Terug
25 februari 2024

Share

De 5 leukste Bevrijdingsdag festivals

Bevrijdingsdag Nederland vlag huis lucht wolken

Naar welk Bevrijdingsdag festival ga jij?

Zondag 5 mei 2024 is het Bevrijdingsdag in Nederland. Op deze feestdag staan we bewust stil bij de waarde van onze vrijheid. Dit mag ieder jaar dan ook groots gevierd worden! Hoe kun je je vrijheid beter vieren dan feesten op een Bevrijdingsdag festival? Wij hebben de 5 leukste Bevrijdingsdag festivals voor je uitgezocht, die ook nog eens dicht bij onze EuroParcs vakantieparken liggen.

  1. Dance4Liberation in Zwolle

  2. Bevrijdingsfestival Brabant in Den Bosch

  3. Het Amsterdams Verbond in het Olympisch Stadion

  4. Bevrijdingfestival Utrecht

  5. Bevrijdingsfestival Gelderland

Dance4Liberation in Zwolle

Dance4Liberation is een gaaf Bevrijdingsdag festival dat wordt gevierd op de Wijthmenerplas in Zwolle. Met zo’n 35.000 bezoekers, 3 area’s en meer dan 40 acts is dit een flink outdoor festival! Bekende namen als Bizzey, Bram Krikke en D-Block & S-te-Fan zijn bevestigd in de mainstream, techno en hardstyle line-up. De locatie aan het water benadrukt het gevoel van ruimte en dus vrijheid extra. Op zo’n 20 minuten rijden ligt ons vakantiepark EuroParcs De IJssel Eilanden. Dit relatief jonge vakantiepark biedt luxe en comfort op een prachtig gelegen locatie aan het Reevemeer vlakbij Kampen.

EuroParcs De IJssel Eilanden vakantiepark vakantiewoning chalet just nature tuin water

Bevrijdingsfestival Brabant in Den Bosch

Voor een gezellig Brabants Bevrijdingsdag festival ga je naar Bevrijdingsfestival Brabant. Dit festival wordt gegeven bij De Pettelaarse Schans in Den Bosch, een prachtig groene locatie aan het water. Op dit Bevrijdingsdag festival wordt niet alleen maar gefeest, maar ook bewust stilgestaan bij onze vrijheid. Alle leeftijden zijn welkom, dus je kunt gezellig met de hele familie een dansje wagen bij Goldband. Woon je wat verder weg van dit Bevrijdingsdag festival? Combineer het festival dan met een weekendje weg op vakantiepark EuroParcs Aan de Maas. Op maximaal 20 minuten rijden ben je op dit fijne vakantiepark in Kerkdriel, dat gelegen is aan de zijtak van de Maas.

EuroParcs Aan de Maas koppel wandelen water boot

Het Amsterdams Verbond in het Olympisch Stadion

Voor de echte vrededuifjes is er het Bevrijdingsdag festival Het Amsterdams Verbond. Dit festival vindt plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam en staat volledig in het teken van liefde en vrede met elkaar vieren. Over de line-up kunnen we helaas nog niets loslaten, maar je kunt hier zo’n 25.000 feestgangers verwachten. Vlak bij de bruisende hoofdstad hebben we 2 vakantieparken waar je tijdens dit Bevrijdingsdag festival kunt vertoeven. Is een stadscamping je ding? Dan kun je eens kijken naar een verblijf op vakantiepark EuroParcs Het Amsterdamse Bos. Voor een groot aanbod moderne chalets zit je bij vakantiepark EuroParcs Spaarnwoude op de goede plek.

EuroParcs Het Amsterdamse Bos vakantiepark Amsterdam koppel grasveld picknick friet

Bevrijdingsfestival Utrecht in Park Transwijk

Vrijheid samen vieren doe je op het altijd gezellige Bevrijdingsfestival Utrecht! Vele partners, artiesten en de crew bundelen hun krachten samen om er ieder jaar weer een mooi festival van te maken. Een prachtig feest voor het hele gezin, want ook voor de kleintjes wordt speciaal een middag vol gezellige activiteiten georganiseerd. Het programma is helaas nog niet bekend, maar in de editie van 2023 stonden Snelle, Nielson en Meau in de line-up. Van de drukte van het festival zoek je zo de rust en stilte van de bossen op bij vakantiepark EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug. In slechts 20 minuten ben je alweer op het park in Maarn.

EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug Gezin Tuin Accommodatie Hemelvaart Weekend

Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen

Vergeleken met bovengenoemde Bevrijdingsdag festivals, is Bevrijdingsfestival Gelderland toch wel de allergrootste. Met 14 podia verspreid door heel Wageningen is de hele stad op Bevrijdingsdag één groot festivalterrein! Maar zonder herdenking van onderdrukking is er natuurlijk geen viering van vrijheid. Het bijzondere van dit evenement is dat de Tweede Wereldoorlog terug te vinden is in alles in Wageningen. Van de lokale musea tot verhalen van de inwoners. Mocht je in Wageningen en omgeving wonen, dan weet je dat je dit Bevrijdingsdag festival jaarlijks bezoekt met je familie. Is dit niet het geval? Boek dan een overnachting op vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt of vakantiepark EuroParcs De Zanding. Beide parken liggen op iets minder dan een halfuurtje rijden van Wageningen.

EuroParcs De Wije Werelt koppel bos hand in hand lachen zand

Anderen bekeken ook...