• Markermeer Water Accommodations Overview

Vakantiepark EuroParcs Markermeer

Bovenkarspel, Noord-Holland (NL)

Faciliteiten op vakantiepark EuroParcs Markermeer

Suppen op het Markermeer of ontdek de omgeving met de fiets

Algemeen

 • Water

AlgemeenAlgemeen

 • Receptie
 • Vuurwerkvrij

InternetInternet

 • Wifi op park (gratis)

Sport en spelSport en spel

 • Speeltoestel(len)
 • Natuurbad / recreatievijver
 • Waterrecreatie

Wat te doen in de omgeving van Bovenkarspel, Noord-Holland

Een dagje naar het Zuiderzee museum of naar Hollandse steden Alkmaar of Volendam

Reviews over EuroParcs Markermeer

Wat zijn de ervaringen van onze gasten op het vakantiepark?

7

Gezellig

score uit 40 beoordelingen

7.2
Kindvriendelijkheid
8.4
Medewerkers
8.3
Gastvrijheid
7.2
Ligging en omgeving
9
Nick V.
03 jul 2024
Geen mega groot park, maar lekker klein, geen gekke dingen qua hangjeugd of herrieschoppers.
8
Marjo S.
29 jun 2024
Fijn park. Ook voor kinderen ideaal omdat het water lang ondiep blijft. Op warme dagen best druk ivm behoorlijk aanwezige schreeuwende kids die gewoon lol hebben natuurlijk maar daar moet je wel beetje tegen kunnen. In ieder geval als je daar een beetje vlak op zit met het huisje. Wij hadden er geen probleem mee.

Over EuroParcs Markermeer

Wie, wat, waar, wanneer

Ervaar de ontspanning van een weids uitzicht over een karakteristiek polderlandschap, dat in de loop der eeuwen gevormd is. Op dit vakantiepark geniet je ook van de twinkeling van het water, het landschap en kom je helemaal tot rust in een historische omgeving met luxe en comfortabele voorzieningen. De omgeving van het park met bekende Noord-Hollandse steden als Enkhuizen en Hoorn dompelt je ook onder in de karakteristieke Oer-Hollandse cultuur.

Water en bossen

EuroParcs Markermeer ligt op een fantastische locatie in Noord-Holland. Vanuit een beschutte ligging kijk je uit over de schitterende Hollandse wateren, waar vroeger de fluitschepen voorbijkwamen. Dat deze schepen hier inmiddels niet meer varen, betekent zeker niet dat deze plek zijn charme is verloren. Nog altijd is het Markermeer een prachtig stukje Nederland. Vanuit je vakantiehuis kun je heerlijk een duik in het meer nemen en genieten van het zonnetje op het gras. De kinderen zullen zich ook goed vermaken in de speeltuinen. De West-Friese omgeving van EuroParcs Markermeer biedt veel recreatiemogelijkheden. Zo kun je er prachtig wandelen en fietsen in een bosrijk landschap!

Hollandse historie

Niet alleen het natuurlijke landschap is mooi in de omgeving van EuroParcs Markermeer: er is ontzettend veel te zien en ontdekken van de Oer-Hollandse cultuur en historie. Zo komt de geschiedenis van de Gouden Eeuw echt tot leven in Enkhuizen, met zijn monumentale panden, verdedigingswerken en natuurlijk het Zuiderzeemuseum. Dit geldt ook voor Hoorn, dat één van de belangrijkste handelscentra was voor de V.O.C. In de omgeving van EuroParcs Markermeer is genoeg te beleven voor jong en oud.

Green Key

De afgelopen jaren is de aandacht voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), milieu en duurzaamheid in het bedrijfsleven toegenomen. Steeds meer bedrijven hebben een keurmerk gekregen in de vorm van bijvoorbeeld een Green Key. Wij van team EuroParcs Markermeer zijn er trots op dat wij dit keurmerk mogen dragen. Al onze huurwoningen voldoen aan de Green Key voorwaarden. Met de Green Key willen we onze gasten laten zien dat wij duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben! Lees meer over het duurzaamheidskeurmerk Green Key.

Download onze gratis EuroParcs app!

Je vindt hier alles over het park waar je verblijft.

In de app kun je ook inloggen op Mijn EuroParcs en kun je de volgende zaken zelf regelen:

 • Boeking wijzigen

 • Boeking annuleren

 • Extra's bijboeken

 • Betalingen

Pavilion Waterfront 4 en Pavilion Waterfront 6 hebben direct uitzicht op het Markermeer. De rest van onze accommodaties staan elders op het vakantiepark.

Vanaf het treinstation Bovenkarspel Flora is 17 minuten lopen (1,3 km) naar het vakantiepark. Gebruik de NS app voor actuele treintijden.

Er zitten 2 restaurants achter ons park, Eetcafe de Buren en restaurant de Woeste Hoogte, 3-5 minuten lopen.

Wij verhuren zelf geen boten op het vakantiepark. Je kunt wel een boot huren bij bootverhuur Rijo en bij Happy Boats. Mocht je hier vragen over hebben, informeer dan bij de receptie.

Het water staat hier te laag voor. In de omgeving van het vakantiepark staat het water hoger, hier kun je vissen. Voor meer informatie, kom dan langs bij de receptie.

Wij verhuren fietsen (12) E-bikes (4) en E-choppers (2). Deze kun je bij de receptie huren of via de website bij het kopje ''fietsverhuur''.

Er zijn 2 oplaadpunten op het park, opladen met een pas.

Hond is aangelijnd welkom op het vakantiepark, naast het park zit een strandje genaamd het Vermeulen strandje, hier mag de hond zwemmen en los.

Adres

EuroParcs MarkermeerZuiderdijk 1B1611 MC BovenkarspelRoute naar het park

Openingstijden

Deze week
maandag
09:00 - 12:0013:00 - 17:00
dinsdag
12:00 - 13:00
woensdag
12:00 - 13:00
donderdag
12:00 - 13:00
vrijdag
09:00 - 12:0013:00 - 18:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Ontdek alle 5 verblijven

Bekijk accommodaties