intro-swimming-pond-europarcs-brunssummerheide

EuroParcs Brunssummerheide

Inchecken Uitchecken

2 Volwassene(n)

Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

Welkom bij EuroParcs Brunssummerheide

EuroParcs Brunssummerheide doet haar naam eer aan. Vanaf het park stap je namelijk zo in het heuvelachtige heidelandschap van de Brunssummerheide. Tegelijkertijd liggen ook gezellige steden als Brunssum, Heerlen en het Duitse Aken dichtbij. Dit is de ideale uitvalsbasis om het Limburgse landschap en het bourgondische leven te ontdekken.

Natuurgebied de Brunssummerheide

De Brunssummerheide is zo ongeveer de achtertuin van het vakantiepark. Dwaal door dit typisch Limburgse heuvellandschap op de fiets of te voet. Het afwisselende landschap vol loofbossen, naaldbossen, heidevelden en zandvlakten is ook reuze populair bij mountainbikers. En in welk jaargetijde je ook komt, het landschap ziet er telkens weer anders uit dankzij de vele tinten paars, groen en grijs. Er zou trouwens geen Brunssummerheide zijn zonder de Schoonebeeker schapen. De schaapskudde zorgt er voor dat het landschap keurig bijgehouden wordt.

Bruisende steden en mijnverleden

Niet alleen kun je in EuroParcs Brunssummerheide genieten van de natuur, ook steden als Aken, Heerlen en Maastricht zijn dichtbij. Ontdek het verleden door het oudste badhuis van Nederland in het Thermenmuseum te bekijken of bezoek kasteel Hoensbroek. Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen haalt herinneringen rond het mijnverleden van de streek naar boven. Net als het Monument van Staatsmijn Hendrik in Brunssum waar zich de diepste mijnschacht van Nederland bevond met een diepte van 1058 meter. Ook is het leuk om dieren te spotten in GaiaZoo in Kerkrade of van de hellingen af te roetsjen van SnowWorld in Landgraaf, het grootste indoor skiresort van de wereld. Hoe dan ook waan je je op EuroParcs Brunssummerheide in het buitenland: niet alleen vanwege het heuvelachtige landschap, maar ook door de bouwstijl van de houten vakantiewoningen.

Delen van het park zijn nogal heuvelachtig en zijn daarom minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Laat je vooraf goed informeren waar je accommodatie zich bevindt.

Vanaf 8 februari 2023 worden de afvoergoten langs de zijkanten van de weg hersteld. De herstelwerkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen, met uitzondering van de carnavalsvakantie. Je kunt hier enige hinder van ondervinden, maar uiteraard proberen we dit te minimaliseren.

intro-terrace-accommodation-europarcs-brunssummerheide EuroParcs Brunssummerheide Surroundings Nature Hills

Dit maakt je verblijf compleet

Genoeg te doen voor jong en oud, altijd gratis wifi

Train Holland

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Animation-EuroParcs-Limburg

Animatie

swimming-pond-europarcs-brunssummerheide

Natuur- en strandbad

restaurant-1-europarcs-brunssummerheide

Restaurant

Snackbar brunssummerheide

Snackbar

Algemeen Algemeen

  • Receptie

Internet Internet

  • Wifi op park (gratis)

Sport en spel Sport en spel

  • Speeltoestel(len)
  • Natuurbad / recreatievijver

Praktische informatie

Wie, wat, waar, wanneer

Adres

EuroParcs Brunssummerheide Akerstraat 153 6445 CP Brunssum Route naar het park

Openingstijden

Deze week
maandag
09:00 - 14:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 19:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
09:00 - 16:00

Park Plattegrond

Download plattegrond
Bekijk en wijzig je boeking

Bekijk en wijzig je boeking

Naar mijn EuroParcs

Foto’s & video’s

Hier begint de voorpret

In de omgeving

Er is veel te zien en nog meer te doen

surroundings-nature-europarcs-brunssummerheide

Brunssummerheide

Brunssum

Reviews

8,2

Wat vinden anderen van dit vakantiepark

Horeca:
7,4
Kindvriendelijkheid:
8,1
Medewerkers:
8,4
Gastvrijheid:
8,3
Ligging en omgeving:
8,8
7
Anonymous
14 aug. 2022
Mooi park, netjes onderhouden, maar saai voor de kinderen. Het park is ruim opgezet en doordat de accommodaties op verschillende hoogtes staan waan je je in het buitenland.
8
Anonymous
02 aug. 2022
Mooi park en prachtige omgeving. Huisjes zonder airco is toch wel een minpunt. De Horecavoorzieningen zijn matig. Ik zou kiezen voor een snacknar op het park.
9
Anonymous
31 jul. 2022
Groen, rustig en goede basisvoorzieningen
8
Anonymous
30 jul. 2022
Leuk kleinschalig park op een prachtige plek. L' etage 10 aan de bosrand was een heerlijk ruim huis en had voldoende schaduw tijdens de warme dagen. De zwemvijver maakte het compleet.