Hoorn harbour

Vakantiepark in de omgeving van Hoorn

Terug in de tijd in Hoorn

In het gezellige Hoorn vergaap je je de schitterende grachten en aan de monumentale panden, wel 300 stuks. Alles hier ademt de sfeer van de zeventiende eeuw, zoals de haven, de Waag en de Kloosterpoort. En wist je dat de beroemde schipper en koopman Bontekoe uit Hoorn kwam?

Van Bontekoe tot stoomtram

Vanuit de haven van Hoorn koos de schipper Bontekoe het ruime sop en voer met zijn scheepsjongens voor de V.O.C. naar Oost-Indië. Zijn verslag over de reis is verwerkt in de jeugdroman ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’. In Hoorn herinnert veel aan die tijd. Bezienswaardigheden zijn de Waag, de Bossuhuizen, het Statenlogement, de Boterhal, de Hoofdtoren uit 1532, de Kloosterpoort en het pand van het West-Fries Museum. Vanaf het station uit 1884 vertrekt de stoomtrein naar Medemblik. Met museumschip MS Friesland kun je weer terugvaren naar Enkhuizen en vandaar met de gewone trein terug naar Hoorn.

Musea

In Hoorn vind je een aantal interessante museum. Zo herbergt het Museum van de Twintigste Eeuw attributen en interieurs van 1900 tot 1980: van speelgoed tot een klaslokaal en van keukeninrichtingen tot beeld- en geluidsapparatuur. In het West-Fries Museum vind je voorwerpen die gemaakt zijn tussen 1500 en 1800. Dwaal door de 27 zalen en stijlkamers die zijn ingericht in de stijl van koning Lodewijk de Zestiende. Beroemd is de eskimomummie en schilderijen van Jan van Goyen.

hoorn harbour 2

Smakelijk eten en uitgaan

Vooral in en rond de haven van Hoorn vind je een paar uitstekende restaurants, zoals het Wapen van Hoorn, Restaurant De Hoofdtoren en De Tuynkamer. Rondom het centrale plein Roode Steen tref je brasseries en bars aan, zoals Wijnbar Vinck en een aantal bar/dancings. Toch is Hoorn vooral de stad van de sfeervolle (bruine) cafés. In die zin ademt het nog steeds de sfeer van de havenstad uit die het altijd geweest is. Ook heeft Hoorn een bloeiend cultureel leven. Zo worden in Schouwburg Het Park regelmatig West-Friese voorstellingen gegeven in traditionele kleding en in dialect.

Hoorn Roode Steen

Vakantieparken in de omgeving van Hoorn

Water
Water
Familie
Familie

4 nachten vanaf

416,40397,95
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs IJsselmeer

Medemblik (NL)
  • Bungalows aan het water
  • Zandstrand bij het IJsselmeer
  • Verwarmd binnenzwembad met glijbaan
Natuur
Natuur

1 nacht vanaf

245,92
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs De Rijp

West-Graftdijk (NL)
  • De Zaanstreek in optima forma
  • Perfect om de omgeving te verkennen
  • Met buitenzwembad
Water
Water

2 nachten vanaf

258,-
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Markermeer

Bovenkarspel (NL)
  • Direct gelegen aan het Markermeer
  • Beter uitzicht is niet te vinden
  • Veel vakantiewoningen aan het water