Elburg header 2

Vakantieparken vlakbij Elburg

Elburg

Wanneer je op een EuroParcs vakantiepark in Gelderland verblijft, is een bezoek aan het pittoreske, eeuwenoude Hanzestadje Elburg zeker de moeite waard. Wanneer je de vesting van Elburg binnenkomt, waan je je in een bruisend vissersstadje tijdens het Hanzetijdperk. De welvaart van toen is nog volop te merken door de gezellige haven aan de voormalige Zuiderzee, prachtige monumentale panden en imposante Vischpoort!

Sfeervolle binnenstad

De geplaveide straatjes en middeleeuwse steegjes met uitgestalde bloemen en planten zijn heerlijk om doorheen te struinen. De sfeervolle vesting heeft een verrassend winkelaanbod en vele hoogstaande culinaire restaurants met terrassen om tussendoor even neer te ploffen en te genieten van wat lekkers. Voor wie alles over Elburg en de geschiedenis wil leren, is Museum Elburg met zijn vaste collectie en wisselende tentoonstellingen de perfecte plek. Ook worden in de historische vesting interessante stadswandelingen met een gids georganiseerd. Loop onder de Vischpoort door naar de haven, die direct in verbinding staat met het Veluwemeer, en bewonder de indrukwekkende botters onder het genot van een drankje.

Water en polders

Door de mooie ligging aan zowel het Veluwemeer als het Drontermeer is Elburg ook een heerlijke plek voor watersporters. Of je nu wilt varen, surfen, zeilen of gewoon lekker zwemmen, het water van de Randmeren is hier perfect geschikt voor tijdens de warmere dagen. Ook vind je langs het water diverse gezellige strandtentjes waar je terecht kunt voor een ontspannen hapje en drankje. Als je de Elburgerbrug oversteekt, bevindt je je direct in de uitgestrekte polders en serene natuur van Flevoland. Hier geniet je van heerlijke rust en vele wandel- en fietsroutes, zowel langs het water als door de bossen. Niet te vergeten dat je zowel met de fiets als met de auto zo bij de duizelingwekkende achtbanen van Walibi Holland bent!

surroundings-elburg-city-europarcs-zuiderzeesurroundings-city-bridge-elburg-europarcs-zuiderzee

Vakantieparken in de omgeving van Elburg

Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

41,10
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Zuiderzee

Biddinghuizen (NL)
  • Binnenzwembad, indoor speelhal en meer! 
  • Restaurant, bar, beachclub en snackbar
  • Vakantiewoningen, glampingtenten en kamperen
Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

25,60
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Bad Hoophuizen

Hulshorst (NL)
  • Aan het Veluwemeer en grenzend aan de Veluwe
  • Luxe villa’s, tiny houses, chalets en kampeerplaatsen t/m 10 pers.
  • Watersportcentrum en overdekt zwembad
Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

164,60
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Veluwemeer

Nunspeet (NL)
  • Met eigen zandstrand en watersportcentrum
  • Gezellige kidsclub in de vakanties