Terug
19 mei 2024

Share

Blog: Proefslapen Camping

EuroParcs Proefslapen camping header

Blog Proefslapen Camping bij EuroParcs

In het weekend van 19 april 2024 hebben we het campingseizoen bij EuroParcs feestelijk geopend met een speciale editie van Proefslapen: Proefslapen Camping. Op 4 verschillende EuroParcs campings organiseerden we een volledig verzorgd Proefslaapweekend: EuroParcs Gulperberg, Het Amsterdamse Bos, Ruinen en Hoge Kempen. In deze blog lees je per EuroParcs camping de ervaringen van onze Proefslapers!

  1. EuroParcs Gulperberg (Limburg, NL)

  2. EuroParcs Ruinen (Drenthe, NL)

  3. EuroParcs Hoge Kempen (Limburg, BE)

  4. EuroParcs Het Amsterdamse Bos (Noord-Holland, NL)

1. EuroParcs Gulperberg (Limburg, NL)

Toen de eerste Proefkampeerder arriveerden op de top van de Gulperberg en druk bezig waren met het opzetten van hun tenten en vouwwagens, werd de barbecue alvast aangestoken. De perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen zo aan het begin van het kampeerweekend. De kinderen waren heerlijk met elkaar aan het spelen terwijl de volwassenen genoten van een hapje en een drankje.

De zaterdag was het programma gevuld met gezellige activiteiten. In de ochtend was dit knutselen in het thema van Koningsdag en in de middag een spannende kinderbingo en zwemmen in subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Dit zwembad staat bekend om zijn spectaculaire waterglijbanen en heerlijke zwembaden. Tijdens je verblijf op EuroParcs Gulperberg krijg je hier trouwens altijd entreekaartjes voor. De avond stond in het teken van marshmallows roosteren bij het warme kampvuur met een liveoptreden van een lokale zanger.

Zondag werd een avontuurlijke speurtocht voor de kinderen georganiseerd. Met een schatkaart en een kompas ging iedereen dapper op zoek naar de piratenschatkist, die ergens op park verstopt was. Na de speurtocht kwam de campingeditie van Proefslapen op EuroParcs Gulperberg tot een einde. Iedereen nam afscheid en kijkt terug op een gezellig weekend vol nieuwe herinneringen.

Proefslapen Gulperberg (10)Proefslapen Gulperberg (2)

EuroParcs Ruinen (Drenthe, NL)

Op vrijdag arriveerden de proefkampeerders vol enthousiasme op EuroParcs Ruinen. Bij aankomst ontvingen de gasten een welkomsttasje gevuld met leuke verrassingen en lekkernijen. Ondanks de regen hing er een gezellige sfeer en begonnen de gasten direct met het inrichten van hun caravans, campers, tenten en daktenten. ’s Avonds werd er een smakelijk buffet georganiseerd in het restaurant. Met een assortiment aan pasta, pizza, stokbrood en friet was er voor ieder wat wils.

De volgende ochtend stonden er verse broodjes klaar bij de receptie, perfect voor een ontbijt in het ochtendzonnetje op het campingveld. De dag begon dus goed en werd nóg leuker met twee animatieactiviteiten voor de kinderen: De Alleskunner en Fun Football. De gasten genoten van de prachtige locatie en omgeving van het park. Ondanks de regenachtige weersvoorspellingen kon er gelukkig ook nog genoten worden van wat zonnige momenten. De zaterdagavond werd afgesloten met een kampvuur, marshmallows, lekkere drankjes en gezellige muziek. Het was een heerlijke afsluiting van een dag vol plezier.

Op zondag was het na een ontbijt met verse broodjes en een creatieve knutselochtend tijd om afscheid te nemen. Het Proefslaapweekend op EuroParcs Ruinen was een succes en zeker voor herhaling vatbaar!

europarcs-ruinen-camping (6)europarcs-ruinen-animal-meadow (2)

Ook een keer Proefslapen?

Op dit moment kun je je nog niet inschrijven voor Proefslapen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het eerstvolgende proefslaapevenement? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

3. EuroParcs Hoge Kempen (Limburg, BE)

We kijken terug op een topweekend! Met het inchecken ontvingen de gasten een welkomstpakket. Toen iedereen het kamp had opgeslagen, was het tijd om een hapje te gaan eten. We trapten het kampeerweekend af met een gezellig welkomstdiner, perfect om elkaar te leren kennen!

Zaterdagochtend stonden we op met een gevuld kampeerveld tussen de bomen van EuroParcs Hoge Kempen. De Proefslapers werden wakker met verse croissantjes. Voor de kleinste deelnemers werd er een toffe goochelshow georganiseerd door Magic Raymen, één van onze Fun Heroes. Van grappen en grollen tot aan zwevende tafels, de show was een hit! In de middag werd het programma vervolgd met een grootse lasergame activiteit. Op zaterdagavond hebben we genoten van de Party Bingo Night. Maar dit was niet zomaar een bingo. We werden meegenomen op wereldreis binnen anderhalf uur, van Mexico tot Frankrijk. Als afsluiting was er nog een live zanger.

Zondagochtend hebben we genoten van verse broodjes voor het ontbijt. Daarna hebben we de creatieve handen uit de mouwen gestoken tijdens de knutselochtend. Dit was de laatste activiteit van een gezellig druk weekend. In de middag ging iedereen weer naar huis.

Proefslapen Camping Hoge Kempen 1Proefslapen Camping Hoge Kempen 2

4. EuroParcs Het Amsterdamse Bos (Noord-Holland, NL)

Onze Proefkampeerders werden welkom geheten bij EuroParcs Het Amsterdamse Bos met een welkomsttasje. Hierin zaten vouchers voor de pizza foodtruck, 2 consumpties voor drankjes, een welkomstboekje, kleurplaten en kleurpotloden voor de kinderen en wat lekkers voor bij de borrel. Het gezelschap was compleet na de incheck en het was tijd voor een heerlijke pizza van de foodtruck. Ondanks dat de avondprogrammering vanwege het weer niet door kon gaan, was het gezellig.

Zaterdagochtend werden er verse broodjes met beleg uitgedeeld. Ook konden gasten genieten van een lekker kopje koffie of thee om lekker op te warmen. Daarna was het tijd voor wat beweging! De 2 animatieactiviteiten die we op het programma hadden, waren XXL Bamboe bouwen en Archery Tag. Zowel de kleintjes als volwassenen vonden dit erg leuk om te doen. De rest van de dag hadden onze Proefkampeerders alle vrijheid om Amsterdam te ontdekken.

Op zondag startten we de dag weer met een lekker ontbijt. Daarmee kwam het Proefslaapweekend programma aan haar einde. Onze gasten hadden de keuze om nog een nachtje extra te blijven. Ondanks het slechte weer hebben we een gezellig kampeerweekend gehad!

EuroParcs Het Amsterdamse Bos Camping Kamperen Camping Het Amsterdamse Bos