Informatie betreffende het coronavirus COVID-19

Gezondheidssituatie Coronavirus - Update van 5 juni 2021 

Wij heten je van harte welkom in een van onze vakantieparken. Om je een veilig en ontspannen verblijf te bieden, willen wij je vragen om de onderstaande gedragscode door te nemen opgesteld door de HISWA-RECRON:

Altijd… Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Hoest je, ben je verkouden of heeft een gezinslid koorts, blijf dan thuis! Voorkom teveel drukte in natuur- of andere gebieden, blijf anders in of bij je vakantieverblijf.

Een goede voorbereiding… Check de website van het park waar je gaat verblijven en die van de gemeente voor actuele informatie over bijzondere maatregelen – zoals afsluiting van gebieden, paden, wegen en parkeerplaatsen – en richtlijnen. Maak gebruik van fiets- en wandelapps zodat je de route nauwkeurig kunt uitstippelen. De lobby kan je hier eventueel mee helpen.

Een veilig vertrek… EuroParcs is aangesloten bij HISWA-RECRON en heeft in samenspraak een Coronaprotocol opgesteld. Een exemplaar is aanwezig bij iedere lobby en eventueel digitaal op te vragen. Neem er kennis van en volg de voorschriften. Vermijd als bestemming drukke plekken en drukke tijdstippen. De lobby kan je hierover informeren.

___________________________________

Mag mijn verblijf op het park doorgaan?
Ja, dat mag. Het dringende advies van Rijksoverheid is dat vakantiewoningen, net als in de thuissituatie, uitsluitend worden verhuurd aan één huishouden of maximaal 4 personen uit verschillende huishoudens. Kinderen t/m 12 jaar vallen hier niet onder. U mag bijvoorbeeld met 4 volwassenen die op een ander adres wonen en 2 kinderen van 8 jaar op een vakantieadres zijn. Voor volwassenen uit verschillende huishoudens geldt dat de 1,5 meter regel in acht genomen wordt. 

Buiten het eigen gezin dat in een vakantiewoning op het park verblijft is het advies voor thuisbezoek (daar valt ook de ontvangst van derden op een vakantiepark onder) het ontvangen van maximaal 4 personen per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. De maximale groepsgrootte buiten is 1 huishouden of maximaal vier personen. Dit betekent dat iemand met 3 andere buiten samen mag zijn, of met 3 anderen een activiteit kan doen. 

Samengevat: binnen kunt u, wanneer u met uw gezin bij ons vakantie viert en mensen ontvangt in een vakantieverblijf, met meer mensen samen zijn dan in de buitenlucht. Het hoeft geen betoog dat wij dit vanuit EuroParcs Group ten zeerste afraden, omdat bekend is dat de meeste besmettingen in huiselijke sfeer plaatsvinden. Sowieso geldt bij al deze richtlijnen: was uw handen regelmatig en houd buiten uw eigen gezinsleden 1,5 meter afstand.

Kan ik veilig verblijven op het park?
Ja, we willen benadrukken dat gasten nog steeds veilig naar onze parken/resorts kunnen komen. Heel veel kan er namelijk wel doordat we onze maatregelen hebben genomen voor een veilig verblijf, onder het motto #staysafe#safestay.

Safe incheck ► onze incheck procedures zijn volledig ingericht op veiligheid en volgens de richtlijnen van het RIVM. In publieke ruimtes zoals de lobby is het dragen van een mondkapje verplicht dus onze medewerkers dragen een mondkapje en ook voor de gasten die inchecken is dit verplicht.
Safe house ► de hygiënische zorg voor de woning is er volledig op gericht dat je veilig en schoon in de woning komt, er wordt extra aandacht besteedt aan contactoppervlakken.
Safe food ► maaltijden van ontbijt tot diner worden op bestelling door de medewerkers van onze restaurants coronaproof bij de vakantiewoning afgeleverd. Ook is afhalen vaak mogelijk.
Safe nature & fun ► je kunt volop genieten én plezier hebben van de natuur rondom onze parken.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Wil je ondanks de uitleg van de hierboven genoemde maatregelen toch annuleren of omgeboekt worden naar een park dichterbij huis? Dan kunnen wij je gratis omboeken naar een ander verblijf met een aankomstdatum tot 31 december 2021. Wanneer de gewijzigde boekingskosten hoger zijn dan de oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil bij.

Als ik heb geboekt via een reisbureau kan ik dan via EuroParcs mijn verblijf omboeken?
Helaas moeten wij jou doorverwijzen naar het reisbureau waar de boeking is gemaakt.

Waarom krijg ik geen geld terug als ik wil annuleren?
Je hebt bij ons een boeking gedaan en de vakantiewoning is voor jou gereserveerd in die periode. Je kunt bij ons veilig vakantievieren en de woning staat voor jou klaar voor gebruik, schoongemaakt en wel. We snappen dat in deze bijzondere periode mensen zijn die liever thuis blijven, in zo’n geval zijn we behulpzaam en boeken we kosteloos om naar een andere periode met een aankomstdatum tot 31 december 2021 desgewenst in een ander park.

Hoe check je in bij EuroParcs?
Wij streven naar zo min mogelijk fysiek contact. Onze front office medewerker belt je daarom op voorhand op. Hij of zij zal een tijdstip van aankomst met je overleggen, zodat we kunnen waarborgen dat niet iedereen tegelijkertijd arriveert. De check-in vindt zo veel mogelijk buiten de lobby plaats. Verdere aankomstinformatie ontvang je per mail.

Zijn mondkapjes verplicht op het park?
Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare en overdekte ruimtes op het park, maar niet wanneer je daarbuiten op het park bent.

Zijn de faciliteiten op het park geopend?
Ja, daarbij gelden per voorziening wel andere regels. Een overzicht:

Horeca
De horeca (restaurants en cafés) mogen weer open. De regels die daarbij horen zijn:
· Openingstijden zijn van 06.00 uur tot 22.00 uur. Deze tijden gelden ook voor het terras.
· Er wordt gewerkt in shifts. Gasten arriveren dus op een vast tijdstip. Er zijn maximaal 2 shifts per tafel, per avond, tussen 18.00 en 22.00 uur mogelijk.
· Iedere gast moet reserveren. Dit kan via de horeca zelf. Daarbij is een gezondheidscheck nodig.
· Elke gast/groep heeft een vaste zitplek, waarbij er maximaal 3 personen aan 1 tafel mogen zitten. Dit geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
· Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd.
· Zitplekken aan de bar zijn niet toegestaan. Zelfbediening is ook niet toegestaan.
· In de horeca mogen geen artiesten optreden en mogen er geen sportwedstrijden gekeken worden op een scherm. Achtergrondmuziek is wel toegestaan.
· Er mogen maximaal 50 mensen in de ruimte zijn, waarbij personeel niet mee telt. Voor terrassen geldt een maximum van 50 personen per terras.
· Tussen 01.00 uur en 06.00 uur is het niet toegestaan om eten of drinken te bezorgen of te laten afhalen.
· Tussen 22.00 uur en 06.00 uur mogen er geen alcoholische dranken worden verkocht.

Aanvullend: je kunt maaltijden ook bij de vakantiewoningen coronaproof ‘thuis’bezorgd krijgen of afhalen bij het restaurant. Bestellen kan heel eenvoudig via de EuroParcs App of telefonisch bij het restaurant op het park.

Sporten en buitenspellocaties
· Volwassen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Voor jongeren en kinderen was deze versoepeling al van kracht.

Aanvullend: onze zwembaden en fitnesscentra zijn open, maar alleen op afspraak en voor een beperkt aantal personen in overeenstemming met de coronarichtlijnen. U mag in het zwembad alleen baantjes trekken, het douchen dient te gebeuren in uw verblijfsaccommodatie. Verder zijn onze buitenspel- en sportlocaties, zoals speeltuinen, tennisbanen en multifunctionele sportvelden weer volledig geopend.

Wellness/fitness/spellocaties(animatie)
· Onze wellness-, fitness- en spellocaties, zoals indoor speelparadijzen, mogen weer open. Hierbij geldt maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter of maximaal 50 personen per ruimte op 1,5 meter afstand.
· Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht. Het reserveren gaat via Recreatheek of via de front office.
· Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen en personen van eenzelfde huishouden.
· Het dragen van een mondkapje binnen is verplicht.

Hoe zit het met het bestellen en afhalen van maaltijden ’s avonds?
Afhalen kan wanneer het restaurant open is tot 20.45 uur, het bezorgen van maaltijden bij de vakantiewoning kan wel na 21.00 uur, maar dat is afhankelijk van tot hoe laat de keuken van het restaurant open is. Kijk hiervoor in de EuroParcs app of informeer bij de lobbymedewerkers.

Mag ik ook lunchen of dineren op het terras?
Ja, dat is in de nieuwe COVID-19 richtlijnen toegestaan.

Is er animatie op het park?
In ieder geval in de schoolvakanties en met erkende feestdagen en de zomervakantie. De animatie wordt zowel online als fysiek aangeboden. Dat laatste gebeurt uit oogpunt van COVID-19 in de buitenlucht. Het (online) animatieprogramma kunt u lezen in de EuroParcs app.

Veilig betalen met: