Enkhuizen harbor header

Vakantieparken bij Enkhuizen

Ervaar pittoresk Enkhuizen

Wie Oer-Hollandse gezelligheid en waterrecreatie wil ervaren, gaat een dagje naar Enkhuizen. Dit pittoreske Noord-Hollandse havenstadje ligt direct aan het Markermeer en biedt naast watersportmogelijkheden ook een interessante cultuur en geschiedenis. Struin rond door de oude straatjes en ontdek de vele musea die het stadje te bieden heeft. Met een verblijf op onze luxe en comfortabele EuroParcs vakantieparken in Noord-Holland ben je zo in Enkhuizen!

Enkhuizen ademt historie

Het eerste wat je zal opvallen in Enkhuizen is de rijkdom en de glorie uit de Gouden Eeuw. Dit is terug te zien in onder andere de zuidelijke toegangspoort. de Zuider- en Westerkerk, het stadhuis, de Westfriese Munt, de Koepoort, de stadsgevangenis en het Snouck van Loosenhuis. Meer over de geschiedenis van Enkhuizen ontdek je in de musea, zoals het Flessenscheepjesmuseum, het Enkhuizer Almanakmuseum en het Heiligenbeeldenmuseum. Een leuk museum voor het hele gezin is het Zuiderzeemuseum waar je je kunt onderdompelen in de oudhollandse cultuur en een paar klompen of klederdracht aan kunt trekken.

enkhuizen drommedaris

Voor ieder wat wils

Het Noord-Hollandse stadje Enkhuizen staat bekend om zijn sfeervolle haven aan de voormalige Zuiderzee. Enkhuizen is dan ook een paradijs voor de watersportliefhebber en voor de sfeerproever door de vele waterrecreatiemogelijkheden en de gezellige horeca bij de haven. Plof neer bij de een restaurantje aan de haven voor je favoriete drankje en heerlijke verse vis. Of ga je liever voor een onvergetelijk dagje voor de allerkleinsten? Dan is Sprookjeswonderland leuk om te bezoeken!

enkhuizen-city-europarcs-enkhuizer-strand