Terug
14 april 2022

6 must-eat hotspots in Amsterdam!

restaurant food

6 culinaire hoogtepunten voor je trip naar Amsterdam

Zin in een leuke stedentrip Amsterdam en wil je tegelijkertijd van de culinaire hoogstandjes van de stad proeven? We hebben een lijst samengesteld met de hoogtepunten van Amsterdam op het gebied van eten!

Op EuroParcs Poort van Amsterdam, EuroParcs Buitenhuizen en EuroParcs Spaarnwoude overnacht je midden in de natuur en toch sta je in een mum van tijd in metropool Amsterdam. Zo kun je meteen de lekkerste gerechten van Amsterdam uit te proberen. We noemen hier 6 culinaire hoogtepunten voor je trip naar Amsterdam!

1. Moak Pancakes

♥ Jodenbreestraat 144

Moak is voornamelijk een pannekoekenrestaurant met verschillende locaties in Amsterdam. Het is opgericht door een vriendengroep die elk hun zaak uitbaten. Ze gaan door het leven met de vibe mellow urban. Niet alleen het eten ziet er leuk uit, maar ook het interieur is insta-waardig.

moak-pancakes-amsterdam

2. Dignita

♥ Spaarndammerstraat 55

Dignita is de plek voor heerlijke brunchgerechten, de hele dag door. Je kunt er terecht voor traditionele brunch-klassiekers met een twist. Echt vers eten. Lokale ingrediënten. Ze hebben ook aandacht voor detail en houden rekening met je dieetwensen. Je vindt Dignita op meerdere plekken in Amsterdam.

dignita-amsterdam

3. The Chicken Bar

♥ Voetboogstraat 6-8

The Chicken Bar is sinds 2018 dé plek bij uitstek in het centrum van Amsterdam om te genieten van heerlijke kip van de rotisserie in een ontspannen ambiance. Naast deze specialiteit serveren ze Vleminckx friet, volgens velen de beste friet van Amsterdam. En tal van andere bijgerechten zoals gegrilde groenten, een frisse groene salade, koolsla, maïskolf en appelmoes.

the-chicken-bar-amsterdam

4. Mr Porter

♥ Spuistraat 175

Bij Mr Porter draait het in eerste instantie om steaks. Wanneer je de lift op de bovenste verdieping van W Amsterdam uitstapt, zie je het vlees in de rijpkast al hangen. Maar ook liefhebbers van vis, of zelfs vegetariërs, kan Mr Porter bedienen. Geniet van de ambiance en het aardige personeel en vergeet achteraf niet om een drankje te doen met uitzicht over Amsterdam.

Steak

5. Sticky Fingers

♥ Amstelveenseweg 3

Sticky Fingets is de allereerste eco-patisserie die geopend werd in Amsterdam. Het staat er volledig in het teken van biologische producten én de afwezigheid van smaak-en kleurstoffen.

sticky-fingers-amsterdam

6. Teds Amsterdam

♥ Bosboom Toussaintstraat 60

Teds is een plek waar je Curly Fries in de ochtend kunt bestellen en daarom niet in ons lijstje culinaire hotspots in Amsterdam mag ontbreken. Naast je Franse toast en gepocheerde eitje beleef je er ook nog eens een ongelofelijke tijd!

teds-amsterdam

Op zoek naar meer inspiratie