Volendam harbour

Vakantieparken vlakbij Volendam

Oer-Hollands Volendam

Volendam. Vissersdorp van oudsher. Dorp van de kwakken en andere platbodems. Dorp van de palingsound, van tradities en klassieke klederdracht. Hier proef en voel je niet alleen het oer-Hollandse vakantiegevoel, maar je ziet het ook.

Musea, paling(sound) en klederdracht

Ontdek de geschiedenis van Volendam in het Volendams Museum. In het museum kun je verschillende pronkstukken bewonderen, waaronder het sigarenbandjeshuisje. Ben je een muziekfan dan mag je het Palingsoundmuseum niet overslaan. Hier zie je de muziekgeschiedenis van Volendam sinds 1905 aan je voorbij trekken. Want wie kent BZN, Jan Smit, Nick & Simon en de 3J's nu niet?

volendam traditional costume

Varend naar hartje Volendam

Hoe leuk! Vanuit vakantieparken EuroParcs Poort van Amsterdam, EuroParcs Markermeer en EuroParcs IJsselmeer vaar je zo met de boot naar Volendam! Of stap op de pedalen, want vanaf EuroParcs Poort van Amsterdam is het ongeveer 14 km fietsen naar Volendam. En ben je eenmaal in Volendam dan kun je hier ook op de boot naar Marken stappen. Ook hier vind je de typisch groen geschilderde paalwoningen. Een bezoek aan Volendam is ook goed te combineren met andere Zuiderzeeplaatsen boordevol geschiedenis zoals Edam en Monnickendam.

volendam street 2