Apeldoorn Paleis het Loo

Vakantieparken vlakbij Apeldoorn

Apeldoorn: een stad van architectuur en cultuur

Apeldoorn is een stad waar kwaliteit naar voren komt in de architectuur: weinig hoogbouw en veel vrijstaande woningen en villa’s. Een stad van koninklijke allure, want hier staat ook Paleis ’t Loo. Daarnaast vind je in Apeldoorn ook veel natuur. Voor welk EuroParcs vakantiepark je ook kiest, je bent nooit ver van de natuur!

De binnenstad van Apeldoorn

Hoewel onze parken soms midden op de Hoge Veluwe liggen, rijd je ook in een half uur naar de binnenstad van Apeldoorn. Je kunt hier winkelen in het overdekte winkelcentrum Oranjerie of een museum bezoeken. Het Caterplein is het uitgaanshart van Apeldoorn. Ga je graag een avondje uit dan is Schouwburg Orpheus een aanrader. Of wandel door Villawijk Berg en Bos dat beschermd stadsgezicht is en breng een bezoek aan Paleis 't Loo.

Apeldoorn Paleis het Loo garden

In de omgeving

Voor de allerkleinsten is de Apenheul iets buiten het centrum van Apeldoorn een aanrader. Net als kinderpretpark Julianatoren met een spookslot, achtbaan en botsauto’s. Stap terug in de tijd in de stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De trein tuft naar Beekbergen, Loenen en Eerbeek. In het hoogseizoen rijdt hij door naar Dieren waar je op de salonboot naar Zutphen kunt stappen. 

veluwe-europarcs-hooge-veluwe