Hmmmm... Yuki vindt spaghetti altijd een goed idee. Met spaghetti kun je eindeloos experimenteren. Aangezien Yuki zelf geen vlees eet, is dit spaghetti recept vegetarisch. Hijzelf en zijn vriendjes zijn tenslotte wezentjes en dieren! Maar als je zelf écht graag vlees wilt eten, kun je dat nog toevoegen aan het recept. Met dit Yummie recept zet je binnen een handomdraai zelf heerlijke spaghetti op tafel. Heel veel succes, chef!
400 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, geraspt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
200 gram linzen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout en peper naar smaak
Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Voor de vleesvariant:
Vervang de linzen met 300 gram (mager) rundergehakt
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet apart.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, geraspte wortel en fijngesneden bleekselderij toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
Voor de vegetarische variant: Voeg de uitgelekte linzen toe aan de pan en roer goed door. Voor de vleesvariant: Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak tot het gehakt bruin is. Giet overtollig vet af.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde oregano en gedroogde basilicum toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus ongeveer 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gekookte spaghetti over de borden en schep de bolognesesaus eroverheen. Bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.