Vakantiepark vlakbij Hoorn

Hoorn inspireert in heden en verleden

De haven van Hoorn is een van de mooiste van Nederland en lang niet bij iedereen bekend. De Hoornse haven, net als de gehele binnenstad van de West-Friese stad, ademt de zeventiende eeuw uit. Tegelijkertijd staat Hoorn ook heel erg in ‘het moderne’: de stad heeft een centrumfunctie in Noord-Holland Noord en biedt tussen de 30.000 en 35.000 mensen in de regio een baan. Als groeikern vindt Hoorn niet alleen zijn identiteit in de zestiende en zeventiende eeuw, de bloeitijd van deze Noord-Hollandse plaats. Hoorn geniet ook bekendheid door zijn Museum van de Twintigste Eeuw, met allerlei attributen en interieurs uit de periode 1900 tot 1980: van speelgoed tot een klaslokaal en van keukeninrichtingen tot beeld- en geluidsapparatuur. Al dit moois is te bewonderen vanaf diverse vakantieparken als uitvalsbasis, maar EuroParcs Resort Markermeer ademt toch wel het meest de sfeer uit die je ook voelt in de haven van Hoorn: het oer-Hollandse vrijheidsgevoel wanneer je over het weidse Markermeer uitkijkt. 

Op maximaal 30 minuten van drie parken

De stad Hoorn ligt op maximaal 30 minuten van drie van de EuroParcs resorts. Op slechts 20 minuten in noordelijke richting vind je Resort Markermeer in Bovenkarspel. Rijd je in zuidelijke richting dan kom je op Resort de Rijp. Ook vanaf Resort Poort van Amsterdam ben je met een half uur rijden in Hoorn. Verblijf je dus op Ă©Ă©n van deze parken, dan is een dagje Hoorn absoluut de moeite waard.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Hoorn is de hoofdstad van West-Friesland en wie niet alleen een indruk van de stad maar ook het karakter van deze eigenzinnige regio wil krijgen, moet eens bij een verblijf op een Hoorn vakantiepark een bezoek brengen aan het West-Fries Museum. Hier vind je veel pronkstukken, verdeeld over 27 zalen, die gemaakt zijn tussen 1500 en 1800 toen Hoorn een landelijk toonaangevende stad was. In het museum tref je een portret van Jan de Baen van de bewindhebbers van de VOC-kamer in Hoorn, schuttersstukken van Jan Albertsz Rotius, een pronkbeker van Graaf de Bossu, een rariteitenkabinet uit de zeventiende eeuw, diverse stijlkamers ingericht in de stijl van de Franse koning Lodewijk de Zestiende, een chirurgijnskamer en een taveerne. Het museum is verder bekend om de eskimomummie die er staat en het feit dat er in 2015 schilderijen van Jan van Goyen zijn gestolen die uiteindelijk in OekraĂŻne zijn opgedoken. Ook zie je er behangselontwerpen in aquareltechniek waarin Hoorn in de achttiende eeuw een grote naam opbouwde en diverse oudere vondsten die teruggrijpen naar de Middeleeuwen. 

Goede restaurants
Vooral in en nabij de havenkom vind je enkele uitstekende restaurants, zoals het Wapen van Hoorn, Restaurant De Hoofdtoren, De Tuynkamer, Marque en Madame Cheung Asian Cuisine. Rondom het centrale plein Roode Steen, het hart van de stad, tref je sfeervolle brasseries en bars aan, zoals Wijnbar Vinck en ook enkele bar/dancings. Toch is Hoorn vooral de stad van de sfeervolle (bruine) cafĂ©s, modernere brasseries en goede restaurants. In die zin ademt de plaats nog altijd de havenstad uit die het altijd geweest is. Verder heeft Hoorn een bloeiend cultureel leven, gesymboliseerd door Schouwburg Het Park. Wie een vakantie viert op een vakantiepark Hoorn moet zeker eens een voorstelling bezoeken hier. Vooral de West-Friese voorstellingen zullen je in positief opzicht verbazen, met name de kleding en ook het dialect. 

Hoorn telt bijna vierhonderd rijksmonumenten en precies vierhonderd gemeentelijke monumenten en is in dat opzicht landelijk een top tien speler. Tot de highlights van de stad behoren onder meer de jachthavens, de Waag, de Bossuhuizen, het Statenlogement uit 1613, de Boterhal uit 1563, de Hoofdtoren uit 1532, de Kloosterpoort, het Diaconiehuis, het pand van het West-Fries Museum (Statencollege), de Oosterpoort en het Weeshuis. Ook het station uit 1884 is mooi. Hieruit vertrekt dagelijks de stoomtrein naar Medemblik, een aanrader voor het gehele gezin. Vanuit Medemblik kun je met het museumschip MS Friesland naar Enkhuizen en vandaar met de gewone trein terug naar Ho

Resort De Rijp

Resort De Rijp

West-Graftdijk

Geniet van de twinkeling van het water en karakteristiek polderlandschap. Kom tot rust in de historische omgeving van het vakantiepark met hedendaagse voorzieningen.

Resort Markermeer

Resort Markermeer

Bovenkarspel

De ligging van Resort Markermeer is schitterend. Het aanbod recreatiewoningen is eveneens bijzonder. De faciliteiten van het resort maken het feest compleet. Resort Markermeer is gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen in hartje West-Friesland direct aan het Markermeer! 

Resort Poort van Amsterdam

Resort Poort van Amsterdam

Uitdam

EuroParcs Resort Poort van Amsterdam kenmerkt zich door de unieke ligging. Dit is Noord-Holland op zijn puurst, met het kabbelende water van het Markermeer op luttele meters afstand va het vakantiepark.

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: