Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Vakantieparken bij Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

Tussen Utrecht en Amersfoort ligt Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Deze oase van rust leent zich perfect voor een wandeling of fietstocht. Maak er een tocht langs indrukwekkende kastelen, geniet van de landgoederen, wandel door sfeervolle dorpjes of bezoek een museum.

Natuur en cultuur snuiven

Niet alleen kun je in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heerlijk fietsen of wandelen, je kunt er ook cultuur snuiven op de landgoederen en rond kastelen. Zoals in Huis Doorn, Slot Zeist en Kasteel Duurstede dat omringd wordt door een slotgracht. Een andere aanrader is een bezoek aan het Beauforthuis, een theatercafé in de bossen bij Austerlitz. In dit voormalige kerkje worden workshops gehouden, maar je kunt er ook genieten van concerten en kindervoorstellingen onder het genot van een hapje en drankje.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug Nederland bossen Leusderheide Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug Nederland

Pyramide van Austerlitz en heidevelden

Op de Utrechtse Heuvelrug kun je mijlenver kijken. Zoals bij uitkijktoren De Kaap in Doorn bijvoorbeeld. Bijzonder is ook de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. Het is het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en werd in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon. Het ligt midden in de bossen en in de omgeving kun je pannenkoeken eten of een drankje drinken. Ook ligt het dicht bij de Leusderheide waar je een wandeling kunt maken.

Pyramide van Austerlitz Woudenberg Utrechtse Heuvelrug