Middelburg canal Zeeland The Netherlands

Vakantieparken in de omgeving van Middelburg

Mooi Middelburg

Het centrum van Middelburg lijkt één groot openluchtmuseum. Slenter door de idyllische straten en over pleinen van de hoofdstad van Zeeland. Hoewel een groot deel van Middelburg tijdens een bombardement in 1940 werd verwoest, zijn veel historische panden in oude glorie hersteld.

Terug in de tijd in Middelburg

Stap terug in de tijd. Rond de oude jachthaven bijvoorbeeld. Aan de kade, vlak bij de voormalige VOC pakhuizen, liggen de schepen gewoon aangemeerd midden in het historische centrum. Of wandel over de oude Vismarkt, die is geplaveid met kasseien en omringd door grote kastanjebomen. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Middelburg is de ruim 90 meter hoge abdijtoren ‘De Lange Jan’ die je kunt beklimmen. Ook super leuk voor kinderen trouwens! Boek je een stadswandeling bij boekwinkel De Drukkerij dan kom je alles te weten over de geschiedenis van Middelburg. Ook een bezoek waard zijn het Stadhuis, de Vleeshal en het Zeeuws Museum.

Middelburg Zeeland houses The Netherlands Middelburg, Zeeland, Netherlands

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven in Middelburg. Wat dacht je van Mini Mundi, een pretpark met een binnen- en buitenspeeltuin, of een rondvaart door de grachten van de stad? Park Toorenvliedt is ideaal voor een picknick op warme zomerdagen. Er is een speeltuin in het park en speciaal voor kinderen is er een speurtocht uitgezet in de bunkers die stammen uit de Tweede Wereldoorlog. Hier hoef je je dus geen moment te vervelen!

rollercoaster kids amusement park