Tilburg, Noord-Brabant

Vakantieparken in de omgeving van Tilburg

Innovatief Tilburg

Hoewel het experimentele en authentieke Tilburg niet de schoonheidsprijs wint, voert innovatie in combinatie met gezelligheid hier de boventoon. De stad werd groot dankzij de schapenteelt en de textielindustrie. Dat rauwe, industriële verleden zie je op veel plaatsen in een modern jasje terug.

Bijzondere plekken in hartje Tilburg

Zoals in de Spoorzone en het aangrenzende Tilburgse Spoorpark bijvoorbeeld dat werd omgebouwd tot uniek stadspark. Lange tijd was dit een verwaarloosd industriegebied. Om het hardnekkige imago van saai van zich af te werpen, onderging het een metamorfose. Zo zijn de Spoorzone en bibliotheek LocHal, het voormalige onderhoudsterrein en locomotiefwerkplaats, nu experimentele werkplaatsen én een bibliotheek. Dit is ook een leuke plek om een hapje te eten of iets te drinken. Aan musea in Tilburg ook geen gebrek. Een bezoek aan het Textielmuseum of het Natuurmuseum is de moeite waard, net als de stadsbrouwerij en Doloris’ Meta Maze. In dit grootste kunstdoolhof ter wereld dwaal je door zo’n 40 kamers boordevol surrealistische kunst. Wie graag een concert mee wil pikken, kan terecht in een van de muziekpodia die Tilburg telt, zoals 013. Verder wisselen koffietentjes, boekwinkels en interieurzaken elkaar af in de Tilburgse binnenstad. En kom je in de maand juli? Dan mag je de attracties van de beroemde Tilburgse kermis natuurlijk niet missen!

Spoorpark, Tilburg, Noord-Brabant shutterstock 1815261143Station Tilburg, Noord-Brabant

Omgeving Tilburg

In en rond Tilburg vind je bijzondere natuurgebieden. Wandel bijvoorbeeld door het Wandelbos in Tilburg-West of in sterrenbos de Oude Warande. Op zo’n twintig minuten rijden kun je dwalen door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Voor wat meer actie ga je op safari in Safaripark De Beekse Bergen waar je al wandelend of met de boot, bus of auto dwars door het leefgebied van wilde dieren reist. Ook op een half uurtje rijden van Tilburg wacht de magische wereld van De Efteling.

Loonse en Druinse Duinen20210812-EuroParcs - Resort Kaatsheuvel-25

Vakantieparken in de omgeving van Tilburg

Natuur
Natuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

184,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Kaatsheuvel

Kaatsheuvel (NL)
  • De Efteling ligt om de hoek
  • Met binnen- en buitenzwembad
  • Het hele jaar door kinderanimatie!
Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

207,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs De Biesbosch

Dordrecht (NL)
  • Op rij-afstand van Nationaal Park De Biesbosch en het gezellige Dordrecht
  • Chalets, cottages en bungalows t/m 32 pers.
  • Zwembad, jachthaven & bootverhuur