Header Tyrol

Vakantieparken in Tirol

Bergbeleving in betoverend Tirol

In het westen van het mooie Oostenrijk ligt de pittoreske deelstaat Tirol. We kennen Tirol voornamelijk als skigebied, maar de deelstaat maakt op nog veel meer manieren indruk. Of je nu op de fiets of in je wandelschoenen in de zomer of op je ski’s of snowboard in de winter het gebied verkent… De indrukwekkende bergen en ongerepte bossen hebben voor ieder wat wils. Ook is er veel cultuur en gezelligheid te ontdekken in de pittoreske Tiroolse dorpen en steden!

Alpenweide en meren

Het afwisselende Tiroolse landschap zit bomvol verrassingen. Wat vooral bijzonder en kenmerkend is, zijn de valleien die omringd worden door de machtige bergen. Neem stevige schoenen mee, want er zijn talloze paden te ontdekken voor de wandelaars en hikers onder ons. In de winter zijn er uitdagende langlaufloipes te ondernemen. Uitdagende beklimmingen worden in Tirol altijd beloond met een adembenemend, panoramisch uitzicht over de alpenweiden en meren. In de zomer kun je hier overigens heerlijk in zwemmen, in de Achensee of de Möserer See bijvoorbeeld. Een duik in de bergmeren zijn alleen bestemd voor degenen die het aandurven…

Tiroolse dorpen en steden

Als je tijdens je vakantie in Tirol op zoek bent naar wat meer reuring, dan mag een bezoek aan de Tiroolse hoofdstad Innsbruck zeker niet ontbreken. Naast historische monumenten zoals de Triomfpoort en belangrijke gebouwen als de Hofburg, zijn er ook moderne gebouwen te bewonderen. Het hoogtepunt van Innsbruck is de Hungerburgbahn, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over Innsbruck en de omgeving. Ook een aanrader om te bezoeken, is Kufstein. Dit vestingstadje ligt op de grens met Duits Beieren en heeft leuke boetiekjes, gezellige horeca en een indrukwekkende Burcht. Het dorp Ischgl biedt ook een unieke wintersportervaring met 240 kilometer aan pistes en gezellige Après Ski mogelijkheden.

nature-biking-europarcs-arlberg EuroParcs-Leutasch-Seefeld Winter13