deventer-ijssel-skyline-unsplash

Vakantieparken vlakbij Deventer

Hanzestad Deventer

Welkom in hanzestad Deventer, één van de oudste steden van Nederland! Waar je de oudste bibliotheek van het land vindt. Waar het altijd gezellig is op de Brink. Waar je vanaf de IJsselkade een prachtig uitzicht hebt over de meanderende IJssel en het achterland.

Historische binnenstad

In Deventer staat niet alleen De Proosdij, het oudste stenen huis van Nederland, ook het Worpplantsoen is één van de oudste wandelparken. Terwijl de Atheneumbibliotheek de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland is. Andere bezienswaardigheden in Deventer zijn het stadhuis, de Lebuïnuskerk, Bolwerksmolen en de watertoren. En dan is er nog De Waag en het Museum De Waag dat in hetzelfde pand zit.

Van musea naar terrasjes

Cultuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in Deventer. Neem een kijkje in het Speelgoedmuseum, het Kunstenlab en het Etty Hillesum Centrum over de Joodse gemeenschap die tot de oorlog een prominente plek in de stad innam. De beroemde eeuwenoude wetenschappelijke bibliotheek zit aan het Klooster. De gezellige straatjes van Deventer zijn bovendien perfect om een dagje te winkelen om vervolgens iets te eten of te drinken op één van de gezellige terrasjes aan de Brink, het centrale (markt)plein van Deventer. 

deventer-street-unsplash

Omgeving Deventer

De omgeving van Deventer is landelijk en waterrijk. Je vindt er een aantal natuurgebieden zoals het uiterwaardengebied Ossenwaarden, het voormalige militaire oefenterrein Wechelerveld, de Douwelerkolk dat een uitvloeisel is van een voormalig landgoed en de Keizerswaarden bij landgoed Rande. Vanaf een van de vakantieparken rond Deventer kun je ook enkele kleinere natuurgebieden bezoeken, zoals de Jan Luykenkolk, het Zandweteringpark, het Godebaldpark en Park Braband. 

Lettele-near-deventer-unsplash

Vakantieparken in de omgeving van Deventer

Familie
Familie

1 nacht vanaf

202,40
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Gelegen in het schilderachtige landschap bij Lochem
  • Heerlijk fietsen langs prachtige kastelen
  • Veel faciliteiten voor het hele gezin
Familie
Familie

1 nacht vanaf

27,10
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Direct aan de IJssel
  • Villa’s, tiny houses, chalets, waterlodges & kampeerplaatsen t/m 6 pers.
  • Eigen jachthaven & kano- en bootverhuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

39,56
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Direct bij Nationaal Park De Hoge Veluwe
  • Groot aanbod wandel- en fietsroutes
  • Veel bijzondere accommodaties