Texel

EuroParcs De Koog

Welkom bij EuroParcs De Koog

Maak kennis met het heerlijke Waddeneiland Texel, het vakantiewalhalla van Nederland. Alles hier ademt zee, het maritieme verleden en natuur. Vanaf EuroParcs De Koog sta je zo op het strand of in een van de gezellige dorpjes. Maar bovenal is dit de perfecte plek om uit te waaien!

Natuurgebieden en lange zandstranden

EuroParcs De Koog ligt centraal op het heerlijke Waddeneiland Texel en vlakbij de beroemde zandstranden. Je komt er door vanuit Den Helder de TESO-veerboot te nemen. Texel telt 40 natuurgebieden waarvan de Slufter de bekendste is. Het gebied heeft een open verbinding met de Noordzee en het grootste deel ervan is een vogelbroed- en vogelrustgebied. Een ander vogelgebied is de Waalenburg-polder. Texel is een wandel- en fietseiland bij uitstek. Over het eiland zijn niet alleen wandel- en fietsroutes uitgestippeld, maar ook mountainbikeroutes. Verken de polders en duinen, de uitgestrekte heidevelden en bossen. Vanuit Oudeschild vertrekken schepen voor een tochtje over de Waddenzee. Vaar mee om zeehonden te kijken, stap aan boord van een garnalenboot of maak een tocht aan boord van een authentiek zeilschip.

Het maritieme verleden en knusse dorpjes

Aan de andere kant barst Texel ook van de gezelligheid en de musea. Maak in Ecomare kennis met zeehonden, duik in het verleden in Oudheidkamer Texel of zet koers richting Kaap Skil en ontdek schatten uit oude scheepswrakken. Beklim je de vuurtoren van De Cocksdorp dan kijk je aan drie zijden uit over de zee. De Koog is een gezellig plaatsje met tal van winkels en eettentjes, net als het centrum van Den Burg. Verder staat Texel bekend om haar streekproducten, zoals schapenvlees, het Texelse wol waar ze dekbedden van maken en Texels speciaalbier. Tijdens een bezoek aan de Texelse Brouwerij mag je er volop van proeven.

Werkzaamheden

Het vakantiepark is volop in ontwikkeling. Wij doen ons uiterste best om eventuele overlast voor jou als gast tot een minimum te beperken. Mocht je vragen hebben over de omvang van de werkzaamheden, dan kun je altijd contact met ons opnemen. 

DSC09441 DSC09588

Dit maakt je verblijf compleet

Genoeg te doen voor jong en oud, altijd gratis wifi

Receptie algemeen

Receptie

facilities-outdoor-biking-europarcs-zuiderzee

Fietsverhuur

Eurowheelz Shutterstock

E-chopper verhuur

Horeca

Horeca

  • Broodjesservice
Sport en spel

Sport en spel

  • e-chopper verhuur
Algemeen

Algemeen

  • Receptie
  • Parkeergelegenheid centraal

Praktische informatie

Wie, wat, waar, wanneer

Adres

EuroParcs De Koog Postweg 10 1795 JP De Cocksdorp Route naar het park

Openingstijden

Deze week
maandag 09:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 14:00
woensdag 09:00 - 14:00
donderdag 09:00 - 14:00
vrijdag 09:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 13:00
zondag 10:00 - 13:00

Park Plattegrond

Download plattegrond
Bekijk en wijzig je boeking

Bekijk en wijzig je boeking

Naar mijn EuroParcs

Foto’s & video’s

Hier begint de voorpret

In de omgeving

Er is veel te zien en nog meer te doen

seal

Ecomare

De Koog

couple-cycling-nature-europarcs

Fiets- en wandelroutes

De Cocksdorp

oudheidkamer den burg texel

Oudheidkamer Texel

Den Burg