Terug
09 augustus 2023

Share

5 activiteiten op vakantie in oktober

Hooge Veluwe Herfst Familie Water Vijver Eenden

Er nog even tussenuit in oktober, terwijl de blaadjes verkleuren en vallen. Het zonnetje kan heerlijk door de bomen schijnen óf het komt met bakken uit de lucht... Dat is het najaar! Maar op vakantie hoef je je niet te vervelen. Zeker niet met onze 5 tips voor een onvergetelijke herfstvakantie bij EuroParcs!

1. Ontdek de lokale musea

2. Een dagje winkelen

3. Maak een herfstwandeling

4. Samen bakken

5. Wellness op het vakantiepark

1. Ontdek de lokale musea

Dompel je onder in de interessante musea in de buurt van jouw vakantiepark. Voor ieder is er wat wils! Leer bijvoorbeeld meer over de omgeving in een historisch museum of laat je inspirerend in een kunstmuseum.

Ook tijdens een vakantie met kinderen is een museum een leuk uitje. Soms kunnen ouders zich afvragen of een museum wel geschikt is voor kinderen, maar het is een ervaring die ze niet snel zullen vergeten én waar ze veel van kunnen leren.

Kies bijvoorbeeld voor een vakantiepark in de buurt van Amsterdam en bezoek het Rijksmuseum of NEMO Science Museum. Vanuit vakantiepark EuroParcs Buitenhuizen, vakantiepark EuroParcs Spaarnwoude en vakantiepark EuroParcs Het Amsterdamse Bos ben je zo in de binnenstad van Amsterdam!

Amsterdam RijksmuseumSenioren vakantie stelletje bezoekt stad, cultuur, musea en kerk vlakbij EuroParcs Aan De Maas

2. Een dagje winkelen

Winkelen tijdens slecht weer voegt een verrassende en gezellige dimensie toe aan de vakantie. De druppels op de ramen en het geluid van de regen zorgen voor een knusse sfeer. Het ideale moment om de warmte op te zoeken van gezellige winkels! Bovendien zijn winkels vaak rustiger, waardoor je in alle rust kunt rondkijken en passen.

Ontdek bijvoorbeeld de lokale winkeltjes in de omgeving, voor een leuke vakantie souvenir. Kies heerlijke locatie producten of ga op zoek naar dat ene kledingstuk waar je al lang naar op zoek bent. Daarnaast bieden overdekte winkelcentra een perfect toevluchtsoord bij hevige regen of stormen, waar je kunt winkelen, eten en relaxen onder één dak. Dus, hoewel het weer soms somber lijkt, kan winkelen een gezellige ervaring zijn die je humeur zeker kan opfleuren.

Kies bijvoorbeeld voor een dagje winkelen bij Batavia Stad Fashion Outlet, waar je zo naartoe rijdt vanuit vakantiepark EuroParcs Zuiderzee. Of breng een bezoek aan Designer Outlet Roermond, vlakbij vakantiepark EuroParcs Limburg en vakantiepark EuroParcs Maasduinen.

Christmas coupleSenioren vakantie stel op stedentrip bij vakantiepark EuroParcs Aan De Maas

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

3. Maak een herfstwandeling

In oktober is het tijd om je avontuurlijke schoenen aan te trekken en samen met je vrienden of met een familievakantie op een betoverende herfstwandeling te gaan! Terwijl de bladeren in de meest schitterende tinten rood, oranje en geel veranderen, kun je op zoek gaan naar verstopte kastanjes en glanzende eikels die op de grond liggen. Luister naar het knisperende geluid van de bladeren onder je voeten terwijl je langs kronkelende paden loopt.

Vergeet niet om je warm aan te kleden en je favoriete thermoskan met warme chocolademelk mee te nemen om onderweg van te genieten. Een herfstwandeling in oktober is een magisch avontuur dat je zintuigen prikkelt en je hart vult met verwondering over de schoonheid van de natuur in dit kleurrijke seizoen! De perfecte periode om bijvoorbeeld te kiezen voor een vakantie op een vakantiepark op de Veluwe.

autumn 1autumn 12

4. Samen bakken

Tijdens een herfstvakantie in een gezellige vakantiehuis is bakken een heerlijke en creatieve activiteit om samen of met kinderen van te genieten. Terwijl de wind buiten waait en de regendruppels tegen het raam tikken, kunnen jullie je schorten aantrekken en de keuken in jullie vakantiewoning omtoveren tot een bakparadijs.

Laat de kleintjes helpen met het mixen van beslag voor smeuïge pompoenmuffins of kneden van deeg voor zandkoekjes. Terwijl het baksel langzaam in de oven gaart en de heerlijke geur zich verspreid in de ruimte, en kunnen jullie samen genieten van warme lekkernijen rechtstreeks uit de oven. Het bakken in de herfst brengt niet alleen heerlijke smaken, maar ook kostbare momenten van samenzijn en gezelligheid met zich mee!

EuroParcs Zuiderzee Velthorst 4 KeukenFamily with kids Enhuizer Strand

5. Wellness op het vakantiepark

In oktober biedt wellness op een vakantiepark een ontspannende ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven én eventueel de kou! Met de optie van een privé sauna of bubbelbad in je vakantiehuis kun je jezelf onderdompelen in zalige warmte terwijl de regen zachtjes op het raam tikt, de perfecte manier om spanning los te laten.

Voor wie op zoek is naar ultieme verwennerij, biedt een wellness center op het vakantiepark een oase van rust en vernieuwing. Laat je verwarming in een sauna of neem een duik in een verwarmd zwembad. Of je nu kiest voor een intiem moment van rust in je eigen accommodatie of voor de luxe van een wellness center, een wellnesservaring op een vakantiepark in oktober is de ideale manier om jezelf te koesteren en jezelf op te laden te midden van de betoverende sfeer van de herfst.

Noordwijkse Duinen Deluxe 4 SaunaHermagor Koppel Sauna