waalbrug nijmegen netherlands

Vakantiepark vlakbij Nijmegen

Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Nijmegen is ruim tweeduizend jaar oud en is daarmee de oudste stad van Nederland. Veel herinnert nog aan die eeuwenlange geschiedenis. Tel daarbij op de prachtige rivierrijke omgeving en je snapt waarom Nijmegen zo populair is.

Geschiedenis in Nijmegen

Door de eeuwen heen is er veel strijd geleverd rond Nijmegen. In de tijd van de Romeinen was de stad een belangrijk knooppunt. Die Romeinse geschiedenis zie je nog overal terug in de stad. Zoals in de Lange Hezelstraat: de oudste straat van Nijmegen doet Middeleeuws aan. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint-Stevenskerk, het historische stadhuis, de Waag, de Grote Markt en de Sint-Nicolaaskapel. In het Hunnerpark, in het Valkhof met de Voetbrug en de Barbarossaruïne en in het Kronenburgerpark met de Kruittoren komen geschiedenis en een groen landschap samen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in musea als De Bastei, Het Valkhof en het Huis van de Nijmeegse geschiedenis.

Boterwaag Nijmegen

Nachtleven en Nijmeegse Vierdaagse

Nijmegen heeft een levendig nachtleven. Vooral aan de Grote Markt, het Koningsplein en in de Molenstraat vind je tal van restaurants, cafés en discotheken. Pik een concert mee in poppodium Doornroosje, loop binnen bij kunstcentrum De Lindenberg of in Lux dat een podium voor film, theater en debat is. Ook zijn er tal van evenementen zoals de beroemde Nijmeegse Vierdaagse en het carnaval. Wil je bruisend Nijmegen meemaken, maar wel rustig slapen? Wat dacht je van een overnachting bij één van de EuroParcs vakantieparken in de buurt!

In de omgeving

Wie houdt van natuur hoeft dus zeker niet op één van de vakantieparken Nijmegen te blijven, maar doet er goed aan ook de stad te bezoeken. In het Goffertpark en ook aan de Waalkade is het prima toeven, waarbij je aan de rivier kunt genieten van prachtige vergezichten. De uiterwaarden van de Waal en Maas met zijn slingerende dijken en vele plassen, weilanden, stuwwallen, bossen en moerassen zijn een feest voor wie van fietsen of wandelen houdt. Maar ook in de stad zelf vind je volop natuurschoon, zoals in de Hortus Nijmegen en het Goffertpark. 

vierdaagse nijmegen

Vakantieparken in de omgeving van Nijmegen

2 nachten vanaf

229,04
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Aan de Kraaijenbergse Plassen en omringd door natuur
  • Chalets en luxe vrijstaande villa’s t/m 12 pers.
  • Boot-, fiets- en e-chopperverhuur

1 nacht vanaf

111,-
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Pal tegenover de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Wellness & forest lodges, chalets, tiny houses en bosvilla’s t/m 8 pers.
  • Binnen- én buitenzwembad

2 nachten vanaf

266,64
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Aan de Maas

Kerkdriel (NL)
  • Volop waterrecreatie aan de Maas
  • Centraal gelegen in Nederland
  • Alles voor een heerlijke gezinsvakantie