Kampen Overijssel Netherlands

Vakantiepark vlakbij Kampen

Home Vakantieparken Nederland Kampen - Overijssel

Kampen: het mooiste stadsgezicht van Nederland

Kampen heeft al vele schilders geïnspireerd. De aanblik over de IJssel op de haven, stadskade en de vele historische gebouwen is zo bijzonder dat Kampen de naam geniet van ‘één van de mooiste stadsgezichten van Nederland’. Alleen dat al is een reden om vanaf onze EuroParcs vakantieparken in de buurt een dagje Kampen in te plannen.

Hanzestad Kampen

De populariteit van Kampen onder de dagjesmensen geeft aan dat de bijzondere Hanzestad nog altijd een regiofunctie heeft. Deze strategisch gelegen plaats, bij de monding van de IJssel en daarmee ook aan de Zuiderzee, was in de veertiende en de eerste helft van de vijftiende eeuw één van de machtigste steden van noordwest Europa. De stad verwierf vooral naam met de Ommelandvaart: de tocht om Denemarken heen naar de Oostzee. Maak een stadswandeling met een gids om alles te weten te komen over de rijke geschiedenis.

Kampen Overijssel Netherlands

Musea en cultuur in Kampen

Niet alleen de eeuwenoude historie van de stad maakt het waard om Kampen te bezoeken, ook is er vandaag de dag veel te beleven in de Hanzestad. Leer de ambachtelijke cultuur van Kampen kennen en struin langs de leukste ambachtelijke winkeltjes met de Ambachtelijke Route. Ben je gek van museums en kunst? Dan heeft Kampen je heel veel te bieden met bijvoorbeeld het Stadsarchief, het Stedelijk Museum, het Huys der Kunsten en de vele kunstexposities. De shoppers onder ons kunnen ook uitstekend terecht in Kampen met de vele winkels, klein en groot.

In de omgeving

In en rondom Kampen kun je overigens heerlijk wandelen door de historische straatjes en steegjes, het oude stadspark en langs het water van de IJssel. Fietsen door het prachtige polderlandschap Mastenbroek en het proeven van lokale streekproducten is dé perfecte combinatie. Zo zijn er twee smaakroutes ontwikkeld, die je gratis kunt downloaden!

kampen-ijssel

Vakantieparken in de omgeving van Kampen

Water
Water

2 nachten vanaf

106,-

EuroParcs Zuiderzee

Biddinghuizen (NL)
  • Binnenzwembad, indoor speelhal en meer! 
  • Restaurant, bar, beachclub en snackbar
  • Vakantiewoningen, glampingtenten en kamperen
Ontdek dit vakantiepark
Water
Water

2 nachten vanaf

66,-

EuroParcs Veluwemeer

Nunspeet (NL)
  • Vaar vanaf je woning zo het Veluwemeer op
  • Met eigen zandstrand en watersportcentrum
  • Gezellige kidsclub in de vakanties
Ontdek dit vakantiepark
Natuur
Natuur

2 nachten vanaf

86,-
  • Ontdek de omgeving van de hunebedden
  • Bezoek Staphorst, Zwolle en Giethoorn
  • Genieten van rust, ruimte en natuur
Ontdek dit vakantiepark