Drents Friese Wold 1

Nationale parken in Drenthe

Nationale parken in Drenthe

Drenthe staat voor puur natuur met zijn prachtige natuurgebieden. Zo is er Nationaal Park Dwingelerveld, ten zuiden van Dwingeloo. Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Of Nationaal Park Drents-Friese Wold op de Friese grens, met zijn 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekgraslanden. Dan is er nog Nationaal Park Drentsche Aa in het noorden, die bekendstaat om zijn eeuwenoude beek- esdorpenlandschap. Deze drie nationale parken zijn stuk voor stuk de moeite waard om naartoe te gaan tijdens je verblijf op één van onze EuroParcs vakantiepark in Drenthe.

Nationaal Park Dwingelderveld

Welkom in Nationaal Park Dwingelderveld, waar je in alle stilte kunt genieten van al het moois om je heen. Luister naar het gezang van de vele vogels, ruik de heerlijke bosgeur en bekijk uitgestrekte natuurlandschappen vanaf hoogte, zo ver als het oog reikt. Als Natura 2000-gebied wordt Nationaal Park Dwingelderveld optimaal beschermd en herstelt. Het bijzondere aan dit nationale park is dat het ook wordt onderhouden door twee kudden Drentse heideschapen. De twee schaapskooien vind je aan de Benderse vlakbij het bezoekerscentrum en aan het Achter ’t Zaand bij Lhee. In dit schitterende natuurgebied kun je 60 kilometer aan wandelroutes in allerlei lengtes ondernemen. Ook fietsers zijn hier in hun nopjes met kilometers aan fietspaden.

Dwingelderveld 1Dwingelderveld 2

Nationaal Park Drents-Friese Wold

In het noorden van Drenthe, op de grens met de provincie Friesland, ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold. Met ruim 130 kilometer aan wandelroutes is dit natuurgebied voor wandelaars fantastisch om te verkennen. Ook dit Drentse natuurgebied wordt gezien als één van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom benoemd tot een Natura2000 gebied. Met 6000 hectare bos, heide, stuifzand een beekdalgraslanden raak je niet uitgekeken tijdens je wandel- of fietsroute. Wie weet loop je een hunebed tegen het lijf! Beklim de uitkijktoren en geniet van panoramische vergezichten over het gebied. Ook de kinderen hebben een onvergetelijke dag in Nationaal Park Drents-Friese Wold met hun avontuurlijke wandeling over het Kabouterpad of het Paddenpad.

Drents Friese Wold 2Drents Friese Wold 3

Nationaal Park Drentsche Aa

Het natuurlijke landschap van Nationaal Park Drentsche Aa kent een verre geschiedenis die duidelijk merkbaar is in de dorpen, velden en beken. Het is dan ook het best bewaarde beek- esdorpenlandschap van Europa. Het nationale park heeft een divers landschap waarin uitgestrekte heidevelden, groene bossen en zandmeren met strandjes elkaar afwisselen. Het is het leefgebied van prachtige Drentse heidekoeien en de grootste schaapskudde van Drenthe. Nationaal Park Drentsche Aa heeft verder een netwerk aan verschillende wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraden en lengtes voor zowel ervaren wandelaars als gezinnen met kinderen. Ook aan fietsroutes ontbreekt het niet in het gebied, met leuke tussenstops bij cafés, herbergen en bankjes.

Drentsche Aa 1Drentsche Aa 2

Vakantieparken in de omgeving van de Drentse nationale parken

Natuur
Natuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

27,42
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Ruinen

Ruinen (NL)
  • Bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Boomhut met hottub, Velthorst en Hackfort
  • Overdekt zwembad en natuurspeeltuin
Natuur
Natuur

1 nacht vanaf

172,80
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Ontdek de omgeving van de hunebedden
  • Bezoek Staphorst, Zwolle en Giethoorn
  • Genieten van rust, ruimte en natuur