Cuijk Maas Sint-Martinuskerk

Vakantiepark in de omgeving van Cuijk

Romeins knooppunt Cuijk

Al in de Romeinse tijd was Cuijk een belangrijk wegenknooppunt. Zo bouwden de Romeinen een grote brug over de Maas waardoor het Cuijk voor de wind ging. Cuijk zelf is een leuk plaatsje om te bezoeken, maar ook de rivierrijke omgeving, de bossen en De Kraaijenbergse Plassen zorgen voor het ultieme vakantiegevoel!

Historisch Cuijk

De Sint-Martinuskerk in Cuijk is een absolute blikvanger, net als het Klooster Sint-Agatha. De geschiedenis van dit klooster gaat terug tot 1315 en het oudste klooster van Nederland dat nog de authentieke functie heeft. Er wonen nog steeds monniken. Wil je meer weten over de geschiedenis van Cuijk, loop dan bij Museum Ceuclum binnen waar je voorwerpen vindt uit de Bronstijd en Romeinse tijd. Via wenteltrappen en houten ladders kun je ook de toren beklimmen.

Winkelen en uitgaan

Winkelen kun je trouwens ook goed in de gezellige straatjes van Cuijk. Daarvoor moet je in Kerkstraat, Waaistraat, Fraterstraat en winkelcentrum Maasbrug zijn.

Land van Cuijk

Land van Cuijk

Al sinds de tijd van de Romeinen is er veel om het gebied rond Cuijk gevochten. Bij het Land van Cuijk kwamen veel wegen samen, waardoor dit een bekend knooppunt werd. Dat het Cuijk en omgeving voor de wind ging, vertaalde zich in de bouw van kastelen, zoals kasteel Tongelaar. Verken het pittoreske landschap vol weiden, rivieren en rustieke dorpjes op de fiets. Neem een kijkje de Maasdijken en de Maasheggen bij Boxmeer die ooit dienden als erfafscheiding.

Water en historie

En dan zijn er nog de Kraaijenbergse Plassen: zeven grote plassen waar je kunt zwemmen en varen. In het Land van Cuijk vind je ook bossen zoals de Sint Anthonis Staatsbossen en de Overloonse bossen waar je goed kunt mountainbiken. Voor de kinderen is een bezoek aan dierenpark Zoo Parc Overloon een aanrader. In Overloon vind je ook een openluchttheater en veel historie, want in dit gebied werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten.

Land van Cuijk Maasheggen bike tour

Vakantieparken in de omgeving van Cuijk

2 nachten vanaf

229,04
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Aan de Kraaijenbergse Plassen en omringd door natuur
  • Chalets en luxe vrijstaande villa’s t/m 12 pers.
  • Boot-, fiets- en e-chopperverhuur