Paasvakantie Zeeland (BE)

Vakantieparken in de omgeving van Breskens

Badplaats Breskens

Breskens is dé maritieme badplaats van Zeeuws-Vlaanderen met als grootste trekpleister het 4 kilometer lange zandstrand. Langs het water is altijd genoeg te doen. Struin over het strand, neem een kijkje bij de achthoekige vuurtoren of proef de zee en geniet van verse vis in één van de visrestaurants die Breskens telt.

Zon, zee en vis in Breskens

Vanwege het hoge aantal zonuren per jaar is het kilometerslange strand van Breskens geliefd bij zonaanbidders en wandelaars. Overal proef je de zee en kun je genieten van Zeeuwse lekkernijen als verse oesters, mosselen en de Westerscheldekreeft. Bij de ingang van de Westerschelde waakt de achthoekige vuurtoren ‘Nieuwe Sluis’. Het is nog steeds in gebruik en van april tot en met oktober kun je het in de weekenden bezoeken. Wil je meer ontdekken over de geschiedenis van vissersdorp Breskens dan moet je in het Visserijmuseum zijn. Bij het museum is ook een zeeaquarium waarin onder andere kreeften en haaien zwemmen. Kom je in augustus naar Breskens? Dan is het dorp in de ban van de beroemde visserijfeesten dat duizenden toeristen trekt.

breskens-beach-europarcs-schoneveld breskens4-europarcs-schoneveld

Omgeving Breskens

Binnen een half uurtje rijd je naar Sluis, dé plek voor fijnproevers en cultuurliefhebbers. Je kunt er namelijk je tanden zetten in bourgondische gerechten en je kunt er fantastisch dineren in sterrenrestaurant La Trinité. Vanuit Breskens sta je ook zo in de Verdronken Zwarte Polder, een natuurgebied dat zo genoemd werd toen het in 1802 overstroomde. Nu wisselen strand, duinen en struweel elkaar hier af en kun je er goed wandelen en fietsen.

sluis10-europarcs-schoneveld