Informatie betreffende het coronavirus COVID-19

Gezondheidssituatie Coronavirus - laatste update: 24 maart 2020 

Situatie van maandag 24 maart 2020:

N.a.v. de persconferentie gegeven door de premier Rutte en minister Grapperhaus zijn de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verder verscherpt. Dit betekent dat de hieronder genoemde maatregelen nog steeds van kracht zijn en verder worden uitgebreid. Dit geldt in ieder geval tot 1 juni 2020.

Voor EuroParcs betekent dit dat onze vakantieparken in Nederland gewoon geopend zijn. Wel blijven de faciliteiten gesloten. 

  • Extra maatregelen omvatten het annuleren van alle evenementen die gepland staan tot 1 juni. 
  • Kinderanimatie komt ook te vervallen. 
  • EuroParcs neemt passende maatregelen om ervoor te zorgen dat gasten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Te denken valt aan een deurbeleid. 
  • Het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven geldt nog altijd. Een frisse neus halen mag, maar niet in een groep. Ook moet de 1,5-meter-regel in acht worden genomen. 
  • In de vakantiewoning zijn niet meer mensen toegestaan dan er bedden zijn. Dat betekent in veel gevallen dat bezoek van buitenaf niet is toegestaan. Wanneer u wel bezoek kunt ontvangen, moet de 1,5-meter-regel in acht worden genomen. 
  • Als iemand koorts heeft, moeten alle gezinsleden thuisblijven. Breng de receptie hiervan telefonisch op de hoogte. 

Groepsvorming is onder geen beding toegestaan. Bij constatering leidt dit tot verwijdering van het park.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw aankomende reservering. Ons team van medewerkers zit klaar om u te woord te staan. We kampen met grote drukte, maar doen ons best om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. U kunt uw vraag stellen aan kcc@europarcs.nl of via 088 070 80 90 (lokaal tarief). 

----

Situatie van maandag 16 maart 2020:

N.a.v. de persconferentie gegeven door de ministers Bruins en Slob kunnen wij het volgende berichten. Onze vakantieparken blijven geopend en onze gasten kunnen gewoon genieten van hun geboekte vakantie. Wel is het zo dat diverse faciliteiten gesloten zijn. Het gaat in ieder geval om de horeca, de zwembaden, indoor speeltuinen en dergelijke. Per park zal er gekeken worden naar een mogelijkheid om een beperkt assortiment boodschappen aan te bieden.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw aankomende reservering. Ons team van medewerkers zit klaar om u te woord te staan. We kampen met grote drukte, maar doen ons best om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. U kunt uw vraag stellen aan kcc@europarcs.nl of via 088 070 80 90 (lokaal tarief). 

Hieronder enkele vragen die u mogelijk kunt hebben. 

Vraag: Ik wil wegens de uitbraak van het Coronavirus mijn vakantie annuleren. Wat zal dit voor mij betekenen?
Antwoord: Uw annulering zal gaan volgens de Recron-voorwaarden welke wij hanteren. 

Vraag: Ik wil wegens de uitbraak van het Coronavirus (in de regio) op mijn vakantiebestemming mijn vakantie afbreken. Worden de niet genoten vakantiedagen vergoed?
Antwoord: Uw reis- en/of annuleringsverzekering geeft hierover uitsluitsel.

Vraag: Ik heb geboekt bij jullie en mijn vakantie begint binnenkort. Jullie vakantieparken zijn gewoon open. Ik wil alleen liever niet meer komen. Wat nu?
Antwoord: Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Denkt u bijvoorbeeld aan omboeken naar een ander resort of een andere periode. 

----

Situatie voor komend weekend – aankomst vrijdag 13 maart 2020:

Onze vakantieparken blijven geopend en onze gasten kunnen gewoon genieten van hun geboekte vakantie. Op basis van de laatste ontwikkelingen en het nieuws, neemt EuroParcs de volgende maatregelen op de Nederlandse parken: 
- Wij adviseren onze gasten om onze website te raadplegen voor actuele openingstijden van alle faciliteiten.
- We besteden extra aandacht aan schoonmaak en de hygiëneregels. 

EuroParcs houdt de situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten. Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers onze absolute prioriteit heeft. Al onze parken blijven open onder de reeds opgestelde strikte gezondheidsnormen.

Welke maatregelen heeft EuroParcs in acht genomen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus?
EuroParcs volgt de aanbevelingen van de aangewezen gezondheidsinstanties en de ontwikkeling van het coronavirus op de voet. Indien de situatie dit vereist, zullen wij onze procedures waar nodig aanpassen en aanscherpen. In al onze parken hanteren we strikte gezondheidsnormen in overeenstemming met de geldende voorschriften. We informeren en moedigen onze gasten aan om de gebruikelijke instructies die van toepassing zijn in acht te nemen: regelmatig de handen wassen, in de elleboog hoesten en wegwerptissues gebruiken.

Neem voor meer informatie contact op met ons Klant Contact Center via 088 070 80 90 (gebruikelijke belkosten).

Veilig betalen met: