Omgeving van Bovenkarspel

Rondom Resort Markermeer is veel te doen en te beleven!

De leukste uitjes in de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort Markermeer

In de directe omgeving van vakantiepark Resort Markermeer is voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken.

Het beste van stedelijk en landelijk comfort heb je op vakantiepark EuroParcs Resort Markermeer in Bovenkarspel. Proef de rijke zeventiende-eeuwse geschiedenis in steden als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik waar in het centrum de tijd qua architectuur stil lijkt te hebben gestaan. Zie de Dromedaris in Enkhuizen, voel de gezelligheid op de Roode Steen in Hoorn of bezoek kasteel Radboud in Medemblik. Voor alle drie de steden geldt: de havens kunnen zo op een stilleven vastgelegd worden. De geschiedenis herleeft ook in bekende musea als het Zuiderzee Museum in Enkhuizen en het Westfries Museum in Hoorn. 

Maar wie kiest voor een vakantiepark als EuroParcs Resort Markermeer kiest vooral voor de landelijke omgeving van Markermeer. Voor het panoramabeeld over het Markermeer, direct vanuit de vakantiewoning of vanaf de Markermeerdijk tijdens een fietstocht. Of vanaf het gloednieuwe natuurgebied de Marker Wadden tussen Enkhuizen en Lelystad. Die stad ligt op een half uurtje rijden vanaf het vakantiepark en is een aanrader wegens de replica’s van zeventiende-eeuwse schepen die in Bataviastad liggen. 

Voor de kids is er, naast zwemplezier in het Markermeer en speelplezier in de speeltuin, ook genoeg te doen in de omgeving. Trekpleisters zijn attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen, binnen- en buitenspeelplaats (met zwembad) De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn, dierentuin Van Blaenckendaell Park eveneens in Tuitjenhorn en dierentuin Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Verder kijken de kinderen ook de ogen uit in het en tijdens een dagje zeevissen vanuit de haven van Den Oever. 

Supcentre

Supcentre

Enkhuizen

Fun op het water! Volg Sup lessen, ontdek Sup Yoga, Paddlefit, huur een Supboard en indien gewenst een wetsuit of ga mee op Sup tocht! Tip: ontdek de Sunrise Sup Tocht!

Harddraverij

Harddraverij

Enkhuizen

Een authentiek evenement in de omgeving van verschillende resorts is Harddraverij in Enkhuizen en vindt elk jaar plaats in september. 

Blotevoetenpad

Blotevoetenpad

Bovenkarspel

Het blotevoetenpad is een wandelpad met vele uitdagingen. Ontdek het zelf op het blotevoetenpad van Gouwe Voeten te vinden in de omgeving van Resort Markermeer.

Klimpark

Klimpark

Bovenkarspel

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers. Een natuurbeleving op en top.

Volkssterrenwacht

Volkssterrenwacht

Streekbos

Vereniging Orion is gevestigd in een prachtig natuurgebied "Streekbos" Het Streekbos Paviljoen ligt aan een meer met een groot strand. Het zeker de moeite waard om hier eens een wandeling te maken.

Streekbos

Streekbos

Bovenkarspel

In de kop van Noord Holland, tussen Hoorn en Enkhuizen ligt het prachtige natuurgebeid Streekbos Bovenkarspel. U bent van harte welkom in ons gezellige restaurant IJgenweis, gelegen in het Streekbos Paviljoen.

Escaperoom

Escaperoom

Purmerend

Ga de uitdaging aan en vind met je team al improviserend de weg door de escaperooms, gaan jullie het redden binnen 60 minuten? Kies voor De Bank Kraak, of Romanov's Bunker.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Enkhuizen

Een openluchtmuseum. Onder het genot van een boottochtje kunt u hier niet alleen zien hoe de Hollanders leefden 100 jaar geleden, maar u kunt het zelfs ruiken, proeven en voelen. Het typische oud-Hollandse gevoel wordt hier tot leven gebracht.

Kermis

Kermis

Hoorn

Vlakbij EuroParcs Resort Markermeer staat de binnenstad van Hoorn in 2019 weer tien dagen in het teken van de kermis en dat met de meest mooie attracties!

Veilig betalen met: