Villach Austria Stock

Villacher Kirchtag

Locatie

Datum

2

Jouw verblijf voor de Villacher Kirchtag 2024

Sinds 1936 nodigt de “Villacher Kirchtag” iedereen uit om diversiteit en geluk te vieren in de eerste week van augustus. Dit jaar vindt het festival plaats van 28 juli tot 4 augustus. Het grootste traditionele festival van Oostenrijk trekt elk jaar meer dan 450.000 bezoekers naar de feestelijk versierde stad.

Ben je nog op zoek naar een accommodatie voor je bezoek aan de Villacher Kirchtag? Ontdek dan onze accommodaties in de buurt.

Zoekresultaten (0)

Sorry, we hebben overal gezocht

Voor deze periode hebben we geen bestemming gevonden die bij de gekozen filters past. Kunnen we op een ander moment jouw reiswensen waar maken? Probeer het opnieuw voor bijvoorbeeld andere reisdata.

Het programma op de Villacher Kirchtag

Ook dit jaar is er weer een uitgebreid programma op het grootste traditionele festival van Oostenrijk: van kermisattracties tot de jaarlijkse klederdrachtenparade en verschillende festivalpodia met muziek. Een aanrader voor het hele gezin!

Pretpark

Een pretpark in het centrum van de oude stad? Dat is er ieder jaar bij de Villach Kirchtag! Wel wee kilometer aan attracties lopen door het centrum van Villach. Er zijn ook speciale kinderattracties voor de jongste gasten.

Vooral de zondag heeft zich uitgekristalliseerd tot een familiedag waarop ouders samen met hun kinderen een heerlijke tijd kunnen doorbrengen.

Festivalpodia en muziek

Er is veel te beleven op het stadhuisplein in Villach: van brassbands tot dansmuziek en lokale en internationale volksdansgroepen, hier heerst een bruisende sfeer.

Wie echt wil feesten, vindt de discotheek Kirchtag op Kaiser-Josef-Platz. De beste feestbands en gezellige sfeer beleef je op dinsdag. Het dragen van klederdracht maakt de beleving van Villacher Kirchtag natuurlijk helemaal compleet.

Klederdrachtenparade

De klederdrachtenoptocht is een van de grootste hoogtepunten van de Villach Kirchtag. De optocht begint op zaterdag 3 augustus om 15:00 uur en voert door de hele oude stad. Zorg dat je erbij bent en laat je meeslepen door de unieke sfeer!

Villach