectie kunt bekijken in winterse sferen, versterkt het gevoel van nostalgie extra!

Een van de belangrijkste hoogtepunten van het Winter Station is de grote schaatsbaan. Deze staat tussen de collectie, dus je schaatst als het ware langs de historische stoomlocomotieven. Uniek en magisch om een keer mee te maken.

Na het schaatsen kun je je lekker opwarmen met een kop warme chocolademelk bij één van de kraampjes. Je vindt hier allerlei winterse hapjes, zoals een warme wafel met kersen of verse poffertjes. Het knisperende kampvuur en de klassieke caroussel maken de magische wintersfeer echt compleet.

Dit gezellige kerstuitje vind je al op minder dan een halfuurtje rijden van EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug. Dit vakantiepark ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en toch dichtbij de levendige stad Utrecht. Ideaal als je je kerstuitje of citytrip wilt combineren met een overnachting.

Bekijk park

Christmas happy family

3. Dickens Festijn in Deventer

Op 14 en 15 december 2024 vindt het Dickens Festijn in Deventer plaats. Tijdens dit populaire winterevenement komen allerlei figuren uit de bekende verhalen van Charles Dickens tot leven. In de historische binnenstad heerst daarnaast een knusse kerstsfeer met lampjes, kraampjes, kerstbomen en straatartiesten.

Doordat de straten gevuld zijn met mensen die volledig in hun rol opgaan, is alleen al een wandeling door de stad maken een hele belevenis. Overal waar je kijkt, zie je ondeugende straatkinderen, luidkeelse koopliederen en bedelaars op de stoep. Wie weet loop je Mr. Pickwich of Oliver Twist tegen het lijf!

Geen kerstevenement is compleet zonder een plein vol met kraampjes en ambachtelijke lekkernijen, zoals warme chocolademelk, wafels en glühwein.

Vanaf vakantiepark EuroParcs De Achterhoek is het een half uur rijden naar Deventer. Zo geniet je van een heerlijke wintervakantie én een magisch dagje uit.

Bekijk park

Charles Dickens Oliver Twist

4. Ice * Amsterdam

Een van de gezelligste schaatsbanen in Nederland vind je toch wel bij Ice Amsterdam. Deze iconische schaatsbaan op het Museumplein is er van 14 november 2024 tot 2 februari 2025. Schaatsen met de duizenden lichtjes op het Rijksmuseum als decor op de achtergrond draagt bij aan dat magische kerstgevoel.

De schaatsbaan zelf wordt omringd door houten kraampjes waar je allemaal lekkere dingen kunt proeven. Ook als de kou niet echt je ding is, moét je wel een keer geschaatst hebben bij Ice Amsterdam. Je zult je weer even zo blij als een kind voelen!

Dit kerstuitje is heerlijk om te beleven met je kinderen, maar is ook perfect ook als romantisch uitje met je partner. Als je uitgeschaatst bent, is er nog genoeg te beleven in het bruisende centrum van Amsterdam.

Combineer je bezoek aan Ice Amsterdam met een verblijf op ons vakantiepark EuroParcs Het Amsterdamse Bos. Je verblijft hier in een natuurrijke omgeving in het bos. Huur een (elektrische) fiets op het park en verken de hoofdstad op je gemak op de fiets.

Bekijk park

Ice Village Amsterdam

Meer inspiratie voor de feestdagen

De leukste kerstuitjes en winterse activiteiten