Terug
22 december 2023

Tips voor jouw groepsreis

De Zanding Groep Vrienden Kampvuur Tiny House Avond

Groep vakantie - met z'n allen op vakantie

Met een groep op vakantie gaan, is een unieke ervaring. Of je nu met vrienden, je voetbalteam of de hele familie inclusief opa en oma gaat, met elkaar maak je nieuwe herinneringen. Dat maakt een groep vakantie ook zo de moeite waard. Feestdagen als Kerst, Pasen en Hemelvaart zijn perfecte momenten om zo'n groep vakantie te plannen.

Het allerbelangrijkste van een groep vakantie is dat alles tot in de puntjes geregeld is. Dit vergt veel van je organisatieskills, want: zoveel mensen, zoveel wensen. Maar geen zorgen, wij geven je de tips en tools om het organiseren van een groep reis een stuk gemakkelijker te maken!

Tips & tricks: vakantiehuis voor grote groep boeken

Wil je een groep reis of groepsaccommodatie boeken? Dat kan lastig zijn met zo'n grote familie, vriendengroep en, niet te vergeten, alle bagage. We delen de belangrijkste to-do's voor het plannen van je groep vakantie:

Weet je nog niet zeker of een vakantiehuis geschikt is voor je groepsreis? Wij hebben de voordelen van een vakantiehuis voor je op een rijtje gezet.

Groepsreis plannen: Tips voor het organiseren en verdelen van taken

Als je met meerdere mensen op vakantie gaat, is het zinvol om een groepschat op te zetten en een reiscoördinator aan te wijzen die het overzicht houdt. Zo kun je jullie vakantiewensen, voorkeuren voor uitrusting, enz. bespreken en de organisatorische taken onder elkaar verdelen.

Eén persoon kan bijvoorbeeld het eten tijdens de reis organiseren en uitzoeken waar je uit eten kunt of waar de dichtstbijzijnde supermarkt is. Iemand anders kan activiteiten bekijken en kaartjes kopen als je een museum in de buurt wilt bezoeken. Op deze manier draagt iedereen bij aan de planning en wordt de voorpret van de groepsreis gestimuleerd.

tiny-house-friends-limburg-europarcs-maasduinen-2

Verduidelijk de belangrijkste vragen: Wat wil je doen tijdens je vakantie?

Voordat je met je vrienden op vakantie gaat, moet je samen een doel voor jullie reis bepalen. Wat willen jullie doen op vakantie? Wil je gewoon ontspannen, er even tussenuit en samen genieten van de tijd met goede gesprekken? Of wil je samen iets beleven, de omgeving verkennen en zo actief mogelijk zijn?

Afhankelijk van wat je wilt doen, zijn er verschillende soorten accommodaties geschikt voor je vakantie. Als je veel reist en je vakantiegeld liever uitgeeft aan activiteiten dan aan accommodatie, dan is kamperen of glamping een goede optie voor jou.

En als je het wat rustiger aan wilt doen en meer tijd in je accommodatie wilt doorbrengen, dan is een vakantiehuis met sauna en tuin precies goed voor jou. Overigens: we hebben een enorme selectie wellness vakantiehuizen die perfect zijn voor een groepsreis naar Nederland.

Winterspecial 2021

Tips voor het kiezen van de ideale vakantiebestemming en geschikte accommodatie

Heb je een thema gekozen voor je reis? Dan is het nu tijd om de perfecte locatie voor je groepsvakantie te vinden. Wil je op het platteland, in de buurt van de stad of aan het water? Elke locatie biedt andere mogelijkheden, maar je kunt in elk ervan een geweldige vakantie hebben.

Er zijn verschillende opties, afhankelijk van de grootte van je groep en het soort accommodatie dat je wilt. Reis je als grote familie met oma, opa, tantes en ooms? Of reis je met een groep vrienden en wil je dat iedereen zijn eigen ruimte heeft tijdens de reis? Dan is een groot vakantiehuis met meerdere slaapkamers de ideale oplossing.

Tip: Wij bieden liefdevol ingerichte groepsaccommodaties voor elke groepsgrootte. Onze vakantiehuizen zijn geschikt voor 2 tot 31 personen. Dus waarom niet je hele vriendengroep meenemen voor een onvergetelijke vakantie?

groepsaccommodatie-westertoren-18-buitenkant-europarcs-poort-van-amsterdam

Planning en tips voor een geslaagde reis

De vakantie is gepland, de perfecte accommodatie is gevonden - maar hoe kom je daar? Met de auto, bus en trein, of is het zo ver weg dat je gaat vliegen?

Met een grote groep en bagage moet het vervoer van en naar je vakantiebestemming goed worden gepland. Als je met één of meer auto's reist, zorg er dan voor dat één persoon niet de hele weg alleen hoeft te rijden en wissel af indien mogelijk. En als je met het openbaar vervoer reist, zoals bus of trein, let dan op vertragingen waardoor je je aansluiting zou kunnen missen en zoek naar alternatieven in geval van nood.

Onze vakantieparken zijn allemaal goed bereikbaar met de auto, en sommige met het openbaar vervoer. Dus kies je favoriete vakantiepark, pak je koffers en ga op je welverdiende vakantie zonder lange wachttijden op het vliegveld!

Europarcs Presseggersee couple car

Excursies en activiteiten plannen voor de groepsreis

Waar moet de reis naartoe? Het is een goed idee om vóór de groepsreis informatie in te winnen over wandel- en fietspaden of interessante plaatsen om te bezoeken in de omgeving. Misschien zijn er spannende attracties, tentoonstellingen of nationale parken in de buurt van je groepsaccommodatie?

En als je een sportieve vakantie plant en het weer werkt niet mee, overweeg dan alternatieven zoals een bioscoopbezoek of een dagje naar het museum. Op die manier hebben jullie samen een leuk dagje uit, zelfs als het slecht weer is.

Voor de beste tips over wat er in de omgeving te doen, te zien en te beleven is, ga je naar elke Vakantiepark pagina. Je vindt er wat je op het vakantiepark kunt doen en wat er in de omgeving te ontdekken valt. Zo kun je de activiteiten voor je groepsreis plannen en samen beslissen wat jullie willen doen.

Family walking park-Europarcs-Limburg

Groepsreizen & groepsaccommodatie op het vakantiepark

Waarom is een groepsvakantie met de hele familie of een groep vrienden de moeite waard? Er zijn veel redenen! Je kunt bijvoorbeeld een groot vakantiehuis of meerdere vakantiehuizen naast elkaar boeken. Een groepsvakantie is niet alleen heel leuk, maar kan ook in alle opzichten de moeite waard zijn:

  • Gehuurde vakantiehuizen zijn meestal goedkoper dan geboekte hotels, omdat meerdere reizigers het vakantieverblijf kunnen delen. Bovendien kun je in een vakantiepark genieten van het comfort van je eigen appartement. Tegelijkertijd staan alle vakantiehuizen in de groep dicht bij elkaar. Dit betekent dat je je kunt terugtrekken en hetzelfde vertrekpunt hebt voor uitstapjes en dergelijke.

  • Je kunt je ook vrij bewegen en een avondje samen koken plannen als dat nodig is. Je bent niet gebonden aan etenstijden in het hotel. Je hoeft niet individueel te reizen voor geplande programmaonderdelen, want iedereen is ter plaatse en kan samen beginnen.

  • Omdat vakantieparken precies zijn afgestemd op de behoeften van de gasten, liggen ze meestal midden in de mooiste vakantiebestemmingen. Dit betekent dat er geen lange reizen nodig zijn.

  • Vakantieparken hebben meestal een receptie. Dit betekent gemakkelijk in- en uitchecken en een contactpersoon ter plaatse. Ideaal voor groepsvakanties! Afhankelijk van het vakantiepark kun je gebruik maken van faciliteiten zoals restaurants, speeltuinen en wellnessruimtes. Afhankelijk van de locatie hebben EuroParcs vakantieparken ook eigen sportvelden, bootverhuur, een strand of zelfs een avonturenpark.

Klinkt dat als de perfecte omgeving? Ontdek dan de groepsaccommodaties van EuroParcs!