• intro-swimming-pond-europarcs-brunssummerheide

Vakantiepark EuroParcs Brunssummerheide

Brunssum, Limburg (NL)

Faciliteiten op vakantiepark EuroParcs Brunssummerheide

Afkoelen in de zwemvijver en heerlijk dineren in de Brasserie

Algemeen

  • Natuur

AlgemeenAlgemeen

  • Receptie

InternetInternet

  • Wifi op park (gratis)

WinkelWinkel

  • Vending machine

Sport en spelSport en spel

  • Speeltoestel(len)
  • Natuurbad / recreatievijver

Wat te doen in de omgeving van Brunssum, Limburg?

Ontdek natuurgebied Brunssummerheide tijdens een wandeling of fietstocht

Welke activiteiten zijn er op het vakantiepark?

Tijdens (school)vakanties worden op het park door onze Fun Heroes 5 dagen in de week de leukste animatieactiviteiten georganiseerd voor diverse leeftijden. De Fun Heroes zijn onze rondreizende animatieteams en nemen je mee in een wereld vol kindershows, creatieve opdrachten en sportieve en spannende spellen. Je kunt het actuele animatieprogramma van het park bekijken via de EuroParcs app of via onderstaande button. 

Zwemvijver Activiteiten Kinderen Animatie Zwemmen op EuroParcs Brunssummerheide

Reviews over EuroParcs Brunssummerheide

Wat zijn de ervaringen van onze gasten op het vakantiepark?

8,6

Geweldig

score uit 180 beoordelingen

8.1
Kindvriendelijkheid
8.8
Medewerkers
8.8
Gastvrijheid
9.1
Ligging en omgeving
9
Marcel K.
20 jul 2024
ga er eens kijken
8
Sandra V.
16 jul 2024
Heel rustig, mooi aangelegd park.

Over vakantiepark EuroParcs Brunssummerheide

Wie, wat, waar, wanneer

EuroParcs Brunssummerheide doet haar naam eer aan. Vanaf het park stap je namelijk zo in het heuvelachtige heidelandschap van de Brunssummerheide. Tegelijkertijd liggen ook gezellige steden als Brunssum, Heerlen en het Duitse Aken dichtbij. Dit is de ideale uitvalsbasis om het Limburgse landschap en het bourgondische leven te ontdekken.

Natuurgebied de Brunssummerheide

De Brunssummerheide is zo ongeveer de achtertuin van het vakantiepark. Dwaal door dit typisch Limburgse heuvellandschap op de fiets of te voet. Het afwisselende landschap vol loofbossen, naaldbossen, heidevelden en zandvlakten is ook reuze populair bij mountainbikers. En in welk jaargetijde je ook komt, het landschap ziet er telkens weer anders uit dankzij de vele tinten paars, groen en grijs. Er zou trouwens geen Brunssummerheide zijn zonder de Schoonebeeker schapen. De schaapskudde zorgt er voor dat het landschap keurig bijgehouden wordt.

Bruisende steden en mijnverleden

Niet alleen kun je in EuroParcs Brunssummerheide genieten van de natuur, ook steden als Aken, Heerlen en Maastricht zijn dichtbij. Ontdek het verleden door het oudste badhuis van Nederland in het Thermenmuseum te bekijken of bezoek kasteel Hoensbroek. Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen haalt herinneringen rond het mijnverleden van de streek naar boven. Net als het Monument van Staatsmijn Hendrik in Brunssum waar zich de diepste mijnschacht van Nederland bevond met een diepte van 1058 meter. Ook is het leuk om dieren te spotten in GaiaZoo in Kerkrade of van de hellingen af te roetsjen van SnowWorld in Landgraaf, het grootste indoor skiresort van de wereld. Hoe dan ook waan je je op EuroParcs Brunssummerheide in het buitenland: niet alleen vanwege het heuvelachtige landschap, maar ook door de bouwstijl van de houten vakantiewoningen.

Delen van het park zijn nogal heuvelachtig en zijn daarom minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Laat je vooraf goed informeren waar je accommodatie zich bevindt.

Download onze gratis EuroParcs app!

Je vindt hier alles over het park waar je verblijft.

In de app kun je ook inloggen op Mijn EuroParcs en kun je de volgende zaken zelf regelen:

  • Boeking wijzigen

  • Boeking annuleren

  • Extra's bijboeken

  • Betalingen

Het is mogelijk om een early check-in te boeken, hier zijn echter maar een beperkt aantal van beschikbaar. Wij raden aan om dit op tijd te boeken, zodat je gegarandeerd bent van een vroege incheck mogelijkheid.

Vervoer naar Pinkpop Heb je al nagedacht over hoe je naar het festivalterrein wil reizen? Uit ervaring van voorgaande jaren weten wij dat er altijd veel vraag is naar taxi's en fietsen en dat het vaak lastig is om op het laatste moment nog een vervoersmiddel te regelen. Via Pinkpop busreis kun je een busreis reserveren vanaf de bushalte tegenover ons park. Vul hiervoor de postcode 6445 in en selecteer Bushalte Brederostraat (ter hoogte van Parkeerplaats Aldi). Het advies is om deze busreis zo vroeg mogelijk te boeken.

In alle woningen staat een filterkoffiezetapparaat.

Wij zijn een vuurwerkarm park. Er mag geen vuurwerk op ons park afgestoken worden, wel rondom het park in de woonwijken.

Helaas bieden wij geen broodjesservice aan. Wel kun je bij de naastgelegen Aldi broodjes kopen.

Ja, alleen op gas of met een elektrische BBQ. Bij restaurant 'De Uitvlucht' kunnen verschillende vleespakketten besteld worden voor de barbecue maar ook gourmet. Ook bieden zij de mogelijkheid tot het huren van een elektrische barbecue en gourmetstellen. Dit dient beide minimaal een dag van te voren gereserveerd te worden via het restaurant.

Bij een 4 en 6 persoons vakantiehuis krijg je een sleutel met een slagboompas. Er kan dan een auto het park op en bij de woning geparkeerd worden. Bij een 8, 10 of 12 persoons vakantiehuis krijg je twee sleutels met elk een slagboompas. Er kunnen dan in totaal twee auto's het park op en bij het vakantiehuis geparkeerd worden.

Het is mogelijk om op ons park te vissen bij de zwemvijver. Wel is dit alleen maar toegestaan vanuit de vissteiger of wanneer bij het vakantiehuisje een eigen steiger zit. Hierbij dient er wel gelet te worden op zwemmende mensen.

In de periodes dat blauwalg veel voorkomt in Nederland, is het natuurlijk ook mogelijk dat dit in onze zwemvijver voorkomt. Het water wordt dagelijks door de medewerkers gecontroleerd onder het toeziende oog van WML en regelmatig worden er monsters van het water genomen door WML om de waterkwaliteit in de gaten te houden. Wanneer er blauwalg gemeld wordt, geven wij een negatief zwemadvies. Er zal dan ook een geel of rood bord (ligt aan de ernst van de blauwalg) opgehangen worden om de verminderde waterkwaliteit kenbaar te maken aan de gasten. Het bord is te vinden bij de ingang van ons strand. Ondanks ons negatief zwemadvies mogen mensen op eigen risico zwemmen. Wij raden aan om het water niet in de mond te krijgen en na het zwemmen jezelf goed af te spoelen.

Adres

EuroParcs BrunssummerheideAkerstraat 1536445 CP BrunssumRoute naar het park

Openingstijden

Deze week
maandag
09:00 - 18:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 19:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
09:00 - 16:00

Ontdek alle 25 verblijven

Bekijk accommodaties