• Header Ruinen Family Accommodation

Vakantiepark EuroParcs Ruinen

Ruinen, Drenthe (NL)

Faciliteiten op vakantiepark EuroParcs Ruinen

Vermaak je in de indoorspeeltuin of het binnenzwembad

EuroParcs Ruinen Facility Indoor Playground 2

Indoor speeltuin

Ruinen Swimming Pool Slide

Binnenzwembad

EuroParcs reuzebal kinderen animatie

Animatie

Ruinen Bike Rental Cycling Family

Fietsverhuur

Food fries and potatoes

Snackbar

Persoonlijke voorkeuren Persoonlijke voorkeuren

  • Vuurwerkvrij

Sport en spel Sport en spel

  • Minigolf
  • Speeltoestel(len)
  • Kinderboerderij
  • Pannaveld
  • Airtrampoline

Wat te doen in de omgeving van Ruinen, Drenthe?

De prachtige natuur van Nationaal Park Dwingelderveld ligt op loopafstand

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld

Dwingeloo

Welke activiteiten zijn er op het vakantiepark?

Tijdens de (school)vakanties van Noord Nederland biedt ons park voor alle leeftijden de tofste animatieactiviteiten aan met onze Fun Heroes en Fun Crew. De Fun Heroes zijn rondreizende animatieteams en de Fun Crew is ons eigen vaste animatieteam op het park. Zo heb je tijdens jouw vakantie bij ons een vast gezicht, wel zo fijn! De teams organiseren sportieve activiteiten maar ook geweldige shows en creatieve knutselactiviteiten. Benieuwd naar het actuele programma van het park? Bekijk deze via de EuroParcs app of via onderstaande button. 

Bekijk activiteiten

EuroParcs parachute animatie kinderen

Over EuroParcs Ruinen

Wie, wat, waar, wanneer

Op EuroParcs Ruinen in de provincie Drenthe komen rustgevende natuur en origineel overnachten samen. Het ruim opgezette vakantiepark heeft een wel heel unieke ligging dichtbij drie Drentse nationale parken, met Nationaal Park Dwingelderveld in de achtertuin. Natuurliefhebbers, maar ook gezinnen komen volledig tot rust met de prachtige natuuromgeving en de luxe faciliteiten van het park.

Puur natuur

Voor wie op zoek is naar een rustgevende natuur- of kampeervakantie in Nederland, hoeft niet verder te zoeken. Een echt pluspunt bij EuroParcs Ruinen is de mogelijkheid tot WinterGlamping. Vanaf het park kun je ook uitdagende mountainbiketochten en schitterende fiets- en wandelroutes ondernemen. In een kwartier fiets je naar het hart van Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van Europa. Natuurliefhebbers zijn hier helemaal in hun nopjes met de bijzondere flora en fauna die hier te ontdekken zijn. Verken het natuurgebied op eigen houtje of samen met de boswachter. Zeker tijdens de lammetjestijd is een wandeling naar de schaapskudde vanaf het park een aanrader.

Drentse dorpjes en hunebedden

Bezoek de gezellige dorpen in de omgeving van het vakantiepark, het brinkdorp Ruinen bijvoorbeeld. De brink is een plaats waar de koeien en schapen bijeenkwamen. Door de groei van het dorp kwam deze in het centrum te liggen. In de zomer vinden hier verschillende markten met typische streekproducten plaats. Voor hunebedden hoef je niet ver te reizen: je ontdekt er al enkele bij Havelte en Diever! Het pittoreske stadje Meppel leent zich perfect voor een dagje winkelen en gezellig terrassen. Ook Giethoorn is niet ver weg, waar een rondvaart zeker niet aan je bezoek mag ontbreken. Maar op het park zelf kun je ook heerlijk genieten in het binnenzwembad en de (indoor) speeltuin.

Werkzaamheden op het vakantiepark

Het vakantiepark is volop in ontwikkeling. Wij doen ons uiterste best om eventuele overlast voor jou als gast tot een minimum te beperken. Mocht je vragen hebben over de omvang van de werkzaamheden, dan kun je altijd contact met ons opnemen. 

Download onze gratis EuroParcs app!

Je vindt hier alles over het park waar je verblijft.

In de app kun je ook inloggen op Mijn EuroParcs en kun je de volgende zaken zelf regelen:

  • Boeking wijzigen

  • Boeking annuleren

  • Extra's bijboeken

  • Betalingen

Ga naar Google Play Store Ga naar Apple App Store

Adres

EuroParcs Ruinen Oude Benderseweg 11 7963 PX Ruinen Route naar het park

Openingstijden

Deze week
maandag
09:00 - 19:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 20:00
zaterdag
09:00 - 17:00
zondag
09:00 - 17:00

Ontdek alle 14 verblijven

Bekijk verblijven