• europarcs-enkhuizer-strand-luchtfoto

Vakantiepark EuroParcs Enkhuizer Strand

Enkhuizen, Noord-Holland (NL)
USP icon
Vakantiepark aan het IJsselmeer
Direct aan de oevers van het IJsselmeer en omringd door natuur
USP icon
Vakantiepark met glamping
Een keer wat anders dan een vakantiewoning? Ga voor comfort in een luxe glampingtent

Faciliteiten op vakantiepark EuroParcs Enkhuizer Strand

Onze glampingtenten bieden een verrassende vakantie voor iedereen

Algemeen

 • Water
 • Natuur

AlgemeenAlgemeen

 • Receptie

InternetInternet

 • Wifi op park (gratis)

Sport en spelSport en spel

 • Skelterverhuur

CampingCamping

 • Wascabines
 • Stortplaats chemisch toilet
 • Gratis warme douches
 • Babywasgelegenheid op camping
 • Huisdier(en) op camping toegestaan
 • Afwasplaatsen

Wat te doen in de omgeving van Enkhuizen, Noord-Holland

Direct aan het water van het IJsselmeer

Reviews over vakantiepark EuroParcs Enkhuizer Strand

Wat vinden onze gasten van het vakantiepark?

8,5

Geweldig

score uit 33 beoordelingen

7.6
Kindvriendelijkheid
9.0
Medewerkers
9.1
Gastvrijheid
8.5
Ligging en omgeving
8
Fred van de Van De V.
26 jun 2024
Mooi uitzicht over het ijsselmeer
7
Miriam S.
18 jun 2024
Zwembad is niet open genoeg voor gasten

Over vakantiepark EuroParcs Enkhuizer Strand

Wie, wat, waar, wanneer

Water, knusse steden en natuur. In EuroParcs Enkhuizer Strand komt dat allemaal samen. Het vakantiepark ligt direct aan de oevers van het IJsselmeer en vanuit je luxe, duurzame vakantiewoning of vanuit je glamping tent loop je zo naar het water.

Water en duurzaamheid

Enkhuizen ligt op het meest oostelijke puntje van Noord-Holland en wordt omringd door water. Dankzij die unieke ligging is Enkhuizen geliefd bij toeristen. Elk jaar trekken de haven en de fantastische watersportmogelijkheden vele watersporters. Vanuit je elegante Beach House, lichte chalet of luxe lodgetent loop je in 5 minuten naar het strand waar je in het water duikt of je handdoek neerlegt. Op het IJsselmeer kun je ook fantastisch (kite)surfen. En wat is er nu leuker om tijdens je vakantie te leren zeilen bij het Watersportcentrum op het park? Alle huizen op EuroParcs Enkhuizer Strand zijn duurzaam gebouwd en voorzien van een waterpomp en zonnepanelen waardoor ze gasloos zijn. Heb je een accommodatie aan het water dan geniet je bovendien van een prachtig uitzicht.

Cultuur snuiven in oude steden

Vanaf EuroParcs Enkhuizer Strand loop of fiets je zo naar het historische centrum van Enkhuizen waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De monumentale panden, verdedigingswerken en het Zuiderzeemuseum ademen de sfeer van de Gouden Eeuw. Dichtbij ligt ook het pittoreske Medemblik, waar oude huisjes en karakteristieke gevels de smalle straatjes sieren. Neem hier vooral een kijkje in het middeleeuwse kasteel Radboud of leer alles over bier brouwen in stadsbrouwerij Radboud. Andere leuke steden in de omgeving zijn Hoorn en de kaasstad Alkmaar.

Green Key

De afgelopen jaren is de aandacht voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), milieu en duurzaamheid in het bedrijfsleven toegenomen. Steeds meer bedrijven hebben een keurmerk gekregen in de vorm van bijvoorbeeld een Green Key. Wij van team EuroParcs Enkhuizer Strand zijn er trots op dat wij dit keurmerk mogen dragen. Al onze huurwoningen voldoen aan de Green Key voorwaarden. Met de Green Key willen we onze gasten laten zien dat wij duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben! Lees meer over het duurzaamheidskeurmerk Green Key.

Werkzaamheden vakantiepark

Naast en op het vakantiepark vinden wegwerkzaamheden plaats welke gedurende de dag plaatsvinden. Wij proberen de overlast hiervan te beperken. Mocht je vragen hebben over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.

Download onze gratis EuroParcs app!

Je vindt hier alles over het park waar je verblijft.

In de app kun je ook inloggen op Mijn EuroParcs en kun je de volgende zaken zelf regelen:

 • Boeking wijzigen

 • Boeking annuleren

 • Extra's bijboeken

 • Betalingen

Wintersluiting is van 8 januari 2024 tot en met 12 februari 2024. Het park is dan gesloten en je kunt hier dan niet verblijven.

Onze camping is eind oktober gesloten. Echter is het wel mogelijk, zolang het vakantiepark open is, om met een zelfvoorzienende camper bij ons te staan op de kampeerplaatsen. Het sanitair gebouw is gesloten, dus het is alleen toegankelijk voor zelfvoorzienende campers.

Tijdens onze wintersluiting is het niet mogelijk om het park te betreden, dus ook niet met een zelfvoorzienende camper. Het gehele park zal dan gesloten zijn.

Eind maart zal de gehele camping weer opengaan en dus ook het sanitair gebouw. Het is dan weer mogelijk om met alle kampeermiddelen bij ons te kamperen.

Voor meer informatie kijk bij de faciliteit camping op de website of via de EuroParcs app.

Op dit moment is er geen horecagelegenheid op het vakantiepark. Je kunt op loopafstand genieten van een heerlijke lunch of diner bij Strandpaviljoen Enkhuizen. Eind 2024 wordt het strandpaviljoen op het park weer geopend.

Je kunt zwemmen bij Zwembad Enkhuizerzand. Kaartjes hiervoor kun je bij ons in de lobby ophalen. De openingstijden van het zwembad kun je via de website van Enkhuizerzand bekijken. Wij hebben sinds kort ook een strandje op het vakantiepark, hier zijn honden helaas niet toegestaan.

Honden zijn toegestaan op het strand vlakbij het park maar ook hier geldt: mits aangelijnd en hondenpoep moet opgeruimd worden. Sinds kort is er ook een strandje op het vakantiepark, echter zijn honden hier niet toegestaan. Wij raden het Streekbos aan, dit ligt op 6 minuten auto-afstand van het vakantiepark. Hier kunnen honden los lopen in bepaalde gebieden.

Dit is niet mogelijk op het vakantiepark. Wij raden aan om naar de Visput in Andijk te gaan of naar Toms Creek in Lelystad.

Niet alle plaatsen of accommodaties hebben vrij uitzicht over het water. Dit is ook duidelijk te zien op de plattegrond. Camper plekken hebben uitzicht op het water echter kan dit enigszins belemmerd worden door de glampingtenten en normale tenten voor de plaatsen.

Adres

EuroParcs Enkhuizer StrandKooizandweg 121601 LK EnkhuizenRoute naar het park

Openingstijden

Deze week
maandag
09:00 - 18:00
dinsdag
09:00 - 16:00
woensdag
09:00 - 16:00
donderdag
09:00 - 16:00
vrijdag
09:00 - 19:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
09:00 - 16:00

Ontdek alle 8 verblijven

Bekijk accommodaties