EuroParcs Veluwemeer vakantiepark zonsondergang water vakantiewoningen

Datalek - Statement

13-02-2024

EuroParcs meldt datalek in beveiligde digitale omgeving

EuroParcs heeft kennis genomen van een datalek in haar beveiligde digitale omgeving. Op dit moment is de omvang ervan nog niet helemaal duidelijk.

Wij onderzoeken momenteel – samen met specialistische adviseurs – de aard en omvang van dit incident. Daarbij wordt ook gekeken naar types data die eventueel onttrokken kunnen zijn. Wij stellen hoge eisen aan de verwerking en beveiliging van data. Het onderzoek gebeurt dan ook uiterst zorgvuldig. Geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy wordt daarbij in acht genomen. Denk hierbij onder meer aan het informeren van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en het voldoen aan de informatieplicht richting relaties.

De veiligheid en privacy van mensen en organisaties met wie wij samenwerken zijn voor ons de allerhoogste prioriteit. Uit voorzorg nemen we daarom stringente veiligheidsmaatregelen. Dit houdt onder andere in dat wij in de komende periode mogelijk betrokken stakeholders zullen benaderen en voorzien van informatie over potentiële risico’s en mogelijke mitigerende maatregelen.

Actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen zijn te raadplegen op de webpagina 'Veelgestelde vragen'. Deze pagina wordt bij nieuwe ontwikkelingen geactualiseerd met informatie en antwoorden.

Bij datalekken treden er verhoogde risico’s van misbruik met persoonsgegevens op, bijvoorbeeld via spam- en phishing-berichten. Wij vragen relaties van EuroParcs om hier de komende tijd extra alert op te zijn. Meer informatie hierover staat op fraudehelpdesk.nl.