Informatie betreffende het coronavirus COVID-19

Gezondheidssituatie Coronavirus - laatste update: 14 oktober 2020  

#staysafe #safestay
Allereerst willen wij benadrukken dat je als gast nog steeds veilig naar onze parken/resorts kan komen. We nemen de maatregelen in acht voor een veilig verblijf, onder het motto #staysafe #safestay.

#safefood het afhalen en/of laten bezorgen van maaltijden is mogelijk
#safenature&fun je kunt volop genieten én plezier hebben van de natuur rondom onze parken; zwembaden zijn open op basis van reservering
#safeincheck onze incheck procedures zijn volledig ingericht op veiligheid en volgens de richtlijnen van het RIVM en onze medewerkers dragen mondkapjes. De receptie neemt van te voren contact op met onze gasten om de incheck af te spreken. Dit om drukte te verspreiden. Wanneer er geen contact mogeijk is, stuurt de receptie een e-mail. Op vakantieparken waar dit mogelijk is, checken we buiten in.
#safehouse de hygiënische zorg voor de woning is er volledig op gericht dat je veilig en schoon in de woning komt, er wordt extra aandacht besteedt aan contactoppervlakken.

Horeca/minimarkt
Alle horecagelegenheden zijn op last van het kabinet met ingang van woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten. Je kunt maaltijden echter nog steeds bij de vakantiewoningen corona-proof ‘thuis’bezorgd en/of afgehaald krijgen. Wij verkopen geen alcohol meer na 20.00 uur. Cafetaria’s zijn geopend voor afhaal en bezorgen.

Zwembad
Vooralsnog zijn de zwembaden open op reservering, zoals dat al het geval is. Let op: douches zijn dicht en er is extra schoonmaak.

Animatie en indoor speeltuinen
Activiteiten voor kinderen tot 13 jaar vinden zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats en zijn voor maximaal 30 personen. Het animatieprogramma is corona-proof. In de indoor speeltuinen/paradijzen zijn volwassenen niet toegestaan. Kinderen tot 13 jaar mogen daar spelen, er is echter geen toezicht.

Annuleringen
Wil je ondanks de uitleg van de hierboven genoemde maatregelen toch annuleren? Dan kan jouw verblijf worden omgeboekt. Heb je een aankomstdatum voor 1 november 2020? Dan kun je ook een voucher ontvangen als je niet omgeboekt wilt worden.

Vanuit het kabinet is er geen beperking opgelegd voor vakanties in eigen land. Wil je ondanks de uitleg van de hierboven genoemde maatregelen toch annuleren? Dan kan jouw verblijf worden omgeboekt bijvoorbeeld naar een park/resort dichterbij jouw woonplaats om de reisafstand indien mogelijk te beperken. Anderzijds kan uw verblijf worden omgeboekt naar een latere datum of krijgen of eventueel een voucher wanneer het om een aankomstdatum betreft van vóór 15 november 2020. Wij geven geen geld terug, omdat een veilig verblijf op onze parken/resorts immers mogelijk is. 

Aantal gasten in een vakantiewoning
Het dringende advies van Rijksoverheid is dat vakantiewoningen, net als in de thuissituatie, uitsluitend worden verhuurd aan één gezin en maximaal 3 personen die niet tot het gezin behoren. Kinderen t/m 12 jaar vallen hier niet onder. Groepen mogen maximaal uit 4 volwassenen bestaan. Wij volgen in deze tot nader order de uitleg van HISWA-Recron.

Groepsaccommodaties
Voor groepsboekingen volgen we hetzelfde advies als voor een woning in de thuissituatie, zie hierboven bij vakantiewoning. Dat betekent dat we gedurende de periode van verscherping van de regels, geen boekingen doen voor groepen personen tenzij één huishouden plus 3 uit andere huishoudens (kinderen t/m 12 jaar uitgezonderd).

Meer informatie en veelgestelde vragen
Voor meer informatie over de maatregelen betreft reizen en op vakantie gaan in eigen land vanuit de Rijksoverheid of de HISWA-RECRON maatregelen:

Gezondheidssituatie Coronavirus - update: 20 augustus 2020

Al onze vakantieparken zijn weer geopend. De gemeenschappelijke sanitair gebouwen op onze campings zijn ook weer open.

Op dit moment geldt;

- De meeste faciliteiten zijn open, waar nodig zijn er aangepaste werkwijze en/of openingstijden van toepassing.
- EuroParcs neemt passende maatregelen om ervoor te zorgen dat gasten 1,5 meter afstand van elkaar houden.
- Voor Nederlandse gasten geldt code Oranje. Dit heeft gevolgen voor uw verblij op Resort De Kempen. Kijk voor alle informatie op https://www.europarcs.nl/vakantiepark/resort-de-kempen
- Voor Belgische gasten geldt voor bepaalde Nederlandse regio's ook code Oranje. Raadpleeg voor de meest recepte adviezen de website van de Federale overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl

Veelgestelde vragen

Zijn de faciliteiten op de vakantieparken geopend?
De faciliteiten op de vakantieparken zijn veelal geopend. Sommige faciliteiten kennen aangepaste werkwijze en/of openingstijden.

Ik heb een boeking staan. Kan ik deze omboeken of omruilen voor een coronavoucher?
Vakantie vieren op een van onze vakantieparken is momenteel mogelijk. Mocht je je boeking willen annuleren dan gelden de Recron-voorwaarden. Deze zijn hier te vinden. Je vakantie omruilen voor een coronavoucher is niet mogelijk. Nu vakantie vieren op onze parken mogelijk is, geven wij geen coronavouchers meer uit.

Ik heb een boeking staan met een grotere groep. Kan ik bij jullie verblijven?
Het is mogelijk om met meerdere gezinnen in een grote accommodatie te verblijven. Per huishouden moeten er dan sanitaire voorzieningen zijn. Omdat onze grotere vakantiewoningen over meerdere badkamers beschikken zijn jullie dus van harte welkom.

Welke coronamaatregelen treft EuroParcs?

  • Wij doen er alles aan zodat onze gasten 1,5 meter afstand kunnen bewaren. 
  • In onze horecagelegenheden geldt een maximum aantal bezoekers rekening houdend met de 1,5 meter maatregel. Om dit te reguleren is reserveren vereist. Dit laatste geldt niet voor de buitenterrassen. 
  • Onze binnen en buiten zwembaden zijn geopend. Wel werken wij met een maximum aantal bezoekers. Om dit te reguleren is vooraf aanmelden verplicht.
  • Onze binnenspeeltuinen zijn geopend. Wel geldt hier ook een maximum aantal bezoekers.

Is er animatie aanwezig op de vakantieparken?
Op bijna alle vakantieparken is er animatie aanwezig. Deze volgen het normale animatieprogramma en houden daarbij rekening met de 1,5 meter maatregel.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw aankomende reservering. Ons team van medewerkers zit klaar om u te woord te staan. We kampen met grote drukte, maar doen ons best om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. U kunt uw vraag stellen aan kcc@europarcs.nl of via +31 (0)88 070 80 90 (lokaal tarief).

Veilig betalen met: